فرهنگ ترکی در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: بر اساس تازه ترین نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان سه گونه سوسمار از خانواده جکوها توسط این مرکز در فلات ایران به عنوان گونه ای جدید و ناشناخته شناسایی شد.
وی با بیان اینکه این مطالعه توسط یک تیم هشت نفری صورت گرفته است، تصریح کرد: گونه های سوسمار شناسایی شده تاکنون در سطح جهانی ناشناخته مانده بودند و برای اولین بار است که در دنیا وجود این گونه ها گزارش داده می شود.
این محقق برجسته لرستانی ادامه داد: بر اساس این تحقیقات دو گونه از این سوسمارها در لرستان و یک گونه دیگر در استان ایلام کشف شده است.
ترکی با اشاره به اینکه گونه های ناشناخته ای که در لرستان کشف شدند از گروه "جکوهای برگ انگشتی" و "جکوهای پاکوتاه" هستند، افزود: همچنین گونه شناخته شده در استان ایلام از گونه "جکوهای برگ انگشتی" است.
وی با بیان اینکه این تحقیق به سرپرستی مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان انجام شده و نتایج آن به چاپ رسیده است، یادآور شد: همچنین دانشگاههای پیام نور لرستان، محقق اردبیل، دانشگاه شیراز، دانشگاه رازی و دانشگاه لرستان در این تحقیق همکاری کردند.
مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان تنها مرکز خزنده شناسی خاورمیانه است
مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان با تاکید بر اینکه این تحقیق با حمایت مالی این مرکز به صورت انحصاری اجرا شده است، خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان با چاپ این مقاله شهرت وسیعی در مجامع علمی جهان کسب کرده است.
فرهنگ ترکی با تاکید بر اینکه با چاپ این مقاله مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان برنامه تحقیقاتی سال 2008 خود را به پایان رساند، خاطرنشان کرد: این مرکز تنها مرکز تحقیقات خزنده شناسی در خاورمیانه است و به این لحاظ تحقیقات صورت گرفته در این مرکز دارای اهمیت جهانی است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای مقاله چاپ شده در ژورنال تخصصی و بین المللی وابسته به انجمن جهانی "جکو" در ایلات متحده تصویر کوه زیبای "مهراب کوه" در لرستان به چشم می خورد، یادآور شد: این مقاله در 13 صفحه و در اواخر سال 2008 در این ژورنال به چاپ رسیده است.
نظر شما