پریسا محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب در مورد نحوه مرمت آرامگاه کوروش گفت: تیم مرمتی یک اثر باید متشکل از بیولوژیست ، شیمیست ، زمین شناس، مرمت گر و متخصص زیست شناس ( ژنتیک) باشد تا اثر تحت مرمت از تمام جهات و جوانب مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن اقدام به مرمت یک اثر تاریخی کرد.
این میکروبیولوژیست تاکید کرد: چنانچه مرمت یک اثر بدون استفاده از نظرات تخصصی چنین متخصصینی انجام شود بنابراین کار با مشکل مواجه خواهد شد.
محمدی گفت: برای اینکه مشخص شود مرمت آرامگاه کوروش اصولی انجام شده کافی است معلوم شود که تیم مرمت گر این اثر چه کسانی بوده اند؟ آیا از متخصصین و یا نظرات آنها استفاه شده یا خیر و در این صورت می توان مرمت انجام شده را ارزیابی کرد.
عضو هئیت علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به اینکه در دنیای امروز فرد کار نمی کند بلکه تیم کار می کند، ادامه داد: برای اینکه کارعلمی صورت گیرد باید یک تیم متخصص فعالیت کنند در این صورت می توان به نتیجه کار امیدوار بود.
این درحالی است که مدیر بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد دراین رابطه به خبرنگار مهر در این زمینه گفت: در نشستی که با حضور کارشناسان در نظر گرفته شده به سوالات شما پاسخ می دهم.
محوطه جهانی پاسارگاد از بارزترین و شاخص ترین محوطه های باستانی جهان است که نزد پژوهشگران شاخه های مختلف رشته باستان شناسی، حفاظت و مرمت بناهای باستانی، تاریخ عمومی هنر و تاریخ مورد توجه است.
مجموعه این میراث باستانی و به ویژه آرامگاه کورش بنیانگذار امپراطوری هخامنشیان که در این محوطه واقع شده است بیانگر سبک و سنتهای اولیه معماری هخامنشیان است که برای شناخت هنر و معماری آن زمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
در یکصد سال اخیر پژوهشهای زیادی در این محوطه انجام شده است. اگرچه بیشترین توجه در دوره هخامنشی معطوف به بنای تخت جمشید بوده است اما پاسارگاد و مجموعه های متفاوت معماری آن از جمله محوطه مقدس (محلی در یک کیلومتری آرامگاه کورش که تمامی پادشاهان هخامنشی در آن تاجگذاری کرده اند)، بنای تل تخت (دژ ستون دار اولیه کورش)، بنای معروف به آرامگاه کمبوجیه(زندان سلیمان)، کاخهای اختصاصی، کاخ بار عام، کاخ دروازه و آرامگاه کورش نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
نظر شما