به گزارش خبرنگار مهر، سید رمضان شجاعی عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از پروژه های گردشگری مرکز استان در جمع خبرنگاران افزود: صنعت گردشگری در مسیر توسعه نیازمند زیرساختهایی است که سنگ بنای آن راهها هستند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این زیرساخت مهم و حیاتی نه تنها در مازندران بلکه در کشور نیز با مشکلات اساسی مواجه است. علاوه بر این توسعه و ساماندهی مراکز تفریحی، اقامتی و خدماتی، اماکن تاریخی، مذهبی و فرهنگی گام مهم دیگری است که باید در جهت توسعه صنعت توریسم برداشته شود.
شجاعی به مجموعه تاریخی فرح آباد ساری و اهمیت تاریخی و توریستی آن اشاره کرد و گفت: این مجموعه همزمان با 33 پل و عمارت عالی قاپو در اصفهان (در دوره شاه عباس صفوی) تاسیس شده اما نگاه مسئولان به هویت تاریخی مازندران در مقایسه با آثار تاریخی شهری مثل اصفهان تاسف بار است.
وی با تاکید بر اینکه باید واقعیت ها را با مردم در میان بگذاریم تصریح کرد: هیچ یک از زیرساخت های توسعه گردشگری در استان فراهم نیست و در راستای برنامه ریزی برای این صنعت پرسود کاری صورت نگرفته و در واقع همه این موضوعات مغفول مانده است.
شجاعی افزود: مازندران در بحث گردشگری تاکنون در حد و قامت خود هیچ تحرکی نداشته و آنچه انجام شده تنها 10 درصد توانایی های استان را تشکیل میدهد.
نماینده مردم ساری در مجلس خاطرنشان کرد: مازندران با برخورداری از مواهب بیشمار طبیعی و خدادادی، ظرفیت های کلانی در سطح ملی در اختیار دارد و معتقدیم مازندران در خیلی از بخش ها از جمله گردشگری، خدمات ملی ارائه می کند اما برای شکوفایی ظرفیتها به هیچ وجه از اعتبارات ملی بهرهای نبرده است.
وی یادآور شد: یکی از مباحثی که در مقوله گردشگری مازندران همواره روی آن مانور داده میشود این است که میگویند سالانه میلیونها نفر مسافر وارد استان میشوند در این خصوص باید گفت ورود مسافر به استان ربطی به برنامهریزی مسوولان ندارد .
شجاعی از مسئولان گردشگری استان این پرسش را کرد که برای بهرهبرداری از این مواهب و توسعه اقتصاد استان چه کاری انجام شده است زیرا صرف ورود 14 میلیون مسافر مهم نیست و این امر وقتی بدون برنامهریزی نباشد، نه تنها خوشحالی ندارد بلکه باعث نگرانی است.
وی یادآور شد: یکی از مباحثی که در مقوله گردشگری مازندران همواره روی آن مانور داده میشود این است که میگویند سالانه میلیونها نفر مسافر وارد استان میشوند. در این خصوص باید گفت ورود مسافر به استان ربطی به برنامهریزی مسوولان ما ندارد به عبارت دیگر آمدن مسافر اصولاً نمیتواند حاصل برنامهریزی مسوولان باشد چون مردم ایران به طبیعت بکر و جاذبههای طبیعی و خدادادی گردشگری مثل دریا و جنگل و دشت و رودخانه و چشمههای آب معدنی و... علاقمندند و بخاطر این مواهب به استان می آیند .
وی در بخش دیگری از سخنانش دولتها در تصمیمگیریها مازندران را منطقهای برخوردار تلقی کردند در حالیکه گرچه مازندران قطب کشاورزی است اما بی توجهی های منجر به نابودی کشاورزی شد طوری که امروز نه کشاورز انگیزهای برای تداوم تولید دارد و نه باغدار امید به فعالیت مجدد دارد.
به گفته وی در قطب کشاورزی کشور، اثری از صنایع تبدیلی و تکمیلی نیست و اکنون که فصل برداشت محصول مرکبات است، زیر درختان مرکبات به ارتفاع 20 سانتیمتر، محصول مرکبات ریخته و ضایع میشود و کارخانهای برای فراوری و تبدیل آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: احداث چندین کارخانه برای استان در دست مطالعه و بررسی است که به دلیل موانع پیچیده زیست محیطی و دیوانسالاری آزاردهنده، متوقف مانده و سرنوشت نامعلومی دارند بنابراین صرف برداشتن ممنوعیت سرمایهگذاریهای صنعتی نمیتواند آیندهای خوش و روشن برای استان ما رقم بزند بلکه باید اتفاقی بیفتد که به عینه ثمرات رفع این ممنوعیت لمس شود.
شجاعی خاطرنشان کرد: کشاورزی استان تاوان بیبرنامگی مسئولان مربوطه را میپردازد و عمده مطالبات مردم از رئیس جمهور در سفر اخیرش به مازندران نیز در همین رابطه بوده است.
به گفته وی کشاورزی ما طی ماههای اخیر دچار حوادث ناگواری شد که همین امر انگیزه کشاورزان را از بین برد و متاسفانه حمایتهای جدی هم صورت نگرفت.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی تنها صنعتی که میتواند مازندران را از این وضعیت نجات دهد، صنعت گردشگری است و البته این صنعت هم در صورتی میتواند کمک کننده باشد که زیرساختهای توسعه آن فراهم شود و به جایی برسیم که این صنعت برای استان درآمدزایی و ارزآوری داشته باشد.
محرومیتهای مازندران کمتر از سیستان و بلوچستان نیست
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر این که محرومیتهای مازندران کمتر از استان محرومی چون سیستان و بلوچستان نیست افزود: باید نگاه مسوولان عالیرتبه کشور به استان ما عوض شود.
به گفته وی مازندران فقط پلاژهای رنگارنگ سواحل دریا نیست، قسمت جنوبی استان ناحیهای کوهستانی قرار دارد که از فقر امکانات اولیه رنج میبرد.
وی افزود: مازندران به صورت یک مجموعه قابلیت پذیرش گردشگر را دارد و امکانات و حمایتها نیز باید در همه جای استان توزیع شود. روستا، جنگل، دشت، دریا و حتی فرهنگ مردم مازندران برای توریستها جالب و قابل استفاده است. هر چند دریا هم فاقد برنامهریزی مدنی است.
وی یادآور شد: سالانه صدها نفر در دریا غرق شده و جان خود را از دست میدهند اما هیچ دستگاهی پاسخگو نیست از طرفی 94 درصد سواحل در اختیار بخش خصوصی و دستگاههای دولتی است و تنها شش درصد آن در اختیار مردم است که آن هم از لحاظ امکانات جای بحث و تامل دارد.
وی یادآور شد: بحث آزادسازی سواحل هم فقط در تیتر روزنامهها خلاصه شده در حالی که هیچ اقدام جدی برای استفاده عموم مردم از این بخشها صورت نگرفته است ضمن این که بخشی از آزادسازیها برای حضور سرمایهگذاران انجام شده اما هیچ حمایتی از سرمایهگذار به عمل نمیآید.
شجاعی اظهار داشت: وقتی میگوییم محیط زیست هم باید در توسعه گردشگری همکاری کند معنایش این نیست که محدودیتهای زیست محیطی در نظر گرفته نشود و ضوابط زیست محیطی در استانهای شمالی، کویری و کوهستانی را اداره کرد و به طور قطع محدودیتها و ضوابط باید با توجه به شرایط اقلیمی هر استان اعمال شود.
باید فهم خود از قانون را وسعت دهیم
وی در بخش دیگری با اشاره به لزوم حمایت از سرمایهگذاری و سرمایهگذاران گفت: باید نظرسنجی کنیم که چند درصد از سرمایهگذاران در استان ما موفق بوده و چند درصد موفق نبودهاند و دلایل ناکامی آنها چه بوده است.
وی تصریح کرد: استفاده از دریا فرهنگی دارد که ما هنوز آن را درست نکردیم و هنوز مشخص نیست که متولی این امر کیست؟ در دنیا فرایند جدیدی برای بهرهبرداری از پتانسیلهای گردشگری در جریان است که با آنچه در کشور و استان توریستی ما میگذرد قابل قیاس نیست.
شجاعی در خاتمه اظهار داشت: مدون کردن فرهنگ گردشگری نیازمند عقل جمعی است و همه دستگاهها باید در جایگاه خود از ظرفیتهای خودشان برای حصول این مقصود بهره ببرند. باید بدانیم مادامی که دیدگاههای بستهی قبلی وجود داشته باشد و نوآوری در کار نباشد، کاری از پیش نمیرود پس باید نوآوری و خلاقیت به خرج بدهیم تا به شکوفایی نزدیک شویم در غیر این صورت متوقف شده ایم.
نظر شما