رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در حوزه صادرات و واردات نیز، روزانه آمارها را در اتاق تهران رصد می کنیم که آنچه در وقوع است نشانگر کاهش این آمارها است اما این به معنای از بین رفتن همه چیز در اقتصاد ایران نیست؛ بلکه اگر درست مدیریت شود و جهت گیری اقتصادی مورد توجه قرار گیرد حتما راه حلهایی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: اگر حل بحران را اولویت اول اقتصاد کشور بدانیم قطعا می توانیم با آن مقابله کنیم اما اگر به هردلیل این امر جزء اولویتهای بعدی قرار گرفت قطعا ضربه خواهیم خورد، در این راستا باید مدیریت ویژه با اولویت ویژه کار را به عهده گیرد و با تخصیص منابع خاص و واقع نگری، اقتصاد را از شرایط بحران نجات داد.
به گفته آل اسحاق، نقطه آسیب اقتصاد ایران از بحران اقتصادی، تولید است که اگر به تولید توجه نشود، قطعا در شرایطی که تمام جهان با نظام حمایتی قضیه را حل می کنند، به مشکل برمی خوریم که امیدواریم همه مجموعه ها دست در دست هم دهند و این مشکل را حل کنند.
وی تاکید کرد: راه رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله و نیز اصل 44 قانون اساسی گذر از این بحران است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: بحران مالی از مرزهای آمریکا گذشته و به همه دنیا و ایران رسیده است که ضرورت دارد ما به سهم خود در این راستا اقداماتی را انجام دهیم، چرا که نمی توان عنوان کرد که یک پدیده جهانی باشد و ایران به عنوان یک جزیره از آن مصون بماند.
وی اظهار داشت: برخی پیش بینی ها حاکی از آن است که بحران قطعا با شدت بیشتری دنبال می شود، چرا که سال مالی بنگاههای اقتصادی دنیا هنوز شکل نگرفته و شدت کار بعد از تشکیل مجامع مشخص می شود.
آل اسحاق با تشریح پیامدهای بحران اقتصادی دنیا در بخشهای مختلف گفت: در حوزه پیامدها علاوه بر پیامدهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در بخشهای مختلف، واقعیت این است که در بخش تولید و اقتصاد، نقطه آسیب عمده این بحران است.
وی اظهار داشت: ممکن است برخی این استدلال را داشته باشند که به دلیل اینکه ساختار اقتصادی ایران تاثیرپذیری کمی از اقتصاد دنیا دارد اثرات بحران در آن بسیار اندک است، اما مشاهده می شود که هم اکنون بخشهای مختلف اقتصادی ایران بحران را با پوست و استخوان لمس کرده اند چرا که نفت از 140 دلار به 40 دلار تنزل یافته است.
به گفته آل اسحاق، کاهش درآمدهای نفتی قطعا تاثیر جدی بر بودجه سال 88 خواهد گذاشت چراکه 66 درصد از بودجه ایران وابسته به نفت است.
نظر شما