به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، خلیل الله کاظمی ظهر امروز در نطق پیش از دستور پنجاه و نهمین جلسه علنی شواری شهر مشهد در گزارش عملکرد و برنامه های آینده سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد افزود: همچنین احداث فاز بعدی کارخانه کمپوست مشهد را نیز امسال آغاز خواهیم کرد.
وی با اشاره به این موضوع که سیاستهای کلی این سازمان براساس برنامه عملیاتی 4 ساله مشارکت شهروندان در ارائه خدمت و مشارکت بخش خصوصی است گفت: تاکنون بخش خصوصی در زمینه مشارکت با شهرداری در بخش بازیافت و احداث کارخانجات بازیافت بالغ بر 150 میلیارد ریال سرمایه گذاری نموده است.
در ادامه مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد نیز گفت: یکی از فعالیتهای این سازمان اجرای طرح مکانیزاسیون جمع آوری و حمل خاک و ضایعات ساختمانی با مشارکت بخش خصوصی است که در ابتدای طرح با 2 دستگاه آغاز شد و هم اکنون به 38 دستگاه مکانیزه و بالغ بر 440 باکس رسیده است که امیدواریم این تعداد تا پایان سال به 45 دستگاه و 550 باکس افزایش یابد.
نجفی از اجرای طرح پاکیاران مدارس در نواحی 7 گانه آموزش و پرورش مشهد از سوی این سازمان خبر داد و افزود: این طرح در بیش از 500 آموزشگاه در مقطع ابتدایی و راهنمایی برای آشنایی این افراد با فرهنگ بازیافت و ... برگزار می شود.
وی در رابطه با طرح جمع آوری زباله خشک از درب منازل نیز عنوان کرد: در حال حاضر 427 هزار خانوار تحت پوشش این طرح هستند.
وی در رابطه با کیسه بدوشانی که بصورت غیر قانونی اقدام به جمع کردن مواد بازیافتی می کنند نیز گفت: براساس تعاملاتی که با نیروی انتظامی و دستگاههای قضایی به عمل آمده است در صدد جلوگیری از اقدام این افراد هستیم.
نجفی در ادامه از اجرای طرح اتلاف 5 هزارو 500 سگ ولگرد توسط این سازمان در سال جاری به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای این سازمان یاد کرد و اظهار داشت: تولید کود کمپوست، کود گوگرد گرانوله و پروژه احداث نیروگاه بیو گاز سوز و ... از دیگر فعالیتهای این سازما می باشد .
وی همچنین از توزیع بالغ بر 10 هزار کیف در بین شهروندان جهت جایگزین شدن آنها بجای پلاستیک خبر دادوافزود: یکی از کارهای ما فعالیت در راستای حذف پلاستیک از زندگی مردم است که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.
غلامرضا خواجی عضو شورای شهر مشهد نیز در این جلسه ضمن مثبت خواندن فعالیتهای سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد عنوان کرد: باید از افرادی که در این زمینه بخصوص در قسمت کارخانجات کود کمپوست فعالیت می کنند حمایت کرده و و تسهیلات لازم را فراهم نمود.
عباس شیرمحمدی عضو شورای اسلامی شهر مشهد هم گفت: با وجود تمام تلاشهایی که شده است ما هنوز با شاخصهای توسعه یافتگی در زمینه بازیافت فاصله زیادی داریم.
شیرمحمدی پیشنهاد کرد که امتیاز تفکیک و بهره برداری از مواد بازیافتی منازل را به شرکتهای پیمانکار بدهند.
وی با اشاره به برگزاری مناقصه فضای سبز و جمع آوری زباله آن را که بصورت پایلوت در یکی از مناطق شهرداری برگزار شد نیز گفت: درست است که این طرح بصورت پایلوت برگزار شد اما ورود به آن سنجیده نبوده است.
سید اسماعیل مفیدی نیز عضو دیگر شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار داشت: در رابطه با قانون پسماندها مانور و تبلیغاتی انجام نشده است لذا آمادگی وصول برای آن وجود ندارد و این امر در آینده برای شهرداری مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
در ادامه این جلسه جواد داوود آبادی عضو شورای اسلامی شهر مشهد از مسئولان بازیافت خواست که ایزو 14001 را در دستور کار خود قرار داده تا از این طریق با تمام ملاکهای بین المللی وضعیت شهر را ساماندهی دهند.
وی عنوان کرد: ما باید در زمینه بازیافت به فقه محیط زیست توجه کنیم زیرا موارد کاملی در این زمینه در آن وجود داردکه متناسب با باورها و عقاید ما است.
نظر شما