حجت الاسلام یعقوب دیلمقانی مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در نشست "آسیب شناسی موسیقی مذهبی؛ مرثیه سرایی و مداحی" که عصر دیروز جمعه 6 دی ماه در خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار داشت: اسلام با آمدن پیامبر ختمی مرتبت شکل گرفت و با مسئله غدیر کامل شد. عامل بقای اسلام عاشورا است که این امر به سخنان خود حضرت پیامبر(ص) بازمی گردد.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: پیش از تولد امام حسین و قیام عاشورا و این مسئله ای نیست که پس از پیامبر ایجاد شده باشد. اگر عاشورا نبود از دین خبری نبود. هرقدر مسئله عاشورا، ارزشهای آن، امام حسین و مسئله محبت در جامعه گسترش یابد شیعه، اسلام و دین گسترش خواهد یافت.
وی همچنین به نقل قولی از نظریه پردازفوکویاما در کنفرانس اورشلیم با عنوان " بازشناسی هویت شیعه " اشاره کرد و گفت: شیعه پرنده ای است که افق پرواز آن بالاتر از تیرهای ما است، پرنده ای که دوبال دارد، یک بال سبز و یک بال سرخ. بال سبز این پرنده همان مهدویت و عدالت خواهی او است (جریان غدیر)؛ چون شیعه در انتظار عدالت به سر می برد امیدوار است و انسان امیدوار شکست ناپذیر است.
دیلمقانی یادآور شد: نمی توان انسانی را تصور کرد که در اوج ظلم دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد. بال سرخ شیعه شهادت طلبی است که ریشه در کربلا دارد و شیعه را فناناپذیر کرده است. شیعه با این دوبال افق پروازش بالاتر از تیرهای زهرآگین است. این پرنده زره ای به نام ولایت پذیری به تن دارد( نقش روحانیت آیات عظام و احترام ایرانیان به بزرگان دین) در بین مذاهب اسلامی شیعه تنها مذهبی است که نگاهش به ولایت فقهی است، یعنی فقیه می تواند ولایت داشته باشد. این نگاه برتر از نظریه نخبگان افلاطون است. شیعه با شهادت دوچندان می شود. شیعه عنصری است که هرقدر آن را از بین ببرید بیشتر می شود.
حجت الاسلام دیلمقانی در ادامه بی محتوا کردن مسئله عاشورا و مدعیان دروغین مهدویت را از عوامل از بین بردن آن دو بال پرنده مورد اشاره فوکویاما دانست و گفت: در سالهای اخیر بیش از اندازه کل تاریخ تشیع مدعیان دروغین مهدویت شناسایی شده اند و در مورد مسئله عاشورا هم پیرایه های بسیاری به وجود آمده است.
وی گفت: یکی از ارکان مهم شیعه و گسترش فرهنگ عاشورایی مسئله مداحی و موسیقی و شعرهای آن است. مداحی و ذکر مصیبت بزرگان ائمه با زبان هنر مورد توجه تمام امامان بوده که از امام سجاد(ع) آغاز شده است. وی نخستین کسی بود که از این مسئله حمایت کرد. در حقیقت مداحان یک مجموعه بزرگی هستند که ریشه در تاریخ شیعه دارند، اهمیت دادن به این مسئله و استفاده از هنر موسیقی در گسترش و توسعه فرهنگ عاشورایی می تواند باعث پیشرفت کشور و فرهنگ دینی ما شود.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: انتظار می رود اهل فن به موضوع شناسی پرداخته، مسائل را تعیین کرده و مصادیق احکام فقیه را فراهم کنند.
وی همچنین گفت که بسیاری از آلات موسیقی حرام نیستند اما همین ها در مسئله مداحی و عزاداری به طبل و سنج خلاصه می شوند. فقیه می فرماید که از سایر آلات موسیقی نمی توان استفاده کرد.
مدیر کل تشکلهای دینی همچنین افزود که ما انتظار داریم اهل فن در تعیین مصادیق فعالانه عمل کنند تا ما با ابزاری که در اختیار داریم آن را گسترش دهیم.
وی همچنین به تشکیل ستاد ساماندهی شئون مراسم مذهبی در سازمان تبلیغات اشاره کرد و گفت: نتیجه عملکرد این ستاد در برنامه های صدا و سیما در محرم پارسال نسبت به سالهای قبل به خوبی مشاهده شد.
حجت الاسلام یعقوب دیلمقانی مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی همچنین از تشکیل کانون مداحان را که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کند خبر داد که تاکنون در مرحله شهرستانی و استانی تشکیل شده و مرحله کشوری نیز به زودی تشکیل خواهد شد.
نظر شما