به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، رحیم قربانی صبح امروز در هجدهمین جلسه کارگروه اشتغال وسرمایه گذاری استان با اشاره به بحران اقتصادی جهان ومشکل صادرکنندکان استان به ویژه در بخش صنایع غذایی افزود: باید هرچه سریعتر با تشکیل کمیته ویژه این مشکلات بررسی و راهکارهای رفع آنها اتخاذ شود.
وی همچنین از بانکهای عامل استان خواست علاوه بر تامین بخشی از سرمایه در گردش صنایع جدید استان، مشکل معوقه تسهیلات سرمایه در گردش صنایع غذایی را نیز رفع کنند.
قربانی ادامه داد: امسال با افزایش حقوق بازنشستگان و پرداخت سود سهام عدالت و برخی تسهیلات دولت میزان قدرت خرید خانواده های ایرانی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و این مسئله موجب شد بحران اقتصادی جهان در مبادلات تجاری داخل کشور تاثیر زیادی نداشته باشد.
سرپرست معاونت برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی هم در این جلسه اظهارداشت: در سال جاری 20 درصد از اعتبارات بنگاههای اقتصادی زودبازده معادل 500 میلیارد ریال باید توسط بانکهای عامل به عنوان سرمایه در گردش پرداخت شود.
ابراهیم حقجو عنوان کرد: این میزان اعتبار باید در اولویت اول به واحدهایی پرداخت شود که از محل اعتبارات بنگاههای اقتصادی زودبازده به تازگی به بهره برداری رسیده اند و تاکنون تسهیلات سرمایه در گردش دریافت نکرده اند.
وی با اشاره به اینکه امسال دو هزار و500 میلیارد ریال برای پرداخت به متقاضیان بنگاههای اقتصادی به آذربایجان غربی اختصاص یافته است، بیان داشت: یک هزار و 300 میلیارد ریال از این اعتبار به طرح های تصویب شده در سال گذشته که هنوز تسهیلات دریافت نکرده اند پرداخت خواهد شد.
دبیر کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان هم دیگر سخنران این جلسه با انتقاد از عملکرد برخی از بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات بانکی در استان به بنگاههای اقتصادی زودبازده گفت: در شش ماهه نخست امسال بانک ملی 21 درصد، بانک تجارت 19 درصد، بانک کشاورزی 20.5 درصد، بانک صادرات 8.04 درصد از پرداخت های خود را به بنگاههای اقتصادی زودبازده اختصاص داده اند.
علی سلیمانی با اشاره به اینکه بیش از دو هزار و900 طرح مصوبه کارگروه اشتغال وسرمایه گذاری هنوز از طرف بانک های عامل عقد قرار داده نشده است، خاطرنشان کرد: لازم است بانکهای عامل استان پرداخت تسهیلات متقاضیان طرحهای بنگاههای اقتصادی زودبازده اقتصادی که به تصویب کارگروه اشتغال رسیده است را در اولویت پرداخت تسهیلات خود قرار دهند.
وی همچنین با اشاره به نیاز برخی صنایع استان به ویژه صنایع تبدیلی به سرمایه در گردش افزود: بانکهای عامل استان باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که بر اساس آیین نامه های موجود علاوه بر پرداخت تسهیلات لازم برای ایجاد طرحهای جدید، سرمایه در گردش مورد نیاز صنایع پرداخت شود.
نظر شما