۲۴ دی ۱۳۸۷، ۱۴:۰۴

گزارش خبری - تحلیلی مهر/

اهداف صهیونیستها در حمله به غزه و دلایل پافشاری بر طرح مصر

اهداف صهیونیستها در حمله به غزه و دلایل پافشاری بر طرح مصر

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : در حالی که 18 روز از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه می گذرد این رژیم نتوانسته به اهداف مورد نظر خود در این جنگ دست یابد و بدنبال راهی برای خروج از باتلاق غزه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بالگردهای نظامی و جنگنده های" اف.16" رژیم غاصب صهیونیستی روز هفتم دی از باند فرودگاه های نظامی به هوا برخاسته و حملات وحشیانه و بی امان خود را به نوارغزه آغاز کردند. پس از آنکه موشکهای مرگبار سقف خانه ها را بر سر ساکنان بیگناه غزه ویران کرد، تنها واکنش جامعه جهانی و کشورهای قدرتمند جهان بویژه اعراب که ادعای حمایت از فلسطینیان را به زبان می آورند، سکوت بود.

این حملات که 18 روز از آن می گذرد، 930 شهید و چهار هزار و 280 زخمی بر جا گذاشته است. رژیم صهیونیستی در این حملات که نیمی از شهدای آن را زنان و کودکان بی گناه تشکیل می دهند انواع سلاح های متعارف و ممنوعه از جمله بمب های حاوی فسفر سفید و اورانیوم ضعیف شده را به کار برده است.

در این میان آنچه بیش از همه رژیم صهیونیستی را بیش از هفت جنگ گذشته خود با اعراب به ادامه حملات و نسل کشی در غزه دلگرم می کند، سکوت برخی کشورهای عربی و حتی همکاری با اسرائیل در محاصره و کشتار مردم بی دفاع غزه است.

نکته دیگر اینکه رژیم صهیونیستی در طول سه هفته گذشته در حالی به حملات وحشیانه خود ادامه داده است که ملت های عربی و جهانی حتی یهودیان کشورهای مختلف همچون آمریکا و کانادا بر خلاف حکومت هایشان، علیه کشتار ساکنان غزه به ویژه زنان و کودکان فلسطینی، تظاهرات ضد صهیونیستی بر پا کردند.

اهداف رژیم صهیونیستی از حمله به غزه

- فرار از کابوس جنگ 33 روزه: رژیم صهیونیستی که در جریان جنگ 33 روزه با لبنان در تابستان 2006 از نیروهای مقاومت حزب الله شکست سختی خورده بود و تمامی سران اسرائیلی نیز به آن اذعان کرده بودند تلاش می کند که با حمله گسترده به غزه از کابوس جنگ 33 روزه فرار کند. اسرائیل در این حملات در نظر دارد استراتژی تخریب گسترده را در پیش بگیرد و به نحوی شکست خود را در جنگ 33 روزه لبنان جبران کند.

- احیای قدرت بازدارندگی اسرائیل: رژیم صهیونیستی پس از شکست در جنگ با لبنان قدرت بازدارندگی و افسانه شکست ناپذیری خود را از دست داد و بنابراین به دنبال احیای مجدد آن از طریق حمله به غزه است.

- تلاش برای سیطره نظامی بر منطقه: رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا با جنگ غزه قدرت نظامی خود را به رخ دیگران در منطقه بکشد.

- برآورد توان موشکی مقاومت: رژیم صهیونیستی بر آن بود تا با حمله به غزه توان موشکی مقاومت را بسنجد. مبارزان فلسطینی برای نخستین بار در دفاع از خود از ضد هوایی استفاده کرد.

- حذف مقاومت فلسطین: حذف مقاومت یکی از مهمترین اهداف اسرائیل در حمله به غزه بوده است. در واقع رژیم صهیونیستی قصد دارد با نابودی مقاومت، راه برای سازش هموار شود. سران رژیم صهیونیستی همچون گذشته تصور می کردند ماشین نظامی این رژیم خواهد توانست راه سازش را باز کند.

سلطه عناصر سر سپرده تشکیلات خودگردان بر غزه و کنترل مجدد آن از سوی اسرائیل: رژیم صهیونیستی که در تابستان سال 2005 از نوارغزه عقب نشینی کرد همواره در تلاش بوده است تا به نحوی بر اوضاع این منطقه سیطره داشته باشد و مانع از کنترل آن از سوی مقاومت شود.

- بهره برداری تبلیغاتی برای انتخابات: سران رژیم صهیونیستی همچون زیپی لیونی وزیر خارجه و ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم تلاش می کنند تا با کشتار مردم غزه آرا شهروندان اسرائیل به ویژه راستگرایان را به دست آورده و در انتخابات سراسری این رژیم در 10 فوریه پیروز شوند.

اما مقاومت دلیرانه مبارزان فلسطینی و موج تظاهرات ضد صهیونیستی در سرتاسر جهان باعث شد که اسرائیل در حمله به غزه به هیچکدام از اهداف خود دست نیابد و نه تنها جز کشتار زنان و کودکان غزه چیزی نصیب آن نشد بلکه خوی توحش و ماهیت ددمنشانه این رژیم بیش از پیش برای افکار عمومی جهان آشکار شد.

در این میان مصر نیز که شریک اصلی صهیونیستها در حمله به غزه محسوب می شود در نتیجه فشار افکار عمومی جهان به ویژه مردم و نمایندگان مصری ششم ژانویه طرحی را برای توقف درگیری در غزه ارائه کرد و مسئولان مصری در این رابطه در حال رایزنی با سران حماس و رژیم صهیونیستی هستند.

طبق این طرح، پیش از هر چیز اسرائیل و گروه های فلسطینی باید یک آتش بس فوری را قبول کنند، تا کمک رسانی به مردم غزه امکان پذیر شود. دومین ماده طرح مصر عبارت است از دعوت از نمایندگان اسرائیل و گروه های فلسطینی برای مذاکرات در مصر تا از وقوع جنگ مشابهی در آینده جلوگیری شود. سومین ماده این طرح شامل دعوت از گروه های فلسطینی از جمله حماس و فتح برای گفتگو و مصالحه است.

جنبش حماس اعلام کرده است که توقف فوری حمله، عقب نشینی فوری اسرائیل، رفع محاصره غزه و بازگشایی گذرگاه رفح پیش شرط های هر طرحی برای آتش بس است.

سران رژیم صهیونیستی که اوایل حمله به غزه قاطعانه ادعا می کردند تا پیش از دستیابی به اهداف خود و نابودی حماس به جنگ پایان نخواهد داد، پس از گذشته دو هفته در مورد ادامه یا توقف جنگ با یکدیگر اختلاف پیدا کردند و اکنون در باتلاق غزه گرفتار شده و به دنبال راهی برای خروج از آن هستند. بنابراین رژیم اسرائیل که قطعنامه 1860 شورای امنیت را رد کرده و همچنان به حملات خود ادامه می دهد اعلام کرده که به طور کلی با طرح مصر موافق است.

دلایل پافشاری رژیم صهیونیستی بر طرح مصر

1) اگر اسرائیل در حالی که مبارزان حماس همچنان به پرتاب موشک به سرزمین های اشغالی مشغول هستند، جنگ را متوقف کند، شکست محسوب می شود و موجب سرشکستی سران این رژیم به ویژه ایهود باراک وزیر جنگ اسرائیل خواهد شد.

2) رژیم صهیونیستی توانایی جنگ های فرسایشی را ندارد. شکست در جنگ 33 روزه بهترین نمونه در این زمینه است. نگاهی به جنگ های پیشین اسرائیل همچون جنگ 6 روزه در سال 1967 و جنگ 8 روزه در سال 1956 ناتوانی اسرائیل در جنگ های طولانی مدت و فرسایشی را نمایان می کند.

3) از سوی دیگر اگر اسرائیل در حالی که از پیشرفته ترین سلاح ها و موشک ها برخوردار است در جنگ غزه شکست بخورد دیگر نمی تواند هیبت و عظمت خود را بازگرداند. علاوه براین عبارت ارتش شکست ناپذیر که همواره در مورد ارتش رژیم صهیونیستی اطلاق شده است دیگر هیچ رنگ و بویی نخواهد داشت.

4) گذر زمان به نفع اسرائیل یا رژیم های عربی همدست آن یا به اصطلاح میانه رو نیست چرا که برآورد اوضاع نشان می دهد گردان های مقاومت پس از از سر گذراندن ضربات وحشیانه تجاوز به تدریج در حال به دست گرفتن زمام امور هستند.

5) نکته دیگر اینکه متوقف کردن جنگ بدون دستیابی به اهداف مورد نظر نمی تواند در افزایش محبوبیت احزاب "کادیما" و "کار" در میان اسرائیلی ها نقشی داشته باشد بلکه چنین شکستی باعث سرافکندگی رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی می شود در نتیجه زمینه برای دو حزب راستگرای "لیکود" و "اسرائیل بیتنیو" برای پیروزی در انتخابات مهیا خواهد شد.

با توجه به این تفاصیل رژیم صهیونیستی برای اینکه به زعم خود بتواند آبرومندانه جنگ غزه را پایان دهد و نیز به دلیل رد قطعنامه 1860 شورای امنیت که حماس نیز آن را نپذیرفته است، بر انجام مذاکرات در رابطه با طرح مصر پافشاری می کند.

----------------------

گزارش از: سمیه خمارباقی

کد خبر 815654

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha