به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنایع و معادن، محمدمسعود سمیعینژاد در خصوص اقدامات حوزه معدن و صنایع معدنی درخصوص صنعت سیمان افزود: هدایت و مدیریت جهت ایجاد ظرفیت50 میلیون تنی در این صنعت به نحوی که با راهاندازی10 طرح جدید و بهینهسازی 8 طرح با سرمایه بیش از 2 میلیارد دلار، تولید از 32 / 2 میلیون تن در ابتدای سال 84 به 2 / 42 میلیون تن در آخر سال 86 رسید، از جمله این اقدامات بوده است .
وی مدیریت تسهیم 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات ریاستجمهوری بین 24 طرح به منظور ایجاد20 میلیون تن ظرفیتسازی جدید طی20 ماه، پیگیری خروج سیمان از سبد حمایتی، اقدام در جهت استقرار واحدهای تولید بتن در شعاع 120 کیلومتری تهران و رفع مشکلات سیمان "بوهروک" یزد پس از 16 سال را از دیگر اقدامات یادشده برشمرد.
معاون امور معادن وزارت صنایع و معادن با اشاره به افزایش شاخص ایمنی معادن گفت: تدوین سند مدیریتی و دستورالعملهای برنامه بازرسی از فعالیتهای معدنی و اصلاح قانون معادن در راستای ابلاغیه اصل 44 از مهمترین اقدامات انجام شده در راستای تقویت بخش معدن و صنعت طی 3 سال گذشته بوده است .
سمیعینژاد ارتقای وضعیت ایمنی معادن کشور را یکی از مهمترین اقدامات انجام شده به منظور تقویت بخش معدن و صنعت دانست و افزود: در سال 85 به ازای تولید6 میلیون و 900 هزار تن ماده معدنی یک نفر جان باخت در حالیکه در سال گذشته برای تولید10 میلیون تن ماده معدنی یک فوتی به ثبت رسیده است .
وی تصریح کرد: این آمار نشان میدهد، شاخص ایمنی در معادن کشور در سال 86 نسبت به سال قبل از آن 45 درصد ارتقا یافت.
سمیعینژاد تدوین سند مدیریتی و دستورالعملهای برنامه بازرسی از فعالیتهای معدنی و اجرای برنامه بازرسی از 140 معدن کشور در 15 استان با استفاده از مهندسان دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی معدن در سال 86 را دو مورد دیگر از اقدامات انجام شده در بخش نظارت و بازرسی معادن ذکر کرد.
سمیعینژاد در زمینه تجهیز و نوسازی ماشینآلات معادن نیز خاطرنشان کرد: واگذاری 246 دستگاه لودر و بلدوزر به بهرهبرداران در قالب توافق 5 جانبه در سالهای 84 و 85 ، ورود ماشینآلات معدنی با استفاده از معافیت حقوق ورودی و توافق 3 جانبه به منظور حمایت از بخش خصوصی، از مهمترین اقدامات در راستای تجهیز و نوسازی ماشینآلات معدنی بوده است.
معاون امور معادن وزارت صنایع و معادن در ادامه یادآور شد: در زمینه صنعت سنگ نیز اقداماتی مانند حذف 3 درصد تجمیع عوارض، سیاست تشویقی برای صادرات سنگ کار شده، جلوگیری از واردات سنگ کارشده، ممانعت از صادرات سنگخام و ترغیب بخش خصوصی برای استفاده از باطلههای سنگهای تزئینی در سنگ فرش معابر که موجب بازیافت باطلههای معدنی، رونق گرفتن بسیاری از سنگبریها و جایگزینی بتن شد، صورت گرفته است.
به گفته سمیعینژاد، در حوزه تهیه ضوابط و معیارهای فنی معدن نیز اقداماتی صورت گرفته است. وی افزود: سند مذکور مشتمل بر 270 عنوان پروژه است که از سال 81 تاکنون برای اجرای 68 پروژه با مشاوران حقیقی و حقوقی قرارداد منعقد شده، تعداد 37 پروژه به تصویب نهایی رسیده و براساس برنامهریزیهای انجام شده، انعقاد و اجرای 15 پروژه در دستور کار امسال قرار دارد.
سمیعی نژاد اصلاح قانون معادن در راستای ابلاغیه اصل 44 را یکی دیگر از این اقدامات برشمرد و گفت : تشکیل جلسات کارشناسی با حضور متخصصان و مسئولان دولتی و نمایندگان بخش خصوصی، جمعآوری نظرات و پیشنهادهای سازمان صنایع و معادن استانها، سازمان نظام مهندسی معدن استانها، سازمانها و شرکتهای دولتی ذیربط و نمایندگان بخش خصوصی (خانه معدن ایران) جهت اصلاح پارهای از مواد قانون معادن مصوب 1377 از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا است.
وی در ادامه با اشاره به شفافسازی معاملات بخش معدن افزود: در این بخش نیز سالم سازی و شفافسازی بخش معدن ازطریق ارائه دستورالعمل جدید مزایده معادن کشور ، صدور پروانههای بهرهبرداری معادن بزرگ ، ساماندهی محدوده ها و ثبت درخواستها از جمله اقدام های صورت گرفته است.
نظر شما