۳۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۱:۱۶

شهر لجستیکی در کشور ایجاد می شود

شهر لجستیکی در کشور ایجاد می شود

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت بازرگانی از برنامه ایجاد شهر لجستیکی در کشور در آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمود دودانگه صبح امروز در اولین دوره آشنایی با مبانی و کلیات بازرگانی ویژه خبرنگاران و نمایندگان رسانه ها گفت: ایجاد این شهر و قرار گرفتن آن به  عنوان هاب منطقه از اهداف و آرمانهای وزارت بازرگانی است، ضمن اینکه در این راستا پتانسیلهای بسیار مطلوبی در کشور وجود دارد همانطور که کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایجاد چنین مناطقی بهره های بسیاری را در امر تجارت نصیب اقتصاد ملی خود کرده است.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی افزود: پژوهش مداری گام اول در توسعه اقتصادی است و چنانچه بخواهیم تحولاتی را در دنیای کنونی به ثمر برسانیم چاره ای جز پژوهش مداری و انجام مطالعات هدفمند و نتیجه مدار وجود ندارد.

وی تصریح کرد: چالشهای بسیاری در حوزه اقتصادی وجود دارد که چنانچه خواستار حل آنها در کوتاه مدت باشیم باید از تمامی ظرفیتهای دانشگاهی بهره گرفته و این امر را نهادینه کنیم. این در حالی است که نهادینه کردن سیاست گذاریها و کاربردی کردن پژوهشها راهبردی بوده که وزارت بازرگانی در جلسات تصمیم گیری لحاظ کرده است.

دودانگه یکی از چالشهای فرآیند پژوهش در کشور را نظام مند نبودن آن عنوان کرد و اظهار داشت: هدف ما تعریف نظام مند از فرآیند پژوهش است.

به گفته  رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت بازرگانی تدوین نظام پژوهشی وزارت بازرگانی از ابتدای دولت نهم در دستور کار قرار گرفته که سعی شده است در آن پژوهشهای کاربردی و مسئله محور به صورت مشخص تعریف و با همکاری تمامی زیر مجموعه های وزارت بازرگانی در قالب حل مسئله تعریف ، کار صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مرکز مطالعات پژوهش های بازرگانی نقش بسیار مهمی را در انجام مطالعات پشتیبان بحران مالی دنیا ، تحریم اقتصادی ، طرح تحول اقتصادی ، برنامه پنجم توسعه و بحران مواد غذایی ایفا کرده است، ضمن  اینکه سازماندهی نظام تجارت در راستای پیوستن به WTO نیز دردستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول در وزارت بازرگانی در تشریح برنامه سال جاری مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی گفت: ایجاد مرکز تحلیل داده های تجاری ، نظام مدیریت بازرگانی در شرایط بحران ، نظام مدیریت الحاق به WTO و نظام بازار یابی از جمله برنامه های این مرکز است.

همچنین در ادامه جواد اسماعیلی رئیس ستاد بسیج اقتصادی کشور با تشریح عملکرد سامانه توزیع شیر یارانه ای گفت: تا ابتدای مرداد سال گذشته کلیه فعالیت سامانه شیر یارانه ای در اختیار وزارت جهادکشاورزی بود که از این تاریخ به بعد این مسئولیت به وزارت بازرگانی سپرده شد. این در حالی است که تلاش ما این بوده است از حالت سنتی خارج و با حالت مکانیزه کار را اداره کنیم.

وی افزود: مقدار شیری که از کارخانه خارج می شد به عنوان عملکرد توزیع شیر یارانه ای در کشور محسوب می شد که حتی اگر به دست مردم هم نمی رسید جز عملکرد قرار می گرفت ولی هدف ما رساندن شیر به درب مراکز توزیع بود.

رئیس ستاد بسیج اقتصادی کشور افزود: بر این اساس، لازم بود 60 هزار عامل توزیع شیر یارانه ای در کشور به اصناف کارت مجهز می شدند  که تاکنون موفق شده ایم تمامی آنها را به این سیستم متصل کنیم.

اسماعیلی همچنین درخصوص ساماندهی نظام توزیع در کشور نیز گفت: در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد این که چه میزان کالا برای انواع مختلف گروههای کالایی در کشور توزیع می شود ، وجود ندارد که بر این اساس هماهنگیهای با بانک ملت صورت گرفته است تا کل کالاها را در این رابطه رصد کنیم و به راحتی از طریق سامانه ای میزان آنها را دریابیم.

کد خبر 802837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha