بررسی بیوتکنولوژی در مهر - 2

هیچ دولتی مانع رشد بیوتکنولوژی نمی شود/ تأکید بر رفع شبهات

هیچ دولتی مانع رشد بیوتکنولوژی نمی شود/ تأکید بر رفع شبهات

رئیس انجمن ژنتیک گفت: ورود ژنهای مطلوب به گیاهان و موجودات زنده برای اهداف مورد نیاز بشر امری محتوم است و جانواران بسیاری وجود دارند که تراریخته و دارای ژنهای مفیدند که برای بشر مهم هستند لذا هیچ دولتی و حتی جامعه جهانی نمی تواند مانع رشد بیوتکنولوژی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر اکبری در نشستی در خبرگزاری مهر پیرامون مسایل مربوط به بیوتکنولوژی و محصولات تراریخته افزود: روند علم از سیر تکاملی خود به سطوح بالاتری عبور می کند و هم اکنون در این مرحله قرار دارد و غنی سازی یک محصول از طریق ژن توانایی هایی است که دانشمندان در عصر حاضر کسب کرده اند البته در سیر تکاملی طبیعت نیز این تحولات ژنتیکی، نوترکیب شدن و دست ورزی وجود داشته و دارد و دانشمندان از طریق بیوتکنولوژی تنها آن را تسریع کرده اند.

رئیس انجمن ژنتیک افزود: قدرتی که بشر با شناسایی دانش ساختمان ژن و خواص تک تک آنها کسب کرده، فراز بزرگی از تاریخ علم بشر را رقم زده است و هر کشوری که به قافله ژنتیک نوین و بیوتکنولوژیک وارد نشود خودش عقب می ماند.

وی افزود: هیچ کس نمی تواند بگوید بیوتکنولوژی بد است شکل درست برخورد با این فناوری همان است که در دول پیشرفته انجام می دهند که این کشورها بودجه ها میلیاردی را صرف این موضوع می کنند.

اکبری با اشاره به موارد مخالفتی که برخی از مسئولین به ویژه مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست در مورد بیوتکنولوژی و تراریخته انجام می دهند، اظهار داشت: موضوعی که مطرح می شود این است که "استفاده از گیاهان تراریخته تولید شده در کشور، ورود ژن به موجود، اثرات این ژن بیگانه و رها سازی آن در محیط اثراتی را ایجاد می کند که آگاهی از آنها وجود ندارد بنابراین باید اقدمات ایمنی بالایی را در این خصوص ایجاد کرد".

وی اظهار داشت: به عنوان یک محقق انجمن ژنتیک اعتقاد دارم که باید اقداماتی برای تنویر افکار و رسیدن به اجماع در خصوص بیوتکنولوژی انجام داد تا چنین شبهاتی وجود نداشته باشد.

اکبری گفت: تلاشهایی از طرف دلسوختگان بیوتکنولوژی انجام می شود و مسلم می دانم که آنها برای صحت نظرات علمی موجود فعالیت های زیادی را انجام داده اند اما علیرغم اینها باید برای تفاهم بیشتر بین طرفین تلاش کرد.

وی با اشاره به اینکه ممکن است مباحث سیاسی در رابطه با مخالفتهای مربوط به بیوتکنولوژی وجود داشته باشد گفت: شخصا معتقد هستم اگر سیاست وارد علم شود، مخرب است.

محمد علی ملبوبی - رئیس انجمن بیوتکنولوژی، بهزاد قره یاضی - رئیس انجمن ایمنی زیستی، اکبری - رئیس انجمن ژنتیک، اسکندر امیدی نیا عضو هیئت مدیر انجمن ایمنی زیستی، مختار جلالی عضو هیئت مدیره انجمن زیستی و عالم زاده عضو هیئت مدیره انجمن ایمنی زیستی و افراز عضو انجمن ژنتیک در نشست خبرگزاری مهر حضور داشتند.

سایر گزارشهای آتی این نشست در روزهای آتی منتشر می شود.

کد خبر 817948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha