سید سعید حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: با توجه به اینکه کشتارگاههای استان مرکزی متولی ندارند این مسئولیت بر دوش شهرداریها است که با اعتبارات محدود این نهاد مشکلات این بخش حل نمی شود.
وی گفت: 14 کشتارگاه دام سبک و سنگین و 9 کشتارگاه طیور در استان وجو دارد که دو کشتارگاه طیور به دلیل مشکلات بهداشتی و معضلات مدیریتی در حال تعطیلی است.
وی خاطرنشان کرد: چهار کشتارگاه شهرهای آستانه، نراق، پرندک و زاویه به دلیل مشکلتت بهداشتی، فعالیت آنها از نظر کارشناسی و بر اساس تفاهم نامه دامپزشکی کشور با سازمان شهرداریها باید تعطیل شود.
حسینی با اشاره به اینکه سیاست سازمان دامپزشکی ایجاد مجتمعهای کشتارگاهی منطقه ای است که این امر به دلیل هزینه بالا تاکنون محقق نشده است افزود: با ایجاد مجتمعهای کشتارگاهی به جای جابه جایی دام، گوشت جابه جا می شود و همچنین گوشت بسته بندی در اختیار مردم قرار می گیرد.
حسینی تصریح کرد: سه مجتمع کشتارگاهی منطقه ای بزرگ در ساوه، خمین و اراک پیش بینی شده که در صورت تحقق آن گوشت بهداشتی و بسته بندی شده در اختیار مردم منطقه قرار خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: در سال جاری روزانه 122راس گاو و گوساله، 575 راس گوسفند و بره و 199راس بز و بزغاله در استان کشتار شده که گوشت استحصالی آن معادل هشت هزار و 496 تن است.
وی گفت: بیشترین گوشت استحصالی استان از کشتارگاه اراک با 60درصد و کمترین آن از کشتارگاه پرندک با 18/0درصد کل گوشت منطقه است.
حسینی ادامه داد: 500 کشتارگاه دامی در کشور فعالیت دارد که 70 درصد آن زیر پوشش شهرداریها و مابقی با مدیریت بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه 66 درصد از کشتارگاههای کشور در مطالعات کارشناسی به صورت سنتی و غیر بهداشتی هستند، افزود: با کمک بخش خصوصی باید به بهسازی و نوسازی این کشتارگاهها پرداخته شود.
نظر شما