به گزارش خبرنگار مهر داوود دانش جعفری امروز در همایش بررسی بحران مالی جهان و تاثیر آن بر اقتصاد ایران در تشریح تاثیر بحران مالی دنیا بر اقتصاد ایران گفت: یکی از اثرات منفی بحران اقتصادی دنیا بر اقتصاد کشورمان کاهش قیمت نفت از 140 دلار به 40 دلار است که به نظر می رسد کشور در سال آتی با کسری بودجه مواجه باشد.
وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی افزود: در این راستا 4 راهکار تعیین نرخ ارز مناسب، انتشار اوراق مشارکت، کاهش مصارف بودجه و دریافت اقساطی وامهای عمرانی می تواند موثر واقع شود، اما باید توجه داشت در موردی نظیر نرخ ارز، اگر این نرخ را بدون توجه به قیمت ارز در بازارهای جهانی و مناسبات داخلی کاهش داد قطعا شاهد افزایش واردات خواهیم بود.
وی تصریح کرد: درآمد نفتی ایران در سال 83 بیش از 83 میلیارد دلار و در سال 86 معادل 7/81 دلار و نیز در سال جاری 65 میلیارد دلار بوده است که این ارقام در سال آتی به 30 میلیارد دلار می رسد.
به گفته دانش جعفری حذف ذخایر طلا در انتشار ارز یکی از دلایل ایجاد بحران جهانی است که در همین راستا اتخاذ سیاستهای اقتصادی و سیاسی آمریکا پس از واقعه 11 سپتامبر، افزایش هزینه جنگ عراق و افغانستان و کاهش سود بانکی و آزادسازی بازار مالی از دیگر عوامل وقوع بحران در اقتصاد جهانی است.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که امروز تحت عنوان بحران در اقتصاد آمریکا به وجود آمده به این دلیل است که اقتصاد آمریکا در دوره کلینتون غیر از آخرین سالها، رونق داشت، ولی در اوایل دوره ریاست جمهوری جرج بوش و بعد از ماجرای 11 سپتامبر نخستین تحلیلها بعد از این ماجرا این بود که آیا این اتفاق تاثیری بر اقتصاد آمریکا خواهد گذاشت؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تاثیر کاهش قیمت جهانی نفت بر کاهش ذخایر بین المللی ایران، افزایش کسری بودجه عمومی در سال 88، کاهش شاخص سهام بورس اوراق بهادار ایران و تاثیر سیاستهای اقتصادی دولت در سالهای اخیر بر وضعیت کنونی اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است.
نظر شما