۲۶ دی ۱۳۸۷، ۱۳:۰۱

تصویر مبهم آینده شغلی دلیل افت تحصیلی / جایگاه علم در جامعه ضعیف است

تصویر مبهم آینده شغلی دلیل افت تحصیلی / جایگاه علم در جامعه ضعیف است

وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری درباره دلایل افت تحصیلی دانشجویان گفت: ابهام در اشتغال پس از فراغت از تحصیل، محدودیت بازار کار برای دانش آموختگان و افزایش نرخ بیکاری بر روی انگیزه تحصیلی دانشجویان تأثیر منفی دارد.

کمبود امکانات و افت تحصیلی

دکتر جعفر توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برخی دلایل افت تحصیلی که این روزها در دانشگاهها مشاهده می شود، افزود: در شرایطی هستیم که ظرفیت دانشجو افزایش یافته اما دانشگاهها افزایش نیافته و استاد، کلاس درس و امکانات آزمایشگاهی متناسب با رشته دانشجویی نیست و این کمبود امکانات یکی از دلایل افت تحصیلی می تواند باشد.

وی با بیان اینکه بار پژوهش و آموزش اساتید زیاد شده است، گفت: امکانات محدود است و اساتید نیز فرصت رسیدگی به کارهای دانشجویی را ندارد.

فعالیتهای اقتصادی دانشجویان عاملی برای افت تحصیلی

وزیر سابق علوم به بیان دلیل دیگری که می تواند باعث افت تحصیلی دانشجویان شود اشاره کرد و گفت: دانشجو نسبت به سابق در کنار تحصیل به کار نیز اشتغال دارد و به دلیل مسائل کسب درآمد، دانشجویان از حالت تمام وقتی خارج و به هراه درس فعالیتهای اقتصادی نیز انجام می دهند بنابراین نیازهای اقتصادی، دانشجو را به این سمت می برد و توجه به تحصیل کمتر می شود.

تاثیر افزایش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بر افت تحصیلی

توفیقی اظهار داشت: اشتغال دانش آموختگان پس از فراغت از تحصیل و اینکه بازار کار برای دانش آموختگان محدود شده و نرخ بیکاری افزایش یافته است بر روی انگیزه تحصیلی دانشجو تأثیر دارد.

وی گفت: دانشجو در آینده شغلی را نمی بیند بنابراین تمایل چندانی به فارغ التحصیل شدن و توجه کافی به کیفیت تحصیل ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آنچه در تحصیلات تکمیلی بیشتر به چشم می خورد قوی نبودن جایگاه علم و پژوهش در کشور است. منزلت علم اگر بالاتر باشد، دانشجو با رغبت بیشتری تحصیل می کند اما اگر در جامعه توجه کافی به عالم و جایگاه دانشگاه نشود انگیزه اش افت می کند.

وی اظهار داشت: این تصور که آموزش در ایران رایگان است و دانشجو هیچ تعهدی در مقابل هزینه های دانشگاه و خوابگاه پرداخت نمی کند، باعث می شود که رغبتی به فارغ التحصیلی نداشته باشد. دانشجو به دلیل استفاده از امکانات رایگان خوابگاه و دانشگاه و اینکه آینده روشن شغلی نیز برای خود متصور نیست رغبتی برای فارغ التحصیل شدن ندارد.

کد خبر 816937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha