به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام احمد مبلغی در همایش "اجتهاد در دوره معاصر" با تعبیر اجتهاد به عنوان یک عمل سه مرحله پیشینی یا مقدماتی خود اجتهاد و مرحله پسینی را برای آن در نظر گرفت.
وی با توضیح مرحله پیشینی به عنوان آنچه لازم است قبل از اجتهاد فراهم شود به توضیح این قسمت و نیز تحولات لازم در جهت تکمیل آن پرداخت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجمع تقریب تأکید کرد برای آنکه اجتهاد معاصر یک اجتهاد گویا، پاسخگو و جامع الاطراف باشد نیاز است مقدمات اجتهاد به وقوع بپیوندد.
وی تکمیل دایره مقدمات اجتهاد و تعاملات فلسفی نسبت به اجتهاد را از جمله تحولات پیشینی یا مقدماتی اجتهاد معرفی کرد.
وی با تعریف اینکه اجتهاد پل ارتباط دهنده شرع و مردم است نادیده گرفتن آن را تخریب این پل واسط خوانده و تاکید کرد چون اجتهاد مهم است حتما نیازمند مطالعات فیلسوفانه و فلسفه فقه می باشد.
حجتالاسلام احمد مبلغی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع اجتهاد پرداخته و مباحثی مانند اجتهاد معطوف به نظریه و نیز اجتهاد در خصوص راهبردها و استراتژی های کلان و نیز اجتهاد در خصوص تمدن اسلامی را مطرح کرد.
معاون پژوهشی مرکز تبلیغات حوزه علمیه قم آخرین مرحله ضروریات و مقتضیات اجتهاد را مرحله پسینی، یعنی پس از صدور فتوا خواند که ارائه فتوا عمل، به فتوا و همچنین بازتاب فتوا را از جمله بخشهای آن قلمداد کرد.
وی در پایان با اشاره به جامعه شناسی فتوا، این موضوع را از موضوعات مهمی دانسته که تاکنون مغفول مانده است.
نظر شما