"باب فانتینا" در گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: حملات اسرائیل به نوارغزه یک نشانه شوکه کننده و وحشتاک از بدترین نقض حقوق بشر بود که جهان در دراز مدت شاهد آن بوده است. فلسطینیها ظلم و تعدی شدیدی را متحمل می شوند و بمباران خانه ها های آنها تنها شرایط رقت باری را که آنها مجبورند تحت آن زندگی کنند، بدتر کرد.
وی افزود: کنوانسیون ژنو بمباران عامدانه غیرنظامیان را ممنوع می کند. آمریکا این مسئله را در عراق نقض کرد و اسرائیل هم در غزه. این حملات تنها تازه ترین مورد از رفتار مخوف اسرائیل و آمریکا با فلسطینیهاست، متاسفانه بخش اعظم جهان به سادگی وضع اسفبار آنها را نادیده می گیرد.
فانتینا درباره سکوت "باراک اوباما" رئیس جمهوری جدید آمریکا هم گفت: این حمله در روزهای پایانی دوره جرج بوش رئیس جمهوری کنونی آمریکا آغاز شد. سکوت اوباما در این مسئله نگران کننده است و دلیل دیگری برای نگرانی انتصاب "هیلاری کلینتون" از سوی وی به عنوان وزیر امور خارجه جدید آمریکاست. اظهارات کلینتون در جلسه استماع تاییدیه اش شامل حمایت محکم از حمله اسرائیل به غزه بود و تنها یک اعتراف ضعیف به آنچه که فلسطینیها متحمل می شوند. این در راستای همان سابقه و گذشته وی در سنای آمریکاست.
این فعال صلح آمریکایی تصریح کرد: به نظر می رسد که یک تردید قاطعانه از سوی بسیاری از سیاستمداران آمریکا در انتقاد از اسرائیل وجود داشته باشد. به نظر نمی رسد که آنها این مسئله را درک کنند که باید به نقض حقوق بشر بدون توجه به اینکه چه کسی آن را مرتکب می شود، رسیدگی کرد. آمریکا می تواند از اسرائیل بدون اغماض در رفتار وحشیانه و ظالمانه آن در برابر فلسطینیها حمایت کند.
فانتینا درباره موضع مصر و عربستان سعودی هم گفت: واکنش این کشورها گیج کننده بود. این کشورها نسبت به ظلم مداوم مردم فلسطین سکوت اختیار کرده اند. سوالی که مطرح می شود این است که آیا نگرانی از واکنش آمریکا حتی چشم کشورهای عربی را به روی ترس و وحشتی که در غزه ایجاد شد، کور کرده است؟
وی درباره واکنش مردم آمریکا هم گفت: هم اکنون بسیاری از مردم آمریکا از ورود اوباما به کاخ سفید هیجان زده هستند . آنها پس ازهشت سال سخت و طولانی در دولت بوش حس خوبی دارند. با ورود اوباما به کاخ سفید مسئله درگیری فلسطین و اسرائیل باید دوباره مطرح می شود، اما شهروندان آمریکایی بیشتر نگران پیدا کردن شغل و حفظ خانه های خود هستند.
فانتینا خاطر نشان کرد: واکنش سیاستمداران آمریکایی روشن تر بود. اکثر آنها نه تنها از وضع بد فلسطینیها چشم پوشی کردند، بلکه به شدت از قتل عام بسیاری از فلسطینیها حمایت کردند. جای بسی تعجب است که چطور بسیاری از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا می توانند نقض حقوق بشر را در جهان محکوم کنند، اما چنین نقض حقوق بشری را در غزه فعالانه تشویق و تحریک می کنند. بعید است که چنین رویکردی بدون یک سیگنال روشن از سوی اوباما تغییر کند.
نظر شما