به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته محققان زمانی که دوربین تصویری را ثبت می کند نور از میان عدسیها و شیارهای موجود بر روی یک حسگر تصویر - مواد سبک و حساس به نوری که در دوربینهای دیجیتال وجود دارند-عبور می کند و عدسی ها نور را شکست داده و متمرکز می کنند.
در یک دوربین دیجیتال هرچه سوژه به لنز نزدیکتر باشد امکان بروز اعوجاج و شکستگی در تصویر افزایش می یابد. خصوصیتی که در صورت استفاده از یک لنز واید در تصویر برداری از فاصله نزدیک به وجود می آید.
برای رفع این خطای تصویری سازندگان دوربینها از روشهای متفاوتی استفاده کرده اند که تا به حال هیچ یک موفقیت آمیز نبوده و حتی لنزهای بسیار حجیم و حساس با کیفیت بالا نیز دارای این مشکل هستند.
با این حال محققان دانشگاه ویسکونزین تاکید دارند شیوه آنها که شامل ردیاب تصویری جدیدی است که با الهام از چشم انسان تولید شده است، می تواند این اختلال را به کلی حذف کند.
ساختار چشم انسان به گونه ای است که نور تنها از یک لنز یا عدسی عبور می کند اما پس از عبور و رسیدن به پشت چشم به شبکیه منحنی تابیده می شود و همین امر اختلال اعوجاج را در بینایی انسان از بین می برد.
به گفته این متخصصان با استفاده از نانولایه های بسیار باریک ژرمانیوم- ماده ای که به صورت رایج در تولید حسگرهای تصویری مورد استفاده قرار می گیرند- موفق به تولید حسگر تصویری محدبی مشابه شبکیه چشم انسان شده اند که در صورت قرار دادن آن در انواع دوربین می توان خطای اعوجاج را از تصاویر حذف کرد. این نانولایه ها را می توان بر روی سطح هر ماده پلیمری از جمله قطعه ای قابل انعطاف از پلاستیک نصب کرد.
بر اساس گزارش تاپیکس، این گروه تحقیقاتی قصد دارد به زودی حسگرهای نیم کره ای خود را برای بهبود تصاویر دوربینهای عکاسی ارائه دهند.
نظر شما