به گزارش خبرگزاری مهر، شاه آبادی رئیس انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان این مطلب گفت: تعیین برهه زمانی مشخص برای ادبیات انقلاب کمی مشکل است، چرا که میتوان دوره مشروطه و حتی پیش از آن را تا زمان کنونی جزو ادبیات داستانی انقلاب دانست اما به طور کلی آثاری که از تفکر رایج انقلاب بهره گرفتهاند متعلق به ادبیات داستانی انقلاب هستند.
وی افزود: اگر چه تا کنون تحقیقات و پژوهشهای خوبی برای جمعآوری تاریخ شفاهی و سایر منابع انقلاب صورت گرفته است، اما هنوز هم ناگفتههای زیادی از انقلاب وجود دارد که میتواند توسط محققان به ثبت برسد.
رئیس انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: البته همین میزان تحقیقات هم میتواند دستمایه خلق داستانهای جذابی شود که متأسفانه چنین پژوهشهایی در بین نویسندگان ادبیات داستانی انقلاب کمتر به چشم میخورد و ادبیات کنونی در شأن انقلاب نیست.
شاهآبادی افزود: به نظر میرسد افرادی که با موضوع انقلاب سر و کار دارند کمتر خود را در حال و هوای انقلاب قرار میدهند، چرا که برای خلق یک داستان آنچه که بیش از تحقیقات اهمیت دارد، بهرهگیری از خلاقیت و قالبهای ادبی است که میتواند به ماندگاری یک اثر کمک کند.
وی با اشاره به نقش جشنوارههای ادبی در بالا بردن کیفیت آثار گفت: حداقل تأثیر یک جشنواره در این است که اثر نویسنده مورد ارزیابی و قضاوت عدهای قرار میگیرد و همین برای یک نویسنده کافی است تا انگیزه لازم برای خلق یک اثر ارزشمند را پیدا کند.
شاه آبادی در پایان گفت: معرفی یک اثر به عموم مردم و فراهم کردن زمینههای توزیع بهتر آن در بازار نشر و حمایت لازم در پژوهش و تحقیقات برای آثار بعدی نویسندگان، بهترین حمایتی است که در جشنواره داستان انقلاب باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین به کارگیری خلاقیت و رعایت قالبهای ادبی توسط نویسندگان بیش از هر عاملی در جذابیت و ماندگاری داستانهای انقلاب مؤثر است.
نظر شما