۱۵ دی ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

رسانه؛ رکن فراموش شده در توسعه گلستان

رسانه؛ رکن فراموش شده در توسعه گلستان

گرگان - خبرگزاری مهر: اگرچه از مطبوعات و رسانه به عنوان پایه و رکن چهارم توسعه یاد می شود، اما این رکن اساسی در گلستان به دلیل تعامل نامطلوب و ناآشنایی برخی از مسئولان با کارکرد آن به فراموشی سپرده شده و در فرایند توسعه نادیده گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، کم توجهی و فراموشی این رکن مهم و اساسی در حالی است که به اعتقاد برخی صاحبنظران و تحلیلگران، دستیابی به توسعه پایدار و اصولی بدون توجه به رسانه و اطلاع رسانی امری محال و بیهوده است.

یافته ها نشان می دهد که توسعه نیافتگی مطبوعات و رسانه در استان گلستان ناشی از آن است که متولیان و حامیان اصلی رسانه در استان فقط در شعارهایشان رسانه را ابزاری برای تحقق دموکراسی و توسعه پایدار می دانند و در عمل با این کلید و مفهوم اساسی توسعه بیگانه هستند.

تعامل نامطلوب برخی مدیران و دستگاههای اجرایی با رکن اصلی و مهم توسعه درگلستان در حالی است که به رغم توجه و تاکید دولت، مدیران استان به جای اطلاع رسانی و تعامل، رویکرد و فرهنگ رسانه گریزی را پیشه قرار داده اند.

"مصاحبه نمی کنیم"، "خبرنگار دعوت نشود"، "وقت نداریم"، "بخشنامه شده گفتگو نکنیم" و... کلمات و جملات آشنایی برای فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی در گلستان بوده که هر روز آن را از برخی مسئولان استان می شنوند.

به هر روی، نیازسنجی نشان می دهد که برای نیل به توسعه مطلوب و همه جانبه ضرورت درک جایگاه رسانه و مطبوعات در جامعه امری الزامی است و باید این رکن در کنار دیگر ارگان قرار گیرد تا به اهداف فراروی دست یابیم.

جمعی از فعالان عرصه اطلاع رسانی و خبر گلستان، درک و تعامل نامطلوب برخی مسئولان، بیمه نبودن، نبود آموزشهای اصولی و درست، نبود حمایتهای مالی و کمبود امکانات را از دغدغه های مهم فراروی عنوان کرده اند.

طبق آمار دهها نشریه، هفته نامه، خبرگزاری در استان گلستان فعالیت دارد و 129 نفر از فعالان عرصه اطلاع رسانی عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران استان هستند.

دبیر اجرایی خانه مطبوعات گلستان گفت: متاسفانه برخی مسئولان استان از رسانه درک دست و صحیحی ندارند این در حالی است که مطبوعات عامل رشد و توسعه جامعه و سبب ایجاد دولت پاسخگو می شود.

روح الله کلانتری اظهار داشت: به دلایل نا آشنایی برخی مسئولان با حوزه وظایف رسانه، تعامل آنها با مطبوعات مطلوب نیست و این امر نشان می دهد که مسئولان از نقد و انتقاد دلسوزانه گریزان هستند.

وی اظهار داشت: نبود آموزشهای درست و اصولی برای خبرنگاران از دیگر مشکلات است زیرا بیشتر کسانی که در این حرفه فعالیت دارند، حرفه ای نبوده و آموززشهای درست ندارند.

به گفته کلانتری، متاسفانه مسئولان استان نیز هیچ برنامه آموزشی برای آموزش خبرنگاران پیش بینی نکرده اند.

دبیر اجرایی خانه مطبوعات گلستان بیان داشت: طی هفت سال گذشته فقط دو دوره آموزش خبرنگاری مقدماتی در این استان برگزار شد در حالیکه آموزش و ارتقای دانش در این عرصه یک ضرورت به شمار می آید.

وی یادآور شد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز برای رفع مشکلات این قشر به ویژه مدیران مسئول توجهی ندارد و اکنون بیشتر این مدیران به چاپخانه های استان بدهی دارند.

کلانتری با بیان اینکه اکنون بیش از یکصد نفر عضو خانه مطبوعات استان هستند، بیان داشت: امکانات لازم برای حمایت از فعالان این عرصه نداریم و مسئولان باید حمایت بیشتری کنند.

کلانتری به هدیه رئیس جمهوری به خبرنگاران اشاره و عنوان کرد: تاکنون این وعده در مورد خبرنگاران این استان عملی نشده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران گلستان نیز گفت: مشکلات معیشتی فراروی خبرنگاران و فعالان عرصه اطلاع رسانی بسیار زیاد است و باید برای رفع آن حمایت و برنامه ریزی شود.

نیما حاج قاسمی افزود: به رغم اینکه عمر و مدت فعالیت روزنامه نگاری در استان کم است ولی در سالهای اخیر شاهد پیشرفت در این عرصه بوده ایم.

وی اظهار داشت: باید نگاه و دید حرفه ای در عرصه مطبوعات منطقه حاصل شود که این امر با برگزاری کلاسهای آموزشی محقق می شود.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان باید نگرش باز و تعامل مطلوبتری نسبت به رسانه داشته باشند، زیرا رسانه و مطبوعات به عنوان بازوی دستگاهها اجرایی و رکن مهم در توسعه به شمار می آیند.

به گفته حاج قاسمی، در حال حاضر چهار نهاد روزنامه نگاری شامل انجمن صنفی روزنامه نگاران، خانه مطبوعات، انجمن صنفی مدیران مسئول و انجمن ورزشی نویسان در استان فعالیت دارد اما تا زمانی که نگاه موجود به مطبوعات در استان حاکم باشد، مشکلات عدیده فراروی این عرصه برطرف نخواهد شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان بیان داشت: از طرفی شکایتها از جمله مشکلات فراروی خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوده و به همین منظور این انجمن افرادی را به عنوان مشاور حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری در اختیار دارد که به صورت رایگان به فعالان این عرصه خدمات ارئه می دهند.

وی یادآور شد: راه اندازی شرکت تعاونی مصرف و تعاونی مسکن خبرنگاران از دیگر نیازها بوده که در این زمینه برنامه هایی در دست اجرا است.

به هر حال در وضعیت کنونی که اخبار و اطلاعات بدون تاخیر و به صورت مستمر در کشور و جهان منعکس می شود توجه به اهمیت رسانه و شناخت این تاثیرگذاری موجب می شود تا هر مجموعه و نهادی در این دنیای تبلیغات، جایگاه واقعی خود را به دست آورد و با انعکاس خدمات یا نواقص عملکردی دستگاه ها و ادارات به ارتقا سطح آنها کمک شود و زمان آن گذشته که مسئولان بخواهند برای هر مصاحبه و گفتگویی با مدیران خود در بخشهای بالاتر هماهنگ کنند و درک این نکته برای مسئولان ضروری به نظر می رسد وگرنه تنها خود دستگاه ها هستند که در این میان متضرر می شوند. 
 

کد خبر 811635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha