۲۵ دی ۱۳۸۷، ۹:۴۲

گزارش اختصاصی مهر از آمار دانشجویان مشروطی دانشگاههای علوم پزشکی

گزارش اختصاصی مهر از آمار دانشجویان مشروطی دانشگاههای علوم پزشکی

بخشی از جامعه آموزش عالی که گفته می شود دچار افت تحصیلی شده اند را دانشجویان علوم پزشکی تشکیل می دهند. گروه حوزه و دانشگاه مهر در گزارشی به بررسی تعداد و وضعیت دانشجویان مشروطی دانشگاههای علوم پزشکی در یک نیمسال پرداخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمار تعداد مشروطی‌های نیمسال اول سال تحصیلی گذشته در 42 دانشگاه علوم پزشکی کشور (با 110 هزار دانشجو) در مقاطع دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی در مجموع یک هزار و 205 نفر است.

میزان مشروطی ها در 32 دانشکده پزشکی در سراسر کشور در کل 310 نفر است که با توجه به تعداد بالای دانشجویان این رشته، تعداد مشروطی ها نیز بیشتر است.

در سایر دانشکده های دانشگاههای علوم پزشکی در مقطع دکتری حرفه ای در رشته های داروسازی و دندانپزشکی 139 نفر در نیمسال اول سال تحصیلی گذشته مشروط شده اند.

دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مقطع کاردانی دارای 7 رشته در سال تحصیلی گذشته بوده اند که نسبت فراوانی مشروطی در دانشجویان کاردانی در رشته های بهداشت خانواده، بهداشت مبارزه با بیماریها ، بهداشت حرفه ای ، فوریت های پزشکی، اتاق عمل ، مدارک پزشکی ، تکنولوژی پرتو شناسی 382 نفر بوده است.

نکته قابل توجه این است که بخش عمده ای از این رشته ها در سال تحصیلی جاری به مقطع کارشناسی ارتقا یافته است.

در مقطع کارشناسی نیز در رشته هایی از جمله علوم آزمایشگاهی، پرستاری و مامایی، هوشبری، بهداشت محیط 374 نفر در 40 دانشگاه علوم پزشکی مشروط شده اند.

در مجموع دانشگاهها بیشترین میزان دانشجویان مشروطی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی با 118 و 88 نفر بوده و کمترین میزان مشروطی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با یک نفر مشروطی و دانشگاههای علوم پزشکی قم و گناباد با دو نفر مشروطی بوده است.

بیشترین مشروطی مربوط به دانشکده پزشکی تهران با 35 مشروطی از میان 2 هزار و 100 دانشجوی پزشکی و دانشکده پزشکی فسا با 27 دانشجوی پزشکی است.

بر اساس نتایج حاصل از یک پژوهش، انتخاب رشته های علوم پزشکی در میان داوطلبان کنکور بر اساس فشار والدین، مسائل فرهنگی و توجه به موقعیت اجتماعی این رشته ها صورت می گیرد و بخش عمده ای از این داوطلبان بدون اینکه تا پیش از انتخاب این رشته ها بدون اینکه حتی یکبار قدم در بیمارستان گذاشته باشند این رشته را انتخاب می کنند.

حضور در محیط درمانی و توجه به بیماران دردمند الزاماتی می طلبد که باید در زمان دبیرستان به داوطلبان کنکور آگاهی اندکی داده شود تا در زمان حضور در دانشگاه، آنها را با اضطراب مواجه نکند. اضطرابی که ناشی از عدم آگاهی دانشجویان سال اولی است و موجب می شود تا پیش از حضور در سالن تشریح حتی ندانند با چه موقعیتی روبرو خواهند شد.

کد خبر 816271

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha