۴ دی ۱۳۸۷، ۱۲:۰۷

تولدحضرت مسیح(ع)/

تجلی بزرگی حضرت مسیح در قرآن

تجلی بزرگی حضرت مسیح در قرآن

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: زمان تولد حضرت مسیح(ع) بسیاری از مسیحیان جهان که بر تعالیم و زندگی مسیح تعمق کرده و در مراسم نیایش مختلف حضور می‌یابند، کمتر از این حقیقت آگاهند که مسلمانان نیز حضرت مسیح را یکی از بزرگترین پیامبران خداوند برای بشریت می‌دانند و قرآن 25 بار از او به بزرگی نام برده است.

احترام و محبت مسلمانان نسبت به حضرت مسیح (ع) به عنوان یکی از پیامبران بزرگ الهی از قرآن و بسیاری روایتهای اسلامی سرچشمه گرفته است، در بسیاری از آیات قرآن که مسلمانان آن را عین کلام خداوند می دانند آمده است که مسیح به واسطه روح القدس تأیید شده و این امر نشانه ای برای جهانیان است. آیه 87 سوره بقره این امر را به خوبی نشان داده است.

تولد وی از مادری باکره که یکی از اعتقادات ضروری در مسیحیت است در آیه 91 سوره انبیا با مضمون : "و به یاد آور زنى را که دامان خود را پاک نگه داشت؛ و ما از روح خود در او دمیدیم؛ و او و فرزندش ( مسیح) را نشانه بزرگى براى جهانیان قرار دادیم"، مورد تصدیق قرار گرفته و در آیه 47 سوره آل عمران با نقل قولی از حضرت مریم که پرسیده است " پروردگارا! چگونه ممکن است فرزندى براى من باشد، در حالى که انسانى مرا لمس نکرده است؟" بر همین مطلب تأکید دارد.

قرآن نشان داده که مسیح به اذن خدا از گهواره با مردم سخن می گفت، جذامی و کوری را شفا داد. خداوند همچنین در قرآن به انجیل کتاب حضرت عیسی(ع) اشاره کرده و اظهار داشته که محبت و رحمت را در قلبهای حواریون وی قرار داده است.

در قرآن مجید پنج بار از حواریون حضرت مسیح یاد شده، که دو مرتبه آن در سوره صف است. این تعبیر اشاره به دوازده نفر از یاران خاص حضرت مسیح است و واژه حور برای توصیف آنها مورد استفاده قرار گرفته چرا که آنها قلبی پاک و روحی با صفا داشتند و در شستشوی روح و جان خود و دیگران تلاش و کوشش می کردند، این واژه بر آنها اطلاق شده است.

خداوند منان، بسته به میزان تأثیرگذاری و رنج و محنتی که هریک از پیامبران در راه ابلاغ رسالت خود متحمل شده بودند، در قرآن کریم، از آنان یاد کرده است. از جمله این پیامبران حضرت عیسی مسیح(ع) است که 25 بار در قرآن از ایشان به بزرگی، نام برده است.

درحالی که امروز نیروهای نفرت و انزجار تلاش می کنند مسلمانان و مسیحیان را از یکدیگر جدا کرده و میان آنها با استفاده از سوء تعابیر و آگاهی اندک بذر نفاق بکارند، پیروان این دو دین آسمانی نیاز مبرمی به نیروی متحد کننده دارند که بتواند شکاف این سوء تعابیر و سوء اعتماد را پر کنند. این نیرو را می توان پیام عشق، صلح و بخشایشی دانست که حضرت مسیح(ع) به بشریت آموخت و مورد قبول پیروان هر دو دین آسمانی است.

اگر مسیحیان و مسلمانان آنچه در آیه 136 سوره بقره به عنوان کلام خداوند برای وحدت معنوی آمده را مورد توجه قرار دهند اصل آنچه به عنوان همزیستی مسالمت آمیز تلقی می شود تحقق یافته است. این آیه می فرماید: "بگوئید: ما به خدا ایمان آورده‏ایم؛ و به آنچه بر ما نازل شده؛ و آنچه بر ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب و پیامبران از فرزندان او نازل گردید ، و (همچنین) آنچه به موسى و عیسى و پیامبران (دیگر) از طرف پروردگار داده شده و در میان هیچ یک از آنها جدایى قائل نمى‏شویم و در برابر فرمان خدا تسلیم هستیم؛ (و تعصبات نژادى و اغراض شخصى، سبب نمى‏شود که بعضى را بپذیریم و بعضى را رها کنیم.)"

حضرت محمد(ص) پیامبر عظیم الشأن اسلام خود نیز تلاش می کرد هرگونه اختلاف را میان پیروان خود و پیروان حضرت مسیح از بین ببرد.

زمانی که مسلمانان به نام پیامبر خود و سایر معصومین اشاره می کنند عبارت "علیه السلام" را در کنار آن قرار می دهند و این امر ممکن است برای بسیاری از مسیحیان جهان ، به ویژه آنهایی که تحت تأثیر تبلیغات مسموم رسانه های غربی هستند جای تعجب داشته باشد که همین عبارت در کنار نام مسیح نیز قرار می گیرد.

متأسفانه برخی رویدادهای خشونت آمیز و آمیخته با انزجار در سراسر جهان فرصتی برای ترویج نفرت و انزجار دینی در جهان فراهم کرد. به رغم این حقیقت که مسلمانان و مسیحیان دیدگاههای متفاوتی درباره زندگی و تعالیم مسیح (ع) دارند، اما میراث معنوی وی ارائه کننده فرصتی برای پیروان ادیان است تا میراث مشترک دینی خود را به رسمیت بشناسند.

کد خبر 805457

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha