به گزارش خبرنگار تجسمي " مهر" ، لائوراتوركولي وري منتقد مشهور ايتاليائي عصر چهارشنبه گذشته ، درجلسه سخنراني خود در موزه هنرهاي معاصر تهران به بررسي و نقد آثار محسن وزيري مقدم پرداخت .
وي در ابتداي سخنان خود ، به معرفي جريان هنري معاصر ايتاليا پرداخت و با نشان دادن آثاري از لوچو فونترا ، دانيل لابروني ، ريموندو دانيلا ، جاني تالانسي ، روزتا كنسولي و آمبرتو باراس گفت : هنرمند مي تواند با اتصال به ريشه هاي بومي خود ، به گونه اي خلق هنري ناب دست يابد .
وي اصالت وفاداري به خود و كاوش و جستجوي دروني و مستمر را از جمله اصول اوليه خلق آثر هنري دانست و افزود : در حال حاضر گرايش يكباره اي در هنر ايران به ارائه آثار هنرهاي مفهومي مشاهده مي شود و اين امر باعث طرح پرسش بزرگي است ، چگونه به يكباره اين همه هنرمند مفهومي هم زمان آغاز به كار كرده اند ؟
وي تاكيد كرد : شاخص اصالت اثر هنري ، برقراري ارتباط با مخاطب است ، اگر به كاري نگاه كرديد و نتوانستيد با آن ارتباط برقرار كنيد در آن صورت به هنري بودن آن كار شك بورزيد . بسياري از هنرمندان معاصر سرگرم ارائه ويدئو آرت هستند ، درحالي كه مردم با اين ويدئوها هيچ ارتباطي برقرار نمي كنند . بنابر اين به هنري بودن اين ويدئو ها مي توان شك كرد . اين آثار بيشتر نوعي گزارش نويسي روزنامه اي اند و به هيچ عنوان پايه گذار يك زبان و و بيان هنري نيستند . در واقع اين آثار بسيار شبيه هم هستند ، گويي بوجود آوردن اين آثار يك دستور العمل از پيش تعيين شده را اجرا كرده است .
وي افزود : اثري كه نام هنر را بر خود مي نهد ، همانند يك درخت ريشه در درون هنر ملي خود دارد و از درون آن برمي خيزد . آثار وزيري مقدم اين ويژگي را از خود نشان مي دهند . محسن وزيري مقدم كار با ماسه را از سال 1338 هجري شمسي آغاز كرد . وي با اين كار سعي دربيان درون خود داشت . وي به تدريج درسير تحولي آثارش از ارائه يك حركت به ارائه بافت دست يافت . در اين دوره بين آثار محسن وزيري مقدم و جكسون پولاك مي توان از لحاظ شكلي شباهت هايي يافت . پايان اين دوره با تغييراتي كه در آن رخ داد در سال 1342 هجري شمسي بود ، در حالي كه جاسپر جونز آثاري مشابه با آثار متاخر وزيري مقدم در اين سال را ده سال بعد ، يعني در سال 52 هجري شمسي خلق كرد .
وي در ادامه افزود : دوره اي از آثار محسن وزيري مقدم كه به ساخت مجسمه هاي چوبي اختصاص داشت ، مهمترين دوره كاري وي بود . در اين دوره اين هنرمند مجسمه هايي خلق كرد كه شبيه آنها در ايتاليا هر گز خلق نشده بود .
گفتني است پس از پايان سخنراني اين منتقد اروپايي و برگزاري جلسه پرسش و پاسخ ، محمد امين ميرفندرسكي نيز به بيان نظرات خود در رابطه با روند بين المللي هنر وزيري مقدم پرداخت .
لائوراتوركولي وري، منتقد ايتاليائي ضمن انتقاد از نمايشگاه هنر جديد در ايران گفت : كارهاي نقاشي - بافت محسن وزيري مقدم ده سال قبل از آثار بافت جاسپر جونز كشيده شده اند .
کد خبر 82084
نظر شما