به گزارش خبرنگار مهر درهمدان اسدالله بیات ظهر امروز در کارگاه توسعه روستایی استان همدان گفت: تاکنون 455 رشته صنایع دستی شناسایی شده است که از این تعداد استان همدان در 150 رشته فعال است.
بیات با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت در 116 رشته صنایع دستی در استان همدان انجام می شود، اظهار داشت: تاکنون 20 رشته صنایع دستی در استان همدان منسوخ شده است و 14 رشته نیز در حال منسوخ شدن است.
بیات تصریح کرد: در 144 روستای استان همدان یک هزار و 852 کارگاه صنایع دستی فعالیت دارند که در این تعداد کارگاه 4 هزار و 874 صنعتگر در 27 رشته فعالیت دارند.
وی تعداد شاغلین صنایع دستی استان همدان را 22 هزار و 99 نفر ذکر کرد و اظهار داشت: بیشترین تولیدات صنایع دستی استان همدان در زمینه گلیم و گبه به کشورهای آلمان و روسیه صادر می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی استان همدان با تاکید بر راه اندازی مرکزی خاص برای به نمایش در آوردن تولیدات صنایع دستی استان همدان خاطرنشان کرد: تا شهریور ماه سال آینده 10 بازارچه صنایع دستی در استان همدان ایجاد می شود.
بیات تصریح کرد: نبود سیستم حمل و نقل مناسب برای صادرات کالاهای صنایع دستی که امکان خسارت به آنها وجود دارد منجر به کاهش صادرات برخی صنایع دستی شده است.
وی با تاکید بر ارتقا کیفیت تولیدات صنایع دستی اظهار داشت: پایین آمدن کیفیت تولیدات صنایع دستی بازار این نوع کالا را با خطر مواجه می کند.
بیات ازپیش بینی صادرات 20 میلیون دلار صنایع دستی در سال آینده سخن گفت و افزود: در حال حاضر در شهرهای لالجین، ملایر، حاجی آباد و تویسرکان خوشه های صنایع دستی فعال هستند.
نظر شما