۴ دی ۱۳۸۷، ۱۵:۴۴

ملک افضلی:

سخت ترین تراژدی در خانواده مرگ مادران است

رئیس کنگره ملی سلامت خانواده بر ضرورت اعمال تشویق بیشتر برای تشکیل خانواده به همراه رفع موانع تاکید کرد و افزود: سخت ترین تراژدی در خانواده مرگ مادران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسین ملک افضلی امروز در کنگره ملی سلامت خانواده با اشاره به مرگ سالیانه 525 هزار زن در دنیا و سهم بیشتر کشورهای آفریقایی و جنوب شرق آسیا از این آمار گفت: هم اکنون شاخص MMR (مرگ مادران) در ایران به 25 در 100 هزار زایمان رسیده است.

وی با بیان اینکه میزان مرگ مادران ایرانی از 200 در 100 هزار زایمان در سال 1357 به 25 در یک‌صد هزار زایمان در سال‌جاری رسید گفت: به عبارتی با کاهش 16 برابری مرگ مادران در 30 سال اخیر مواجه بوده ‌ایم که رقم قابل توجهی است.

ملک افضلی گفت: در 15 سال نخست این فاصله زمانی 30 ساله با مراقبتهای خود بهداشتی در روستاها شاهد کاهش بیش از 80 درصد از میزان مرگ و میر مادران در ایران بودیم حال آن که در نیمه دوم میزان مرگ مادر از 40 به 25 رسید.

رئیس کنگره ملی سلامت خانواده با عنوان این مطلب که به برکت فعالیتهای انجام شده در مناطق روستایی کشور شاهد کاهش بی عدالتی در مناطق شهری و روستایی بوده ‌ایم افزود: افزایش بهداشت عمومی و سوادآموزی زنان و پوشش فراوان مراقبتهای بهداشتی در کشور به ویژه مناطق روستایی در بهبود شاخص مرگ و میر مادران موثر بوده است.

وی با اشاره به تعهد جهانی کشورها به اهداف توسعه هزاره سوم مبنی بر کاهش سه چهارمی میزان موارد مرگ مادر تا سال 2015 گفت: ‌بر این اساس ایران باید طی 8 سال آینده میزان مرگ و میر مادران را از 25 به 10 در 100 هزار زایمان کاهش دهد.

رئیس کنگره ملی سلامت خانواده از سواد زنان به عنوان مهمترین عامل در سلامت خانواده یاد کرد و افزود: زنان با سواد از آگاهی و استقلال خاصی برخوردار می‌ شوند.

همچنین دکتر امیر امیرخانی، مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با اشاره به تشکیل اداره سلامت زنان، ‌کودکان، ‌نوجوانان و جوانان، میانسالان و سالمندان در این وزارتخانه گفت: ‌برنامه‌ های وزارت بهداشت در چارچوب گروههای سنی مختلف و با تاکید بر رویکرد سلامت خانواده است.

وی با اعتقاد به اینکه طرح مباحث ساده سلامت با تمرکز بر خانواده از تاثیرپذیری بیشتری برخوردار خواهد شد افزود: این در حالی است که برخی مفاهیم به صورت مستقل و بدون رویکرد خاص و توجه به ملاحظات و مخاطرات ارایه می‌شود.

مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با بیان اینکه پرداختن به موضوعاتی همچون سلامت و بهداشت باروری جوانان و نوجوانان، رفتارهای پرخطر و حقوق باروری با رویکرد سلامت خانواده از اثربخشی بیشتری برخوردار است‌ گفت: خشونت در خانواده، ‌جایگاه زنان در جامعه،‌ توانمندسازی زنان و بهبود تغذیه، رشد و تکامل کودکان، سلامت روانی و اجتماعی از دیگر مباحث مورد بررسی در این کنگره با رویکرد سلامت خانواده است.

امیرخانی با تاکید بر ضرورت تقویت بیشتر روابط حاکم بین همسران، والدین و فرزندان با حفظ جایگاه خانواده ‌افزود: اعتلای جایگاه خانواده باید با رویکرد سلامت خانواده باشد.

 در ابتدای این مراسم دکتر شاهزاده فاضلی دبیر علمی کنگره ملی سلامت خانواده با بیان اینکه بی توجهی به هر یک از ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی خانواده تهدیدی حقیقی برای سلامت خانواده به شمار می ‌رود گفت: نظام سلامت بیشترین توجه را به این نهاد اجتماعی داشته و اکثر برنامه‌ ریزیها با تاکید بر این موضوع بوده است.

وی با بیان اینکه انتخاب موضوع سلامت خانواده، ریشه در کوچکترین و آسیب ‌پذیرترین نهاد اجتماع دارد افزود: خانواده نهادی است که سقوط و انحطاط آن جامعه را رو به انحطاط و تعالی آن جامعه را به کمال می ‌برد.

فاضلی با بیان اینکه انبیاء الهی بیشترین دستورات و راهبردهایشان را در خصوص خانواده و ارکان آن ارایه کرده ‌اند افزود: کنگره امسال با تعامل جمع کثیری از نهادها، سازمانها، انجمنهای علمی و ملی و بین المللی برگزار شد.

کد خبر 805729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha