به گزارش خبرنگار مهر دکتر شهرام جدید امروز در افتتاحیه این کنفرانس در دانشگاه علم و صنعت برگزاری این کنفرانس را آغازی برای حرکت به سوی ایجاد محیط زیست سالم و عاری از آلودگی دانست و گفت: با گرم شدن زمین به دلیل گازهای گلخانه ای جهان اقدام به توسعه فناوریهای دوستدار طبیعت کرد که در این میان توجه به تولید هیدروژن و فناری پیل سوختی در اولویت قرار دارد.
وی قرن اخیر را قرن فناوری پیل سوختی خواند و افزود: توسعه پژوهشهای کاربردی در زمینه پیل سوختی منجر به طراحی و ساخت پیلهای سوختی تا چند میلیون مگاوات شده است.
جدید به برگزاری کنفرانس پیل سوختی اشاره کرد و ادامه داد: در این کنفرانس 200 مقاله ارسال شد که پس از بررسیهایی علمی از این میان 69 مقاله به عنوان ارائه سخنرانی و 86 مقاله به عنوان پوستر برگزیده شد.
دبیر اجرایی کنفرانس طراحی و ساخت پیلهای سوختی، مدل سازی و شبیه سازی پیلهای سوختی، تولید، خالص سازی و ذخیره سازی هیدروژن و کاربردهای فناوری پیل سوختی را از جمله محورهای این کنفرانس ذکر کرد.
هچنین دکتر محمدسعید جبل عاملی رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تشکیل کمیته راهبردی پیل سوختی در کشور اظهار داشت: برنامه راهبردی و برنامه پنچم توسعه بر اهداف کمی و کیفی حوزه علم و فناوری تاکید شده است که بر اساس آن ورودی دانشجویان تحصیلات تکمیلی به 60 درصد خواهد رسید که امیدواریم با برنامه ریزی دانشگاهها بتوانند از این مرز عبور کنند.
وی ورود به عرصه های دانش را یکی از الزامات عبور از این مرز دانست و اضافه کرد: ورود به حوزه فناوریهای نو نیاز به منطقی کردن استفاده از آنها را دارد.
جبل عاملی پیل سوختی را از جمله فناوریهای نوین ذکر و خاطرنشان کرد: در این زمینه هر چند که برنامه های راهبردی آن تدوین شده است ولی باید تحقیقات در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی انجام شود ولی در حال حاضر زیرساختهای لازم برای تحقیق و پژوهش در این زمینه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر توانمندیهای این دانشگاه آمادگی خود را در زمینه تحقیقات پیل سوختی اعلام کرد و افزود: فعالیتهایی که در این زمینه قرار است اجرایی شود باید با توجه به شرایط کشور و نیازهای آینده صورت گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این کنفرانس، توجه مسئولان به پتانسیلهای موجود و پژوهشهای مرز دانش در دانشگاهها بیشتر شود.
نظر شما