خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : کتاب با پیشگفتاری از نگارنده آغاز میشود که معتقد است این کتاب در پی آن است که به مدد طرح برخی از مفاهیم و نظریهها درکی مقدماتی از این موسیقی را برای دانشجویان و محققانی که علاقمند به تحقیق درباره آن هستند، فراهم آورد.
این کتاب در یازده فصل طبقهبندی شده که هر فصل دارای بخش و زیر مجموعههای مختلف و عناوین خاص است.
فصل اول با عنوان "تعریف موسیقی مردمپسند" میپردازد به بررسی علمی این موسیقی و پاسخ به این پرسش که موسیقی مردمپسند چیست؟ در بخشی از مطالب این فصل آمده: به تأکید بسیاری از نظریهپردازان و محققان فرهنگ مردمپسند معاصر را بدون شناخت موسیقی مردمپسند نمیتوان شناخت. نزدیک به دو دهه است که این موسیقی به یکی از مهمترین مضامین مورد توجه در رشتههای مختلف نظیر جامعهشناسی، انسانشناسی و به ویژه مطالعات فرهنگی تبدیل شده است.
فصل دوم با عنوان "تاریخچه و جریانهای عمده موسیقی مردمپسند" میپردازد به بخشهایی چون ورود به فرهنگ مردمپسند، موسیقی آفریقایی / آمریکایی، موسیقی جاز، موسیقی بلوز، تغییر فرهنگی و موج انتقادات اجتماعی، سفید کردن جاز، موسیقی وایت سوینگ، رادیو و موسیقی مردمپسند، ریتم اند بلوز، راک اند رول و ...
فصل سوم تا یازدهم با عناوین "نظریههای موسیقی مردمپسند"، "مخاطبان موسیقی مردمپسند"، "صنعت موسیقی"، "مصرف موسیقی مردمپسند"، "سرمایه فرهنگی و مصرف موسیقی"، "جنسیت، هویت و موسیقی مردمپسند"، "گفتمانهای موسیقی در ایران"، "موسیقی مردمپسند ایرانی" و "مداحی پاپ دینی" و در نهایت منابع و مأخد به کار کتاب پایان میدهد.
نظر شما