به گزارش خبرگزاری مهر، باستان شناسان از شواهدی مربوط به کارزاری شیمیایی خبر می دهند که حاکی از مرگ شماری از سربازان رمی محاصره شده در معدنی باستانی است که در نتیجه خفگی از پای درآمده اند.
به گفته محققان این معدن در شهر دورا یروپوس در ساحل فرات قرار دارد که توسط رمی ها اشغال و به پادگانی بزرگ بدل می شود و در حدود سال 256 میلادی از سوی ارتش نیرومندی از ساسانیان تحت محاصره قرار می گیرد.
به اعتقاد باستان شناسان ساسانیان از تکنیک های محاصره متعددی از جمله عملیات معدنکاری برای رخنه در دیوارهای شهر استفاده می کردند و یافته ها حاکی از اجساد بیست سرباز رمی در گالری های باریک معدن با سلاحشان است که در نتیجه خفگی ناشی از برافروزی آتش مهجمان و استنشاق مواد قیری و گوگردی مرده اند.
به گفته محققان با اشتعال چنین موادی ابرهای متراکمی از گازهای خفه کننده ایجاد می شود و ساسانیان با پمپاژ کردن این گازها به درون گالری های معدن به استقبال سربازان محافظ می رفتند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، باستان شناسان معتقدند استفاده از مولدهای دودزا در محاصرات معدنی از تاکتیک های جنگی باستانی ساسانیان به شمار می رفته که در متون کلاسیک نیز مورد اشاره واقع شده است.
باستان شناسان از کشفی خیره کننده خبر می دهند که می تواند کهن ترین شواهد باستان شناختی از مصافی شیمیایی در دوران رومی ها باشد.
کد خبر 817597
نظر شما