۲۹ دی ۱۳۸۷، ۱۴:۵۱

واسعی خبر داد:

ایجاد 4 آزمایشگاه مرکزی علوم پزشکی/ پذیرش دانشجو در 15 مرکز تحقیقاتی

ایجاد 4 آزمایشگاه مرکزی علوم پزشکی/ پذیرش دانشجو در 15 مرکز تحقیقاتی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از نهایی شدن ایجاد 4 آزمایشگاه مرکزی خبر داد و گفت: 9 آزمایشگاه مرکزی در 9 منطقه به منظور انجام تحقیقات جامع و کمک به دانشگاههای کوچک تر در آن منطقه راه اندازی می شود که تا پایان سال 4 آزمایشگاه به طور کامل راه اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد واسعی امروز در نشست خبری در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: مکان فیزیکی، بودجه و تا اندازه ای نیروی انسانی مورد نیاز برای ایجاد این آزمایشگاه های جامع تامین شده است و 4 آزمایشگاه با سرپرستی دانشگاه های شهیدبهشتی، مشهد، تبریز و اصفهان تا پایان سال راه اندازی می شود.

وی هدف از ایجاد این آزمایشگاه ها را ارائه خدمات پژوهشی به محققان دانشگاه های مربوطه و دانشگاههای تیپ دو و سه در آن منطقه برشمرد و اضافه کرد: درصدی از بودجه ارزی تحقیقاتی که از سوی ریاست جمهوری به دانشگاه های علوم پزشکی اختصاص یافته به خرید تجهیزات این آزمایشگاه ابلاغ شد و در حال خرید دستگاه های مورد نیاز هستند.

پیشرفت ژورنال الکترونیکی وزارت بهداشت

واسعی با اشاره به پیشرفت ژورنال الکترونیکی وزارت بهداشت یادآور شد: این ژورنال الکترونیکی به منظور انتشار چکیده مقالات خوب ایرانی در نمایه های بین المللی و دیده شدن هر چه بهتر مقالات ایرانی در مجامع بین المللی انتشار می یابد. در واقع مقالاتی که در مجلات غیر نمایه شده در سایت های بین المللی به چاپ می رسند پس از ارزیابی به صورت خلاصه در این ژورنال الکترونیکی منتشر می شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مجلات علوم پزشکی داخل کشور با این دسته از مقالات ارزشیابی می شوند و مجلات بر اساس این نمرات می توانند از آن در ارتقای اعضای هیئت علمی استفاده کنند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تصویب آیین نامه پذیرش دانشجوی دوره دکتری تخصصی همراه با پژوهش در شورای گسترش وزارت بهداشت از تدوین آیین نامه مراکز تحقیقاتی که این دانشجویان را می پذیرند خبر داد و گفت: امیدواریم آیین نامه اعتبار بخشی این مراکز در نشست بعدی شورای گسترش به تصویب برسد.

پیش بینی پذیرش دانشجویان دکتری تخصصی همراه با پژوهش در 15 مرکز تحقیقاتی

وی اضافه کرد: پیش بینی می شود حداقل 15 مرکز تحقیقاتی بتوانند این دوره را برگزار کنند. دوره دکتری تخصصی همراه با پژوهش در 4 گروه علوم پایه، علوم بالینی، علوم دارویی و علوم بهداشتی و نظام سلامت و به منظور حل معضل و مشکل برگزار می شود.

تصویب اساسنامه مرکز ملی تحقیقات سلامت

واسعی در خصوص مرکز ملی تحقیقات سلامت گفت: این مرکز به تازگی مورد تصویب قرار گرفته و با مرکزی که پیش از این وجود داشت متفاوت است و وظایف گسترده تری نیز بر عهده دارد. تمام معاونت های وزارت بهداشت می توانند سفارش های تحقیقاتی خود را به این مرکز ارائه دهند. در حال حاضر تنها اساسنامه مرکز تصویب شده و سایر بخشهای اجرایی و مکان آن هنوز مشخص نشده است.

رسانه ها تابع آیین نامه نحوه اعلام اختراعات و اکتشافات وزارت بهداشت باشند

وی با اشاره به انتشار نتایج تحقیقات و مقالات حوزه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: بسیاری از موضوعاتی که در جامعه منتشر می شود تنها بخش بسیار کوچکی از آنچه در مقالات به آن پرداخته می شود را تشکیل می دهد و برای اعلام عمومی یک موضوع تحقیقاتی باید پروسه اصلی آن به درستی طی شده باشد. رسانه ها سعی کنند تابع آیین نامه نحوه اعلام اختراعات و اکتشافات ابلاغی از سوی وزارت بهداشت باشند چرا که انتشار این گونه مسائل در سطح جامعه بدون توجه به اطمینان از آن خلاف است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: مسائل مرتبط با سلامت انسان را نمی توان فدای تبلیغات و تجملات کرد و تا زمانی که یک موضوع به طور صددرصد درباره آن اطمینان حاصل نشده است قابل انتشار نیست. در بسیاری از موارد در دنیا هم اتفاق افتاده که یک دارو با اثربخشی بالا معرفی شده اما پس از مدتی خلاف آن به اثبات رسیده است.

امسال برنامه خاصی برای ترجمان دانش در دانشگاه های علوم پزشکی در نظر گرفته نشده است

واسعی درباره ترجمان دانش در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: امسال برای این کار برنامه خاصی در نظر گرفته نشده است اما کارگاه هایی در زمینه ترجمان دانش برای اعضای هیئت علمی و سیاستگذاران نظام سلامت برگزار شد.

کد خبر 818589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha