۲ دی ۱۳۸۷، ۱۰:۲۲

رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در گفتگو با مهر: جذابیتهای عقلانی در برنامه‌های محرم مورد توجه قرار گیرند

رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در گفتگو با مهر: جذابیتهای عقلانی در برنامه‌های محرم مورد توجه قرار گیرند

رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما با اشاره به اینکه در پی تحقیقات گسترده فیلمنامه‌هایی درباره کربلا نوشته شده، گفت: در برنامه‌های ویژه محرم باید جذابیتهای عقلانی، معنوی و احساسی را تلفیق کرد تا ضمن تحریک احساسات، معرفت مخاطب را نیز ارتقا بخشید.

حجت الاسلام هادی صادقی رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برای جذاب کردن برنامه ها می توان از عوامل مختلفی چون عوامل، عقلی و عاطفی استفاده کرد، اظهار داشت: به تناسب ایام شاد و عزا تفاوتی در جذابیتها به وجود می آید. در ایام شاد جذابیتها فرهنگی است و از برنامه های طنز، شادی و سرور استفاده می شود. در ایام عزا نیز می توان برنامه هایی متناسب با سوگواری داشت، اگرچه برخی گمان می کنند برنامه هایی برای ایام عزا وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه می توان و باید از جذابیتهای معنوی ایام محرم بهره کافی داشت، تصریح کرد: بخشی از این جذابیتها جذابیتهای عقلانی هستند و بخشی جذابیتهای احساسی. به طور مثال در ایام محرم نمی توان از زیباییهای ظاهری و مادی استفاده کرد و اگر هم استفاده شود توجه چندانی به آنها نخواهد شد. آنچه منجر به جذابیت برنامه های عزاداری می شود، دوگونه است جذابیتهای عقلی و دیگری جدابیتهای احساسی و عاطفی.

حجت اسلام صادقی با تأکید بر اینکه در بخش جذابیتهای احساسی و عاطفی نسبتا بهتر استفاده شده است، گفت: در سالهای گذشته استفاده از اشعار زیبا منجر به ایجاد فضای احساسی برنامه ها شده، حالت غم  در برنامه ها پدید می آید و حتی مجریان هم خود همراهی کردند و منجر به جذابیت برنامه ها شدند. همچنین در مداحیها و روضه خوانیها از اشعار احساسی استفاده شد که در کنار آنها استفاده از جاذبه های دیگر صبغه عقلانی پیدا کرده اند.

وی با اشاره به اینکه در ایام عزا باید بتوان معرفتهای بلند، معارفی که تا کنون گفته نشده یا کمتر گفته شده و یا تفسیر درستی از آن ارائه نشده را مطرح کرد تا مردم احساس کنند به سؤالشان پاسخ داده شده، افزود: تلفیق جذابیتهای معنوی و جذابیتهای احساسی به ویژه در درامها و داستانها بسیار مهم است. یعنی با ساخت فیلم و سریالهایی با جنبه های احساسی و عقلانی بالا به این مهم دست یافت تا جاذبه بیشتری داشته و ضمن تحریک احساسات، معرفت مخاطب را نیز ارتقا بخشد. رسانه نمونه ارزشمندی از این گونه کارها را ارائه کرده مانند شب دهم که با ارائه مضامین معرفتی توانست گامی رو به جلو بردارد. 

رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما با اشاره به اینکه تلویزیون طی سالهای اخیر حرکت رو به رشدی طی کرده و به تجربیاتش افزوده شده، یادآور شد: در این میان با افت و خیزهایی هم همراه بوده که در مجموع حرکت رو به رشدی در آن مشاهده می شود. اما باید در ساخت سریالهای مذهبی گامهای قویتری برداشت تا هم با کیفیت و سطح بالا و هم دارای مضامین دینی و جذاب باشند. این امر نیاز به نویسندگان و کارگردانان درجه یک دارد.

وی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشها در درجه اول به لحاظ محتوا و مضمون سعی کرده به زبان رسانه نزدیک شود، اظهار داشت: تحقیقات ویژه ای برای برنامه های نمایشی و برنامه های داستانی و سریالها انجام شده است. تحقیق خوب و مفصلی درباره کربلا انجام شده که از دل آن  می توان سریالهای زیادی ساخت که در اختیار سیما فیلم قرار داده ایم. همچنین به سمت تولید فیلمنامه رفته و فیلمنامه های ارزشمندی تولید کرده ایم که نیاز به همکاری کارگردانها دارد.

حجت الاسلام صادقی با تأکید بر اینکه یکی از این فیلمنامه ها به حادثه کربلا اشاره می کند، بی آنکه مستقیم به معصومین بپردازد، گفت: یک داستان پرکشش زیبا با افت و خیزهای فراوان در عین حال با جنبه های معرفتی بالا نوشته شده که امید است هنگام ساخت هم قوی به آن پرداخته شده و اثری ماندگار خلق شود. همچنین در زمینه اصحاب امام زمان هم کارهایی انجام شده است که به زودی به تولید تبدیل می شوند.

کد خبر 803833

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha