به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان در جمع خبرنگاران در رابطه با واگذاری شرکتهای نفت، گاز ، پتروشیمی و پالایش و پخش به بخش خصوصی در قالب سیاستهای اصل 44 گفت: تاکنون سهام چندین واحد پتروشیمی و یک پالایشگاه نفت به بخش خصوصی عرضه شده است اما من هم معتقدم سرعت واگذاریها در وزارت نفت، کم بوده است.
وی با بیان اینکه واگذاری شرکتهای نفتی به بخش خصوصی تابع عوامل مختلفی است، تصریح کرد: در حال حاضر بازار سرمایه ایران رونق کافی وجود ندارد و از این رو با توجه به کم بودن تعداد خریداران نمی توان سهام یک پالایشگاه را در این بازار عرضه کرد.
معاون وزیر نفت در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر واگذاری سهام شرکتهای پترو ایران و پتروپارس و علت توقف آنها توضیح داد: عرضه سهام این دو شرکت در دستور واگذاری قرار دارد.
وی در مورد این اظهار وزیر نفت که اعلام کرده بود در واگذاری پترو ایران پروژه های این شرکت لحاظ نشده است، پاسخ داد: من از اظهارات وزیر نفت بی اطلاع هستم و به طور کلی قیمت گذاری شرکتهای نفتی توسط سازمان خصوصی سازی انجام می گیرد.
ترکان همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا در صنعت نفت، مدیران این صنعت از ذهنیت مثبت نسبت به خصوصی سازی برخوردار هستند بیان کرد: این موضوع را قبول ندارم اما به طور کلی در صنعت نفت و در شرکتهای دولتی نفت آن دسته از مدیرانی که بر اساس رفاقت بر روی صندلی مدیریت یک شرکت می نشینند در خصوصی سازی نگران صندلی خود هستند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: اگر مدیران نفتی بر اساس لیاقت خود روی صندلی مدیریت شرکتها بنشینند با خصوصی سازی هیچ گاه نگران نخواهند شد چون همه می دانند که مدیران بالیاقت را همه می خواهند.
وی با تاکید بر این موضوع که بخش خصوصی حق دارد مدیران خود را خود انتخاب کند، تصریح کرد: هر مدیر دولتی که بر روی صندلی یک شرکت نفت دولتی می نشیند باید طوری بنشیند تا هر زمان که لازم شد صندلی خود را ترک کند.
برنامه پنجم
ترکان در ادامه در تشریح محورها و اهداف راهبردی برنامه پنجم توسعه در صنعت نفت، تبیین کرد: این برنامه در کمیته مشترک برنامه پنجم ارائه شده است و ضرورت توسعه سرمایه گذاریها اجرای چارچوبهای خصوصی سازی و هدفمند کردن یارانه ها و کاهش شدت مصرف انرژی از مهمترین محورهای این برنامه به شمار می روند.
ساخت پالایشگاههای جدید
معاون وزیر نفت در مورد ساخت پالایشگاههای جدید نفت و عدم تمایل بخش خصوصی در سرمایه گذاری در این پالایشگاهها توضیح داد: بر اساس قانون وزارت نفت تنها 20 درصد می تواند در ساخت پالایشگاهها سهم داشته باشد و 80 درصد دیگر باید توسط بخش خصوصی و شریک خصوصی تامین شود.
به گفته وی ، در صورتی که بخش خصوصی جلو نیاید پالایشگاههای جدید را اجرایی نخواهیم کرد، زیرا بر اساس قانون سرمایه گذاری دولت در این رابطه ممنوع شده است.
واردات 7.5 میلیارد دلار سوخت
ترکان با اشاره به واردات حدود 7.5 میلیارد دلار سوخت در سال جاری بیان کرد: بودجه واردات سوخت در سال آینده با فرض هدفمند کردن یارانه ها، تدوین شده است که امیدواریم در صورت صلاحدید مجلس و با آزاد سازی یارانه ها، از منابع آزاد شده برای سرمایه گذاریهای جدید استفاده کنیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به ظرفیت سازی تولید نفت خام کشور به 5.1 میلیون بشکه در برنامه توسعه پنجم گفت: همچنین در این برنامه باید تمامی فازهای پارس جنوبی به جلو بروند و افزایش تولید گاز را در این میدان شاهد باشیم.
وی از ضرورت سرمایه گذاری 19.1 میلیارد دلاری در صنعت نفت در سال آینده خبر داد و خاطر نشان کرد: 50 درصد این منابع از محل منابع داخلی و مابقی آن از طریق فاینانس و بانکهای خارجی تامین خواهد شد.
نظر شما