۳۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۴:۲۸

مشاور عالی وزیرآموزش و پرورش:

مجتمع های مسجد محور جایگزین مدارس سنتی می شوند

مجتمع های مسجد محور جایگزین مدارس سنتی می شوند

مهدی امین منصور از ارائه طرح حذف ساختار سنتی مدارس و جایگزین کردن آنها با "مجتمع های مسجد محور" خبر داد و گفت: در این زمینه 30 مجتمع در 30 استان کشور برای تلاش در جهت آغاز ساخت در دهه فجر امسال طراحی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی امین منصور صبح امروز در گردهمایی معاونان آموزش و نوآوری استانهای سراسر کشور افزود: در نظر داریم که مدارس را به شکل دوشعبه دخترانه و پسرانه در اطراف مساجد با پوشش نمازخانه، آزمایشگاه، کارگاه و سایر مراکز مورد نیاز در محل مسجد طراحی کنیم .

وی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش نباید اهداف اقتصادی دنبال شود افزود: ما باید به اقتصاد آموزش بیشتر توجه کنیم که البته در این باره امسال با 4 هزار و 300 میلیارد تومان کسری بودجه مواجه هستیم و آنچه در لایحه پیشنهادی دولت مطرح خواهد شد کمتر از این خواهد بود.

وی سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور را 21 تا 25 درصد عنوان کرد و گفت: سهم این دستگاه از GDP با احتساب سهم آموزش عالی معادل کشورهای توسعه یافته یعنی 7 درصد است که به نظر می رسد بیشتر از امکان بهره گیری بیشتر آموزش و پرورش از بودجه وجود ندارد و بنابراین برای حل مشکلات اقتصادی باید به دنبال به کاربستن روشهای اقتصادی تر در نظام آموزشی باشیم تا هم کسری بودجه رفع شود و هم کیفیت تحصیلی افزایش یابد.

مشاورعالی وزیر آموزش و پرورش به هجمه اطلاعاتی وسایل ارتباط جمعی به خصوص اینترنت به دانش آموزان اشاره کرد و اظهار داشت: این هجمه هم اکنون دانش آموزان ما را از ما و معلمانمان باسوادتر کرده است بگونه ای که آموزش در کشورما از بعضی از دانشهای موجود در جامعه در حال فاصله گرفتن است و این درحالی است که سیستم آموزشی فرسوده ما به کندی مسیر خود را طی می کند و دنیای فناوری اطلاعات نیز به سمت و سوی خود می رود.

وی با اشاره به گسترش پدیده های فرهنگی و آسیبهای اخلاقی در بین جوامع و تاثیر پذیری دانش آموزان از آنها گفت: پدیده هایی همچون تبلیغ صهیونیزم،  مسیحیت، بهائیت و مسائل اخلاقی و به تبع آن برخی از آسیبهای رفتاری پدیده هایی هستند که به عنوان هجمه های خارجی به ما و دانش آموزانمان فشار می آورد و با وجود چنین تهدیدهایی چگونه می توانیم فعالیتها را بر پایه IT برای کنترل دنیای مجازی دانش آموزان متمرکز نکنیم؟!

امین منصور همچنین با بیان اینکه پتانسیل ساختارهای مجازی و نیمه حضوری کمک می کند که با حداقل اعتبار با اهداف عالی خود برسیم تاکید کرد: ما ناگزیریم از توان فناوریهای نوین استفاده کنیم. لذا استفاده از فناوری اطلاعات در مکانیزم اداری و برنامه ریزی مدارس و همچنین کاربرد آن در آموزش دانش آموزان موضوع بسیار جدی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

وی آموزش ICDL به همه معلمان را یکی از راهکارهای تحقق این موضوع برشمرد و افزود: البته متاسفانه بودجه ما اجازه تحقق چنین کاری را نمی دهد.

مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش در این راستا از اختصاص 100 میلیارد تومان از منابع ملی و استانی عمرانی برای خرید تجهیزات با در نظر گرفتن حداقل 10 درصد سهم برای تجهیزات فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: کمبود بودجه و زمان اجازه آموزش در این زمینه به همه معلمان را نمی دهد. لذا باید حداقل این موضوع که معلمان پایان نامه دوره های ICDL را ارائه دهند و امتیاز بگیرند لحاظ شود و در عین حال نمی توانیم منتظر آموزش حین خدمت معلمان بمانیم.

امین منصور در ادامه بر کمبود بودجه پژوهشی آموزش و پرورش نیز تاکید کرد و با بیان اینکه از 4 هزار میلیارد تومان اعتبار پژوهشی کشور تنها 3 میلیارد و 400 میلیون تومان در اختیار ما قرار گرفته است افزود: از این میزان 3 میلیارد تومان در اختیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش قرار دارد که در اختیاراعضای هئیت علمی قرار می گیرد و 400 میلیون تومان نیز از سایر دستگاهها تامین می شود.

وی این رقم را بسیار اندک برشمرد و با بیان اینکه در ایران لیسانس حداقل مدرک پژوهشگر و در کشورهای توسعه یافته آمریکا و اروپا فوق لیسانس حداقل مدرک مورد نظر است اذعان کرد: ما نه معلمان خود را پژوهشگر تلقی می کنیم و نه حوزویان خود را و این در حالی است که لیسانس می تواند مدرک قابل قبولی برای اقدام در زمینه پژوهش باشد. به شرطی که 90 درصد از وقت فرد مورد استخدام صرف آن شود.

مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما راهی نداریم جز اینکه معلمان خود را پژوهشگر و به تبع آن در مراکز تحقیقاتی و مجتمع های آموزشی خود با مجوز وزارت علوم ساماندهی کنیم تا خودشان بتوانند اعتبار جذب کنند که البته این موضوع به افزایش قابل توجه سطح درآمدی و معیشتی معلمان منجر می شود. به گونه ای که در صورت جذب حتی 25 درصد از 4 هزار میلیارد تومان بودجه پژوهش کشور با رقم 5 هزار و 200 میلیارد تومان دریافتی می توانیم امیدوار باشیم تا مجموع حقوق پرسنل آموزش و پرورش به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

امین منصور با تاکید بر اینکه باید بخشی از سرفصل دروس مدارس به پژوهش توسط دانش آموز اختصاص یابد عنوان کرد: در سال جاری 3 هزار مدرسه می سازیم که یکهزار و 200 واحد آن در 22 بهمن افتتاح می شود و این مدارس همگی کتابخانه خواهند داشت تا کتاب محوری از مدارس حذف و جزوه محوی جایگزین آن شود.

وی افزود: سالانه 160 میلیون کتاب نیز به چاپ می رسانیم که توسط دانش آموزان جابجا می شود و آثار منفی جسمانی موضوع  بر آنها تاثیرات منفی می گذارد. برای رفع این نقیصه باید پژوهش محوری به معنای توسعه خلاقیت، نوآروی و انفجار اطلاعات را در دستور کار خودمان قرار بدهیم.

مشاور عالی وزیرآموزش و پرورش رونق نوآوری در بین معلمان از طریق ایجاد مراکز رشد برای جذب ایده ها را یکی از راهکارهای پژوهش محوری خواند و با اظهارامیدواری نسبت به افتتاح یکی از این مراکز در دهه فجر اعلام کرد: تربیت نیروی نوآور راهکار سوم است که در دهه فجر امسال چند مدرسه موفق در این زمینه تشویق می شوند.

وی صرفه جویی در واحدهای سازمانی آموزش و پرورش از جمله جمع آوری خانه معلمها در شهرهایی همچون مشهد در یک مجموعه واحد و تجمیع اردوگاههای دانش آموزی را از دیگر موارد کاهش هزینه های آموزش و پرورش به نفع توسعه پژوهش ذکر کرد.

کد خبر 802944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha