به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن پرویز صبح دیروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته که در تالار خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد گفت: برگزارکنندگان نمایشگاه به علت زمان مناسب نمایشگاه امسال تقاضا کردند که شانزدهمین دوره نمایشگاه در ایام شهریور ماه سال آینده برگزار شود.
وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره صنعت چاپ افزود: اگرچه این گزارش جای کارشناسی و بحث بیشتری دارد اما همین که مجلس مورد موضوع صنعت چاپ شده جای تقدیر دارد.
تا چندی پیش بانک اطلاعات جامع صنعت چاپ نداشتیم
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه با بیان اینکه ما وارث مشکلاتی هستیم که از دوره گذشته باقیمانده است خاطرنشان کرد: گاهی بعضی از افراد در مراکز حساس دولتی و غیر دولتی قرار میگیرند و بیتوجه به آنچه که باید در آن صنف و مجمع مورد توجه قرار گیرد خودسرانه عمل میکنند و اقداماتی انجام میدهند که به ضرر تمام صنف و جامعه تمام میشود.
پرویز با بیان اینکه "گاهی این مسائل به حدی تاثیرات منفی به جای می گذارد که برطرف کردن آن نیز ساده نیست" افزود: زمانی که پست معاونت فرهنگی ارشاد را پذیرفتم برای من بسیار تعجبآور بود که ما حتی یک بانک اطلاعات جامع از صنعت چاپ نداریم و این معنای این موضوع آن بود که هیچگونه برنامهریزی در این عرصه انجام نشده است.
وی ادامه داد: بنابراین اولین تلاش ما مبتنی بر ایجاد بانک اطلاعات جامع بود که در امر سیاستگذاری و پژوهش کمک کار پژوهشگران وبرنامه ریزان باشند.
همکاری بدنه صنعت چاپ با دولت ضروری است
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه "اعضای اتحادیه صنفی چاپ دلسوزی زیادی برای این صنعت دارند ولی این دلسوزی مکفی نیست" تصریح کرد: درست نیست که منتظر بمانیم تا دولت همه کارها را درست کنند.
پرویز افزود: در برنامه پنجم توسعه مواردی را برای بهبود صنعت چاپ در نظر گرفتیم در واقع تهیه و تدوین برنامه و لوایحی که به دولت پیشنهاد میشود بر عهده ماست ولی این مکفی نیست و باید به همه دستاندرکاران صنعت چاپ با بدنه دولت همکاری داشته باشند.
وی در ادامه یادآور شد: در جلسهای که با دست اندرکاران صنعت چاپ داشتیم راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات این حوزه پیشنهاد شد که انجام آن امکانپذیر نبود. این پیشنهاد مبتنی بر این بود که مجوز تاسیس چاپخانه جدید داده نشود ولی ما به عنوان بخشی از بدنه دولت نمی توانیم بخشهای دیگری مثل آموزش و پرورش را مکلف کنیم تا مطابق میل ما رفتار کنند.
نیازمند نوسازی هستیم
معاون فرهنگی وزیرارشاد ادامه داد: البته در دوره مسئولیت بنده به چاپخانههای زیادی مجوز داده نشده ولی وقتی نوسازی صورت نمیگیرد نمی توان انتظار داشت با جلوگیری از تشکیل واحدهای چاپ جدید مشکلات را حل کرد.
پرویز با بیان اینکه باید واحدهای قدیمی چاپ نوسازی شود تصریح کرد: برای حل مشکلات صنعت چاپ باید فکر اساسیتری کرد. ما نیازمند نوسازی هستیم و کسانی که متقاضی ایجاد شهرکهای چاپ هستند باید بدانند اجرای این طرحها تنها در صورتی که توائم با نوسازی باشد میتواند صنعت چاپ را به جلو ببرند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اعضای اتحادیههای صنعت چاپ با وزارت ارشاد همکاری و مساعدت کنند گفت: همه بدنه دولت آماده خدمت به صنعت چاپ است.
پیش از این قرار بود که محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد در مراسم افتتاح پانزدهمین دوره نمایشگاه صنعت چاپ حضور یابد اما به جای او محسن پرویز معاون فرهنگی وی در این مراسم حضور یافت.
نظر شما