به گزارش خبرنگارمهر، محمود نجفی امروز در یک نشست خبری گفت: هر ساله در شورای اقتصاد به دلیل قیمت گذاری بر روی شیر یارانه ای قیمت پایه شیرخام تعیین می شود و این نرخ به معنای تعیین قیمت تضمینی تلقی نمی شود.
مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران بیان مطلب فوق افزود: در رابطه با شیر سوء برداشت می شود که قیمت تعیین شده از سوی شورای اقتصاد قیمت اجباری است که صنایع فرآوری موظف به خریداری براساس آن نرخ هستند، درحالیکه قیمت مصوب در شورا فقط برای محاسبه مابه التفاوتی است که دولت بابت هر پاکت شیرخانوار به کارخانجات پرداخت می کند.
وی اظهارداشت: سال گذشته قیمت پایه شیر خام 290 تومان بود که امسال به 420 تومان افزایش یافت که در فروش از سوی دامداران رعایت نمی شود.
نجفی با اعلام اینکه امسال ازچین شیرخشک به صورت رسمی واردات نداشته ایم گفت: شیر خشک صرفا به مقدار جزیی در ماست مورد استفاده قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: میزان شیرخام تولیدی کشور در سال گذشته بالغ بر 8 میلیون و 300 هزار تن بوده که 30 درصد این میزان معادل 2 میلیون و 400 هزار تن شیرصنعتی و 70 درصد آن شیر سنتی بوده و پیش بینی شده امسال معادل 9 میلیون تن شیرخام در کشور تولید شود.
مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران با بیان اینکه در حوزه شیر صنعتی به دلیل اینکه جمع آوری شیر 30 تا 40 ساعت طول می کشد با افت کیفیت مواجه هستیم افزود: در حال حاضر9 میلیون و 900 هزار تن ظرفیت نصب شده صنعتی در فرآیند تولید محصولات لبنی در کشور وجود دارد، در حالیکه حدود 4.5 میلیون تن شیر جذب این صنایع می شود، ضمن اینکه با 50 درصد ظرفیت اسمی خالی روبرو هستیم که این امر در قیمت تمام شده تاثیرگذار است و بر مصرف کننده فشار مضاعف به لحاظ قیمتی وارد می کند.
وی میزان تولید شیر در دنیا را در سال 2008 بالغ بر 693 میلیون تن خواند و سهم ایران در تولید شیر را یک درصد تولید جهانی اعلام کرد و گفت: استاندارد شیر در ایران پایین تر از دنیا است.
نجفی با اعلام ایینکه 50 درصد شیر کشور به صورت فله ای مصرف می شود افزود: مصرف سرانه شیر در ایران پایین تر از90 کیلوگرم است، در حالیکه مصرف سرانه دنیا بالای 190 کیلوگرم است.
وی بیان کرد: سال گذشته حدود 8 هزار تن شیرخشک وارد کشور شد و امسال تاکنون 2 هزار تن واردات صورت گرفته، این در حالی است که در صنایع شیر ایران امسال 10 هزار تن شیر خشک تولید شده است .
مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران اعلام کرد: در حال حاضر سهمیه شیر مدارس و مهد کودک ها قطع شده و فقط در مقطع دبستان و راهنمایی آنهم به صورت یک روز در میان توزیع می شود، این در حالی است که امسال بدون جهت سهمیه شیر خانوار افزایش یافت و شاید اگر آموزش و پرورش جدی تر به این مسئله می پرداخت میزان سهمیه شیرمدارس افزایش می یافت.
وی افزود: سهمیه شیر مدارس سالانه حدود 143 هزار تن و سهمیه شیر یارانه ای خانوار یک میلیون و 500 هزار تن است.
نظر شما