یافته های جدید دانشمندان درباره زوال ناگهانی آغازیان در 33 میلیون سال پیش

یافته های جدید دانشمندان درباره زوال ناگهانی آغازیان در 33 میلیون سال پیش

تحقیقات جدید نشان می دهد تاریخچه تکاملی پلانکتون ها به عنوان فراوان ترین آغازیان اقیانوسی که سالانه میلیاردها تن دی اکسید کربن را بلعیده و از محیط پاک می کنند باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.

به گزارش مهر، یافته های دانشمندان نشان می دهد افزایش ناگهانی شمار گونه های جانوری در حدود 33 میلیون سال پیش زوال ناگهانی آغازیان را درپی داشته که با روند سرد شدن شدید جهان در گذشته مطابقت می کند.

شواهد جدید بدست آمده از پژوهش محققان مرکز بوم شناسی و زیست شناسی تکاملی کرنل، نظریه قدیمی مبنی بر این که هجوم مواد مغذی ناشی از ازدیاد پوشش گیاهی به اقیانوس ها در حدود 18 میلیون سال پیش موجبات شکوفایی تنوع زیستی آغازیان را فراهم کرده بود با تردید جدی مواجه می کند.

این در حالی است که به اعتقاد محققان بیشتر از 90 درصد فسیل های شناخته شده آغازیان جوانتر از این دوره زمانی هستند و گونه های آغازیان زنده در گذشته اخیر جهان بیشتر از بازه زمانی 18 میلیون سال پیش حضور داشته اند.

محققان با تجزیه تحلیل نمونه های گرفته شده از هر یک از دوره های میلیون ساله زمین شناسی دریافتند که آغازیان با بدست آوردن فرصت مناسب و حداقل 10 میلیون سال قبل از این که علفزارها به پوشش همه گیر بدل شوند به اوج تنوع زیستی خود دست یافته اند.

به گزارش ساینس دیلی، محققان معتقدند در صورتی که تغییر چشمگیری منطبق با واقعیت در تنوع گونه های آغازیان روی داده باشد این فرآیند به 33 میلیون سال قبل و سرد شدن جهانی دیرین برمی گردد.

کد خبر 815561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha