مرتضی طلایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مهمترین مشکلات حوزه چاپ در کشور گفت: فعالیتهای عرصههای چاپ و نشر اعم از لیتوگرافی، طراحی، چاپ و نشر را باید با هم ببینیم؛ به عقیده من عمدهترین مشکلی که فعالان این صنف دارند، ناظر بر مکانهایی است که در اختیار دارند به این معنا که کاربری بیشتر این مکانها تجاری است و همین امکان استفاده بهینه از آن مکان را سلب کرده است.
وی افزود: به عنوان مثال در شهری مانند تهران عمده کتابفروشیها و ناشران در خیابان انقلاب و اطراف میدان انقلاب فعالیت دارند و با توجه به اینکه کاربری بیشتر این کتابفروشیها تجاری است، هزینههایی که بر این صنف وارد میشود، بیشتر از درآمد آنهاست.
عضو کمیسون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با یادآوری طرحی که این شورا برای حل معضل مورد اشاره به شهرداری داده است، گفت: ما در این طرح به دنبال این بودیم و همچنان هستیم که اجازه فعالیت بخش نرمافزاری حوزه چاپ و نشر در مکانهایی با کاربری مسکونی فراهم شود و این صنف نیز مانند دیگر مشاغل از جمله سردفتران و پزشکان امکان استفاده از این مکانها را داشته باشند.
طلایی اضافه کرد: ارائه این طرح به این سبب بود که بسیاری از اعضای صنف چاپ و نشر توان مالی برای فعالیت در مکانهای با کاربری تجاری و اداری را ندارند و در واقع این کار برای آنها توجیه اقتصادی ندارد و به همین خاطر باید مورد حمایت قرار گیرند و به آنها تسهیلات داده شود.
وی گفت: تا جایی که به شورای شهر تهران مربوط میشد، ما طرحمان را برای این کار به شهرداری دادیم اما از فعالیتهایی که شهرداری برای اجرایی شدن آن انجام داده خبر ندارم با این وجود میباید به هر نحو ممکن از پیشنهادات فعالان این عرصه برای فعالیت در دیگر نقاط تهران حمایت کرد به نحوی که امکان استفاده شهروندان همه مناطق این شهر از کتاب و سایر محصولات فرهنگی فراهم باشد.
وی در واکنش به پیشنهادی که اخیراً برای شکلگیری فراکسیون چاپ در مجلس ارائه شده است، افزود: کاری که باید کرد این است که با ارائه تسهیلات به فعالان این صنف و کاهش عوارض دریافتی از آنان، امکان فعالیت آنها را در دیگر مناطق تهران فراهم کنیم نه اینکه فراکسیون چاپ تشکیل دهیم. در حال حاضر کمیسیون فرهنگی مجلس کارهای مربوط به حوزه فرهنگ از جمله چاپ و نشر را انجام میدهد و لزومی به تشکیل فراکسیون در این حوزه نیست.
نظر شما