زهرا زواریان نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر با اذعان به این موضوع که بعد از انقلاب اسلامی رویکرد جدیتری به ادبیات آیینی به وجود آمده است از سابقه این نوع ادبی در ایران گفت و افزود: حتی این نوع ادبیات در تمام جهان نیز با نگرشی دیگر قابل مشاهده و بسیار نیز قابل توجه و خواندنی است.
زواریان با اشاره به این موضوع که شعر نسبت بیشتری با ادبیات آیینی و عاشورایی دارد ابراز داشت: ادبیات مقولات مختلفی دارد که بحث در مورد آسیبهای ادبیات آیینی در هریک متفاوت است و نمیتوان تمام انواع ادبی آیینی را با یک نگاه نقد و بررسی کرد.
وی ازضرورت نگاه نو به ادبیات آیینی سخن به میان آورد و افزود: در روزگارما نیاز به رویکردی نو از لحاظ فکری و اندیشهورزی هستیم. در این نوع ادبیات ما باید به تاویل روی بیاوریم و قالبهای نو ادبی ارائه دهیم.
این نویسنده آثار دینی کودک و نوجوان با غیر قابل قبول دانستن تکرار مکررات در ادبیات آیینی گفت: اگر همان چیزی که از قبل به ما رسیده دوباره تکرار شود قابل قبول نیست و ما را دچار کلیشه میکند.
زواریان با اشاره به داستانهای آیینی موجود افزود: در حوزه داستان آیینی متاسفانه به کلیشه نزدیک شدهایم و این نکته سبب میشود تا دیگر تاثیر مطلوب حاصل نشود.
وی از نویسندگان مطرح خواست که روی این موضوع بیشتر کار کنند تا قالبهای نو و نحوههای پردازش نو در ادبیات آیینی و عاشورایی مخاطبان بیشتری را متوجه این حوزه کند.
نظر شما