به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی در ابتدای نشست خبری که صبح دیروز و پیرامون ششمین مجمع بینالمللی استادان زبان و ادبیات فارسی برگزار شد، با اشاره به 5 مجمع گذشته گفت: ششمین مجمع استادان زبان و ادبیات فارسی هم به لحاظ کمی و هم کیفی با همایشهای گذشته متفاوت است. در این مجمع قریب به 200 استاد خارجی زبان و ادبیات فارسی از 50 کشور خارجی و بیش از 100 استاد داخلی این رشته حضور خواهند داشت که نسبت به سالهای گذشته این تعداد سه برابر شده است.
ارائه 149 مقاله در ششمین مجمع بین المللی استادان زبان و ادبیات فارسی
وی افزود: حدود 210 مقاله به دبیرخانه مجمع ارسال شده که 70 مقاله را اساتید داخلی و بقیه را اساتید خارجی رشتههای زبان و ادبیات فارسی و نیز زبانشناسی ارسال کردهاند. در مجموع 149 مقاله توسط هیئت علمی بررسی شده و در کتاب 220 صفحهای چکیده مقالات چاپ میشود.
وفایی با اشاره به حضور دانشجویان و اساتید خارجی شاغل در جامعهالمصطفی قم در این مجمع گفت: علاوه بر اینها دانشجویان دکتری که در ایران به تحصیل زبان و ادبیات فارسی مشغولند در مجمع حاضر خواهند بود و بر همین اساس تعداد مهمانان خارجی ما بسیار بیشتر خواهد شد.
گشایش مجمع با پیام رئیس جمهور
رئیس مرکز آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی از آغاز این مجمع با قرائت پیام رئیس جمهور خبر داد و گفت: بنا بود شخص رئیس جمهور نیز در ششمین مجمع بینالمللی استادان زبان و ادبیات فارسی حضور داشته باشد که به دلیل سفر استانی این امکان وجود ندارد.
شعرخوانی سبزواری، گرمارودی، کاکایی، عبدالملکیان و راکعی
وی در عین حال تاکید کرد: وزرای ارشاد و علوم و نیز معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سخنرانان مراسم افتتاحیه خواهند بود که روز 25 دی ماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار میشود. از جمله شاعران مطرحی که در این مجمع شعرخوانی خواهند کرد میتوان به حمید سبزواری، علی موسوی گرمارودی، عبدالجبار کاکایی، محمدرضا عبدالملکیان و فاطمه راکعی اشاره کرد.
وفایی همچنین با اشاره به اوضاع غزه گفت: به همین خاطر شاعرانی از ایران و دیگر نقاط جهان به شعرخوانی خواهند پرداخت. در دو روز برگزاری این مجمع 6 نشست (دو نشست در روز نخست و چهار نشست در روز دوم) برپا خواهد شد و به مناسبت سیامین سال انقلاب اسلامی در یک نشست ویژه با حضور اساتید داخلی و خارجی به بحث شعر و نثر ادبیات فارسی پس از انقلاب خواهیم پرداخت. در مجموع ما در روزای برپایی مجمع 60 سخنران خواهیم داشت.
دبیر ششمین مجمع بینالمللی استادان زبان و ادبیات فارسی افزود: ادبیات تطبیقی، سیمای جهانی ادبیات فارسی، روشها و راهکارهای آموزش و گسترش زبان فارسی دیگر نشستهای این مجمع خواهند بود. نشست پایانی نیز با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، قائم مقام وزارت علوم در امور بینالملل و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برپا خواهد شد که در آن سیاستهای موجود و آتی در زمینه ادبیات فارسی اعلام میشود.
نمایش 213 عنوان کتاب درباره ادبیات فارسی بعد از انقلاب اسلامی
وی همچنین از برگزاری نمایشگاههایی از آثار ادبی و مکتوب معاصر خبر داد و گفت: در این نمایشگاهها 213 عنوان کتابی که با همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در زمینه ادبیات معاصر تولید شده به همراه تولیدات انتشارات الهدی (وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) و کانون زبان به نمایش در خواهد آمد.
تقدیر از اساتید خارجی زبان و ادبیات فارسی
وفایی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره ناهمخوانی هدف اصلی همایش - کاوش در ادبیات معاصر- با حضور اساتید خارجی متخصص در ادبیات کلاسیک فارسی گفت: یکی از هدفهای اصلی ما تقدیر از اساتید خارجی زبان و ادبیات فارسی است به همین خاطر هم تعداد زیادی از این اساتید در مجمع حضور خواهند داشت.
وی افزود: با توجه به جایگاه ادبیات کلاسیک فارسی در جهان، لزوم شناساندن ادبیات معاصر هم به جهانیان احساس میشود و به همین خاط هم اساتید متخصصی در زمینه ادبیات معاصر به مجمع دعوت شدهاند و اینگونه نیست که فقط درباره ادبیات فارسی کلاسیک بحث شود.
وفایی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر احتمال حضور اساتید ایرانی فعال در دانشگاههای خارجی که لزوماً ارتباطی هم با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ندارند گفت: اغلب اساتید زبان فارسی در خارج از کشور از طریق رایزنیهای فرهنگی و سفارتخانهها با ما در ارتباط هستند. امسال هم در مجمع اساتیدی ایرانی از کشورهای لهستان، فرانسه، اسپانیا، عربستان، کویت، بلغارستان و صربستان حضور خواهند داشت.
نظر شما