به گزارش خبرنگار مهر،سعید افزون تر کارشناس موسیقی یکی از مهمانان حاضر در نشست تخصصی آسیب شناسی موسیقی مذهبی که در محل خبرگزاری مهر برگزار شد، ضمن انتقاد از برخی مسائل مطرح شده توسط دیگر کارشناسان این نشست گفت : اگر از موزیسین ها بپرسند بزرگترین واقعه موسیقی در طول سال چیست همه می گویند جشنواره موسیقی فجر در صورتی که به هیچ وجه اینگونه نیست از نظرمن بزرگترین واقعه هنری و موسیقایی مراسم عاشورا است چرا که همه اقشار جامعه از کوچک و بزرگ، پیر و جوان به عشق امام حسین(ع) به خیابانها می آیند و با سنج و دهل و ... نوعی از موسیقی حماسی را اجرا می کنند، خوب همین اجرای مراسم برای نشان دادن گوشه ای ازحماسه عاشورا با طبل و دهل ... مگر استفاده از موسیقی نیست؟
وی در ادامه افزود : مسئله دیگر که من به آن ایراد وارد می کنم عنوان جلسه آسیب شناسی موسیقی مذهبی و مداحی است، آسیب شناسی ترجمه کلمه pathology است و تا آنجا که من اطلاع دارم این کلمه یعنی مرض شناسی و نکته جالب اینکه جلسه می گذاریم و عنوان آسیب شناسی به معنای مرض شناسی روی آن می گذاریم،یعنی اینکه قبل از اینکه وارد جلسه بشویم نتیجه گیری کردیم و بحث را بستیم و قضاوت کردیم جریانی که به نام مداحی درجامعه راه افتاده دچاریک نوع بیماری است و حالا آقایان گردهم جمع شویم تا آن را علاج کنیم؛ این نوع برخورد روش درستی نیست بلکه بهتر است عنوان تحلیل و یا بررسی نوحه و مداحی روی این جلسات گذاشته شود.
افزون تر در ادامه خاطرنشان کرد : با برخوردهایی که درباره نوحه به خصوص در چندسال اخیر می شود به شدت مخالف هستم چراکه افراطیون مدام درحال اشکال تراشی از مداحان و نوحه سرایان هستند درحالی که به نظرمن یک مداح از یک موزیسین به امور موسیقی وارد تر و به عبارتی "موزیسین تر" است،البته اگر به یک مداح بگویم موزیسین اصلا خوشش نمی آید و می گوید من نوکر آقا امام حسین(ع) هستم و به عشق او می خوانم.
در ادامه جلسه یکی از حاضران در این نشست در انتقاد به صحبت افزونتر گفت : مداح به هیچ عنوان موزیسین نیست و افزونتر در پاسخ چنین گفت : اتفاقا به عقیده من یک مداح از بسیاری از موزیسین های پرمدعا، هنر موسیقی را بهتر می شناسد، استاد موسیقی بنده افتخار می کرد که شاگرد یک روحانی بوده است.
وی در ادامه متذکر شد : چنین برخورد افراطی با مقوله نوحه سرایی درست مانند برخوردی است که در رابطه با موسیقی سنتی شد به این معنا که هنرمندان موسیقی سنتی حوزه ای تعریف کردند به نام موسیقی ردیف دستگاهی ایران و در این چارچوب به بهانه حفظ اصالت هر کار تازه ای را رد کردند و نتیجه آن شده که پس ازسی سال به قول فوتبالیست ها این موزیسین ها در زمین خود باختند بنابراین موسیقی ایرانی امروزه کارکرد خود را از دست داده و فقط کارکرد آموزشی پیدا کرده است.
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم به مقوله به نوحه و مداحی ایراد های بی مورد وارد نکنید و بگذارید در جامعه کارخودش را انجام دهد اما متاسفانه جریانی ایجاد شده که برخی از پژوهشگران مردم شناس علاقه دارند که به نام میراث معنوی نوحه را در موزه ها بگذارند.
نظر شما