وی اظهار داشت: در طرح تحول اقتصادی به دنبال کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی هستیم و تاکنون مذاکراتی با اعضای اوپک، صادرکنندگان و تولید کنندگان غیر از اوپک داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش وابستگی به نفت و تحقق این هدف باید از یک طرف سرنوشت اقتصاد ایران را به نفت گره نزنیم و از طرف دیگر تلف کردن نفت را در اقتصاد ایران درمان کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، رشد اقتصاد بدون نفت کشور طی سال گذشته را 6/7 درصد اعلام و اضافه کرد: با بحرانی که اقتصاد صنعتی جهان را در نوردیدده و به لحاظ ارتباط تجاری با آنها در کاهش تقاضا موثر است که در این زمینه کارگروهی را در دولت تشکیل دادیم تا آثار منفی بحران اقتصادی را در اقتصاد ایران به حداقل برساند و در مقابل از فرصتهای آن نهایت استفاده شود.
قیمت گذاری انرژی در ایران نیازمند اصلاح است
به گفته حسینی، همچنین برای دستیابی به کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی باید قیمت گذاری انرژی در ایران اصلاح شود و نظام مالیاتی نهادینه و افزایش داده شود.
وی بیان داشت: اکنون فقط هشت درصد از مالیات کشور از محل GMP تامین می شود که با اجرای طرح تحول اقتصادی و اصلاح نظام مالیاتی، تمام مخارج دولت با درآمدهای مالیاتی تامین می شود.
حسینی تاکید کرد: علاوه بر این هدفمند کردن یارانه ها بدون اصلاح قیمتها امکان پذیر نیست و برای اصلاح قیمتها، آماده سازی و استفاده کردن از بسته های سیاستی مکمل در این راستا ضروری است.
وی اصلاح شبکه توزیع و ذخیره سازی مناسب کالاهای اساسی را از جمله راهکارها برای اصلاح قیمتها برشمرد و گفت: با اجرای این دو سیاست تبعات سخت طرح تحول اقتصادی به حداقل برسد.
حسینی با اعلام اینکه هدف طرح تحول اقتصادی کاهش یارانه نیست، افزود: آنچه در لایحه پیش بینی شده این است که منابع حاصله باید باز توزیع شوند که 60 درصد این منابع برای کمک خانوارها ، 15درصد صرف تولید و 25درصد صرف طرح های عمرانی ظرف سه سال هزینه می شود.
نظر شما