۲۲ دی ۱۳۸۷، ۱۴:۴۹

تکمیلی/ فتاح خبرداد:

بودجه 5200 میلیارد تومانی وزارت نیرو درسال 88

بودجه 5200 میلیارد تومانی وزارت نیرو درسال 88

وزیر نیرو از بودجه 5200 میلیارد تومانی وزارت نیرو در سال آتی خبرداد و گفت: با عنایت ویژه رئیس جمهوری این بودجه از 3 هزار و 700 میلیارد تومان سال جاری به 5 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر پرویز فتاح امروز در یک نشست خبری گفت: این بودجه به دولت ارائه شده است و دولت در مقاطع مختلفی بر روی آن بحث و تبادل نظر خواهد داشت، اما در مجموع بودجه سال 88 وزارت نیرو به 5 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافته است.

بودجه

وزیر نیرو اتمام طرحهای نیمه تمام را از جمله اولویتهای بودجه سال 88 دانست و تصریح کرد: همچنین برای مقوله آب شیرین کن ها نیز عنایت ویژه ای در بودجه سال 88 وزارت نیرو شده است؛ ضمن اینکه آبهای مرزی و مشترک نیز در اولویت قرار گرفته است.

به گفته وی در 9 ماهه سال 87 معادل 65 درصد از بودجه سال 87 تخصیص یافته است که دولت امسال قول داده است که تا آخر سال معادل 70 درصد از بودجه را اختصاص دهد، بر این اساس تاکنون 65 درصد از رقم بودجه 3 هزار و 700 میلیارد تومانی وزارت نیرو برای سال جاری تخصیص یافته است.

ادغام وزارت نفت و نیرو

فتاح گفت: در طی مدت 3 سال گذشته تاملات بسیاری بر روی طرح ادغام دو وزارتخانه نفت و نیرو صورت گرفته و از وزرای گذشته نیز که هم اکنون مشاوران وزارت نیرو هستند نیز در این رابطه نظر خواهی شده است، اما هم اکنون این موضوع در دستور کار دولت نیست و مجلس نیز درخواستی در این رابطه از دولت نداشته است.

وزیر نیرو ادامه داد: فضای مملکت نیز هم اکنون کششی برای رفتن به سراغ این موضوع ندارد، البته اشکالی در این امر مشاهده نمی شود و اگر کارشناسان و صاحب نظران این ادغام را مفید بدانند قطعا برای ساختار اقتصادی کشور خوب است اما اگر نگاه منصفانه و بدور از تعصبات را کنار گذاریم.

فتاح گفت: البته در برنامه پنجم توافق شده که یک وزارتخانه باید حذف شود البته نباید این نکته را نیز از نظر دور داشت که بخش آب وزارت نیرو نمی تواند با موضوع نفت ادغام شود.

نیروگاه ذغال سنگ سوز

به گفته فتاح در کنار نقاطی که معادن ذغال سنگ وجود دارد، بعضا برنامه ریزی برای استقرار صنایع صورت گرفته است اما در منطقه طبس نیز مطالعاتی توسط وزارت نیرو صورت گرفته است تا یک نیروگاه 1000 مگاواتی در آنجا احداث شود.

وی اظهار داشت: بر این اساس مناقصه ای نیز برگزار شد که روسها و چینی ها برای آن اقدام کردند که متاسفانه به دلایل سیاسی و اختلافی که بین این دو کشور بر سر قیمت بوجود آمد این اجازه را نداد که دولت جمهوری اسلامی ایران یکی از این کشورها را انتخاب کند بنابراین کار مدتی متوقف ماند.

وزیر نیرو گفت: از سوی دیگر یکی از مخالفان سرسخت احداث این نیروگاه محیط زیست است که البته از دولت مصوبه گرفته ایم و ردیف بودجه ای نیز برای احداث نیروگاه ذغال سنگ طبس در بودجه سال 88 در نظر گرفته شده است و احداث آن هزینه بالایی دارد.

وی ادامه داد: البته با برخی کشورها مذاکراتی صورت گرفته است چرا که متقاضی خوب خارجی نیز وجود دارد.

وضعیت منابع آبی

وی تصریح کرد: دغدغه اصلی وزارت نیرو بحث بارندگی و پیش بینی های هواشناسی است که در این راستا شمال غربی، شمال و شمال شرق کشور طبق پیش بینی ها بارندگی نرمال داشته اند، این درحالی است که حوزه جنوبی کشور و حوضه آبریز کارون بزرگ، شمال دز و استانهای جنوبی کشور در وضعیت زیرنرمال به سر می برند.

فتاح گفت: تا به امروز در کل کشور 67 میلیمتر بارندگی رخ داده است؛ در حالیکه متوسط بارندگی 40 ساله برای فصل پاییز و 20 روز ماه ابتدایی زمستان 67 میلی متر بوده است؛ این ارقام به معنای 23 درصد کاهش نسبت به حالت نرمال و متوسط 40 سال اخیر است.

وی اظهار داشت: آنچه ما را نگران می کند وضعیت منابع برق آبی کشور به خصوص در استانهای جنوبی کشور که تامین کننده درصدی از برق کشور هستند؛ است، چرا که از نظر حجم آب 3 میلیارد مترمکعب نسبت به سال گذشته کمبود داریم که عمده آن در استانهای جنوبی و خوزستان واقع شده است.

به گفته فتاح طبق آمار روز گذشته ورودی آب سد کارون 3 که تامین کننده 2 هزار مگاوات برق کشور است 91 مترمکعب بر ثانیه بوده است که سال گذشته و در مدت مشابه این رقم 143 مترمکعب بر ثانیه بوده است؛ ضمن اینکه ورودی آب سد 2هزارمگاواتی شهید عباسپور نیز در سال جاری و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 61 مترمکعب بر ثانیه و 340 مترمکعب بر ثانیه بوده است.

وی اظهار داشت: سد دز نیز که برای شبکه آبیاری خوزستان با اهمیت به شمار می آید دارای ورودی 56 مترمکعب بر ثانیه بوده است که سال گذشته این رقم 120 میلیارد مترمکعب بر ثانیه بوده است، سد کرخه نیز امروز دارای ورودی 40 مترمکعب بر ثانیه است که سال گذشته در همین زمان 72 مترمکعب بر ثانیه بوده است، سد لار در تهران نیز دارای ورودی 4 مترمکعب بر ثانیه است که سال گذشته نیز همین رقم بوده است.

به گفته وزیر نیرو هم اکنون 3 میلیارد مترمکعب کمبود آب در مخازن داریم که به معنای سال سخت از نظر منابع آب و نیروگاههای برق آبی است که گذر از آن همکاری مردم و مسئولان را می طلبد.

 پروژه های مهم آبی

فتاح گفت: طی هفته های گذشته در بحث پروژه های آبی اتفاقات مهمی رخ داده است به این معنا که سد خدا آفرین و سد چاه نیمه چهارم نیز با حمایت دولت و مجلس به بهره برداری رسیده است، ضمن اینکه عملیات اجرایی آبرسانی به قم نیز شروع شده و امید می رود اواخر سال آتی یا نیمه سال 89 آب از سرشاخه ها به قم برسد، از سوی دیگر طرح بزرگ آبرسانی به شهرهای جنوبی کشور نیز در دست اجرا است.

وی از آماده شدن پروژه انتقال آب از سد دوستی به مشهد خبرداد و گفت: این طرح به طول  180کیلومتر، آب را از دز به مشهد منتقل می کند و برای آن 300 میلیارد تومان هزینه شده است، از سوی دیگر رکورد بتن ریزی در سد کارون 4 نیز برای کشور ثبت شده است.

اوراق مشارکت بخش آب

به گفته فتاح طی سه هفته اخیر اوراق مشارکت بخش آب فروخته شده که عموما برای سدهای برق آبی استفاده می شود، بر این اساس اولین واحد نیروگاهی سد بزرگ برق آبی کارون 4 که امروز 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تا پایان سال 88 وارد مدار می شود، ضمن اینکه اولین واحد نیروگاهی سد گتوند به ظرفیت 1500 مگاوات نیز که 63 درصد پیشرفت فیزیکی دارد نیز در نیمه اول سال 89 وارد مدار خواهد شد.

وی اظهار داشت: سیمره نیز به ظرفیت 1000 مگاوات هم اکنون 58 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که امید می رود تا سال 90 وارد مدار شود، از سوی دیگر سد سیاه بیشه نیز 48 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا سال 90 وارد مدار می شود.

فتاح در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص تامین اعتبار سدهای گتوند و سیمره نیز خاطرنشان کرد: برای سد گتوند 300 میلیارد تومان، برای سد کارون 4 معادل 100 میلیارد تومان و برای سیمره و چند طرح دیگر نیز 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: با اصلاح نرخ برق آبی ها در دولت و رساندن آن به 40 تومان به ازای هر کیلووات ساعت قطعا بخش برق راغب به سرمایه گذاری خواهند شد که من این اطمینان را می دهم که سد گتوند و کارون 4 به موقع وارد مدار شوند و تا چند سال آتی نیز صنعت برق آبی در کشور از دولت به بخش خصوصی منتقل شود.

برق

وزیر نیرو گفت: تا به امروز 179 میلیارد کیلووات ساعت برق در کشور مصرف شده است که این عدد نسبت به سال گذشته 6 درصد رشد را نشان می دهد که این امر نشانگر این است که علاوه بر محدود شدن رشد مصرف و افزایش تعداد مشترکان، رشد مصرف از 8 درصد به 6 درصد کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: تا به امروز از برق آبی ها نیز 3/4 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید شده است که تا سال گذشته این رقم 5/15 میلیارد کیلووات ساعت بوده است و این اعداد نشانگر این است که 72 درصد نسبت به سال گذشته کمتر تولید کرده ایم.

مخازن سوخت

فتاح گفت: مخازن سوخت مازوت در کل نیروگاههای کشور 76 درصد پر شده است و مخازن گازوئیل نیز 73 درصد پر شده اند که نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارند؛ عمده اینها به خاطر وضعیت آب و هوایی که شدت سرما نسبت به سال گذشته کمتر است، پر شده اند البته حجم مخازن نیز افزایش یافته است که امید می رود با این وضعیت به مشکل خاصی برخورد نکنیم.

تعمیر واحدهای نیروگاهی

وی در مورد تعمیر واحدهای نیروگاهی گفت: تاکنون 81 درصد تعمیرات نیروگاهی در کشور انجام شده است و بنا داریم تا پایان اردیبهشت ماه آتی این امر را به اتمام رسانیم که اگر این امر محقق شود قطعا تحول و رکوردی در زمینه تعمیرات نیروگاهی انجام خواهد پذیرفت.

ورود واحدهای جدید نیروگاهی به مدار

به گفته فتاح تا امروز 1900 مگاوات واحد جدید نیروگاهی از ابتدای سال وارد مدار شده است و ما برنامه داریم که تا آخر سال نیز 950 مگاوات دیگر را نیز وارد مدار کنیم، این درحالی است که بنا داریم از اول سال 88 تا پیک مصرف آتی نیز 1900 مگاوات نیروگاه جدید را وارد مدار کنیم، منابع مالی مورد نیاز نیز تامین شده است.

مسائل مالی صنعت برق

وی با بیان اینکه ما به التفاوت نرخ تکلیفی فروش برق و نرخ تمام شده در سال 86 که در بند ج تبصره 11 دیده شده بود به طور کامل از خزانه دریافت شده است، گفت: این رقم معادل 2 هزار و 250 میلیارد تومان بوده است، برای سال 87 نیز تا به امروز 2 هزار و 400 میلیارد تومان دریافت شده و باقیمانده آن نیز برای سه ماه زمستان محاسبه و پرداخت خواهد شد.

وزیر نیرو از کاهش مشکلات پیمانکاران خبرداد و تصریح کرد: قسمت عمده ای از بدهی دولت به پیمانکاران صنعت برق پرداخت شده است و همچنین 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز برای نیروگاههای کشور فروخته می شود.

لامپ کم مصرف

فتاح در این رابطه توضیح داد: از اول سال تاکنون 35 میلیون رشته لامپ کم مصرف در کشور توزیع شده و برای سال آتی نیز در لایحه بودجه 100 میلیارد تومان دیگر نیز پیش بینی شده است تا بتوان 50 میلیون شعله لامپ کم مصرف دیگر نیز در سال 88 توزیع کرد، این در حالی است که تا پایان سال نیز 15 میلیون شعله لامپ کم مصرف دیگر توزیع خواهد شد.

وی اظهار داشت: روشهای اختصاص منابع مالی یارانه ای برای لامپهای کم مصرف در سال آتی تغییر کرده است و ما سال آتی تولید و توزیع لامپهای کم مصرف LED را در کشور خواهیم داشت، نرخ این لامپها و یارانه مربوط به آن بیشتر از لامپهای فعلی است.

وزیر نیرو گفت: البته چند کارخانه نیز سال آتی برای تولید لامپهای کم مصرف LED وارد مدار خواهند شد، ضمن اینکه این نوع لامپها برای روشنایی معابر نیز مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

پرت شبکه برق

فتاح در این رابطه خاطرنشان کرد: سال آتی قرار بر این است که پرت شبکه را دو درصد کاهش داده و به زیر 17 درصد برسانیم، همچنین قرار بر این است که راندمان نیروگاهها نیز افزایش یابد، همچنین ما در حال گسترش نیروگاههای chp هستیم که راندمان بالای 50 درصد دارند.

منابع مالی خارجی

وزیر نیرو در رابطه با استفاده از منابع مالی خارجی نیز گفت: هم اکنون از وام بانک جهانی برای اجرای پروژه های آب و فاضلاب 5 استان کشور از جمله استان تهران استفاده کرده ایم، ضمن اینکه از وام بانک توسعه اسلامی نیز برای چند پروژه بهره خواهیم گرفت.

مشکل نیروگاه سازی خصوصی

فتاح گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی عموما برای شروع پروژه ها متکی به منابع مالی بانکها هستند که به دلیل اینکه بانکها از آنها ضمانتنامه های بسیاری می خواهند معمولا از پیگیری پروژه ها منصرف می شوند و یا کار به کندی پیش می رود، بنابراین دولت مجبور است در مواقعی به سرمایه گذاری بپردازد.

واگذاری شرکتها و نیروگاهها

وی با بیان اینکه 100 شرکت زیرمجموعه که وزارت نیرو در آنها سهامدار بوده است، مشخص شده اند که وزارت نیرو در مورد 87 شرکت سهام خود را به صورت 100 درصد واگذار کرده است؛ در این راستا 2 شرکت مشکل حقوقی دارند که در حال حل شدن و پیگیری است، 3 شرکت دیگر نیز در حال واگذاری است و سازمان خصوصی سازی در حال قیمت گذاری آنها است، 3 شرکت دیگر نیز در حال تسویه حساب و انحلال است.

به گفته فتاح بنا داریم ظرف ماههای آتی تمامی شرکتهایی که وزارت نیرو در آنها سهامدار است را واگذار کنیم؛ ضمن اینکه 2 نیروگاه سهند و خلیج فارس نیز به صورت 100 درصد آماده واگذاری شده و در اختیار سازمان خصوصی سازی است که با توجه به مباحث بورس و این سازمان واگذاری انجام می پذیرد.

وزیر نیرو ادامه داد: کار واگذاری همچنین 8 نیروگاه دیگر نیز از سوی وزارت نیرو به صورت 100 درصد به اتمام رسیده است.

طرح تحول اقتصادی

فتاح گفت: با اشاره به اینکه لایحه هدفمند کردن یارانه ها در دست بررسی از سوی مجلس است ما هنوز قیمت آب بها را در بودجه سال 88 ارائه نکرده ایم، بنابراین اگر لایحه مذکور به تصویب رسد قطعا نیازی به اینکه تعرفه ها را در بودجه بیاوریم نخواهیم داشت.

جذب نخبگان

وزیر نیرو گفت: در راستای تاکید مقام معظم رهبری به دولت و شورایعالی فرهنگی کشور، وزارت نیرو طی 5/1 سال اخیر موفق شد 345 نفر از نخبگان کشور را طبق نظر وزارت علوم جذب کند که 260 نفر در سطح کارشناسی ارشد و دکترا و 85 نفر در سطح کارشناسی بوده اند.

حضور در مجلس

فتاح گفت: در مجلس هشتم که از آخر خردادماه آغاز به کار کرده است تا به حال 3 هزار مکاتبه از مجلس دریافت شده که 68 مورد سئوال از وزیر نیرو بوده است، ضمن اینکه طی این مدت 2 مورد از سوالات به صحن علنی مجلس کشیده شد و هر دو مورد نیز نمایندگان قانع شدند.

وی اظهار داشت: 120 مورد ملاقات مستقیم با نمایندگان صورت گرفته است و 55 بار نیز در کمیسیونهای مختلف مجلس نیز حضور یافته ام، طی این 9 ماه نیز 21 هزار نامه مردم به وزارت نیرو رسیده است و در سفر مقام معظم رهبری به فارس 3 هزار نامه سهم وزارت نیرو بوده است.

به گفته وزیر نیرو 1300 فقره ایمیل دریافت شده و 500 مورد ملاقات مستقیم مردمی در دفتر وزارتی صورت گرفته است از سوی دیگر 7 هزار و 600 مورد تماس تلفنی با دفتر وزارت نیرو برقرار شده است.

نامه وزیر نیرو برای موضوع غزه

وی با اشاره به مسائل غزه از ارسال نامه های جداگانه ای به وزرای آب و برق برخی کشورهای دنیا خبرداد و گفت: هم اکنون آب در غزه جیره بندی است و برق نیز به طور کلی قطع شده است، بنابراین مردم در شرایط نامساعدی به سر می برند.

کد خبر 814487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha