۲۲ دی ۱۳۸۷، ۱۰:۵۸

علمی که به تولید ثروت نینجامد به درد جامعه نمی خورد

علمی که به تولید ثروت نینجامد به درد جامعه نمی خورد

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه تبریز گفت: در دنیای کنونی علمی که به تولید ثروت و محصول منجر نشود، نمی تواند در رفع مشکلات جامعه کارساز باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، دکتر محمد تقی علوی پیش از ظهر امروز در جلسه راهکارهای گسترش همکاری دانشگاه با صنعت افزود: برای رسیدن به مرحله تولید ثروت از علم، باید زمینه های لازم برای همکاری و تعامل دانشگاه با صنعت فراهم گردد.

وی هدف از برگزاری این نشست را ایجاد زمینه های لازم برای همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان آذربایجان شرقی با صنعت و جامعه اعلام کرد و گفت: دانشگاه تبریز با بهره مندی از وجود استادان مجرب و آزمایشگاههای مجهز شرایط بسیار خوبی برای اجرای طرح های پژوهشی برای ارایه خدمات به بخشهای مختلف را دارد .

علوی کاربردی کردن موضوعات پایاننامههای دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در ارتباط با معضلات و نیازهای جامعه را از سیاستهای جدید دانشگاه تبریز عنوان کرد و گفت: با نظارت معاونت تحصیلات تکمیلی دانشگاه در تلاش هستیم با هدایت موضوعات پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری به مشکلات استانی و فرااستانی گام موثری در این زمینه برداریم.

رئیس دانشگاه تبریز برپایی این نشست و ارائه راهکارها و پیشنهاد های مدیران دانشگاه و صنعت برای برقراری ارتباط مستمر بین دو بخش را مفید عنوان کرد و گفت: باید با تشکیل کارگروه های مرتبط و فراهم کردن زمینه بازدید مدیران صنایع از پتانسیل های دانشگاه بستر را برای این ارتباط فراهم کنیم.

وی ارتباط دانشگاه با صنعت را منحصر به واحدهای صنعتی ندانست و گفت: دانشگاه تبریز با پتانسیلهایی که دارد می تواند، برای بخشهای مختلف جامعه خدمات مناسبی ارائه دهد و البته این منوط به معرفی این توانمندیها به جامعه است.

رئیس دانشگاه تبریز بر نهادینه کردن این فرهنگ در بخشهای مختلف دانشگاه افزود: باید روسای دانشکده ها با تعمیق ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در سطوح مختلف دانشکده بستر فعالیت در این زمینه را بیش از پیش فراهم کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه تبریز هم در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه در ارتباط با صنعت به حضور دانشگاه تبریز در نمایشگاه جامع دستاوردهای سی ساله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: با معرفی بخشی از توانمندیهای دانشگاه تبریز در این نمایشگاه، چندین شرکت و سازمان دولتی و خصوصی برای همکاری و استفاده از پتانسیل های این دانشگاه برای تبدیل ایده ها و طرح های تحقیقاتی به محصولات تجاری اعلام همکاری کرده اند.

دکتر علی رستمی با اشاره به مشکلات ارتباط میان صنعت و دانشگاه گفت: متاسفانه علی رغم همه تلاشهای انجام شده، آرزوها و آمال صنایع با دانشگاه ها در یک نقطه تلاقی پیدا نکرده و ما باید کاری کنیم که این همگرایی میان این دو بخش ایجاد شود.

وی با بیان اینکه فضای حاکم میان صنعت و دانشگاه باید به سمت "برنده ، برنده" سیر کند، بر لزوم جلوگیری از محدود کردن زمینه های همکاری میان این دو بخش تاکید کرد و گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت در کشور ما تنها به اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی خلاصه شده، در حالی که اعضای هیئت علمی می توانند با حضور در واحدهای صنعتی خدمات مختلفی را از جمله مشاوره برای توسعه این واحدها ارائه دهند.

کد خبر 814316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha