۶ بهمن ۱۳۸۷، ۱۸:۱۸

ترکی فیصل برخلاف مواضع کشورش:

فاجعه غزه روابط عربستان و آمریکا را در معرض خطر قرار داده است

فاجعه غزه روابط عربستان و آمریکا را در معرض خطر قرار داده است

سفیر سابق عربستان در آمریکا برخلاف موضع منفعل کشورش در قبال حمله اسرائیل به غزه، هشدار داد که روابط ریاض با واشنگتن به سبب حمایت آمریکا از حملات 22 روزه صهیونیستها به نوار غزه در معرض تهدید قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"ترکی فیصل" رئیس سابق دستگاههای اطلاعاتی عربستان در گفتگو با شبکه تلویزیونی "سی ان ان" گفت : ایالات متحده باید رویکرد خود را در خاورمیانه تغییر دهد و فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند، در غیر این صورت ممکن است روابطش در منطقه با وخامت و تنش روبرو شود.

سفیر سابق عربستان در آمریکا، حملات 22 روزه رژیم صهیونیستی به نوارغزه را که بیش از 1300 شهید به جا گذاشت،وحشیانه و فاجعه بار توصیف کرد و گفت : دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا باید اسرائیل را برای پذیرش طرح صلح عربی وادار کند، زیرا در غیر این صورت ممکن است اعتماد جهان عرب را از دست بدهد.

فیصل افزود: معتقدم این یکی از پرونده هایی است که روابط میان ایالات متحده و جهان عرب به طور کلی و روابط آمریکا و عربستان به طور خاص را تهدید می کند.

وی به آمریکا هشدار داد : روابطی که میان آمریکا و جهان عرب در 17 سال گذشته برقرار شده است در معرض خطر قرار دارد.

فیصل گفت : جرج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا به شیوه ای بی رحمانه و غیر قابل گذشت به اسرائیل چراغ سبز نشان داد تا هر کاری را که دوست دارد بدون هرگونه ملاحظه ای در نوارغزه انجام دهد.

سفیر سابق عربستان درواشنگتن خاطر نشان کرد : اوباما می تواند با انجام اقدامات عملی و نه فقط با ابراز آرزوها، اعتماد و حمایت کشورهای عربی و اسلامی را به دست بیاورد.

فیصل که پیشتر سفیر کشورش در انگلیس و آمریکا بود، در حال حاضر سرپرستی یک مرکز مطالعاتی را برعهده دارد.

فرانس پرس اعلام کرد: هر چند سعود الفیصل به نام کشورش سخن نمی گوید، اما دیپلماتها و تحلیلگران دیدگاههای وی را بیانگر رویکردها و گرایشهای مهمی در چارچوب حکومت پادشاهی عربستان قلمداد می کنند.

گفتگوی فیصل با سی ان ان یک روز پس از چاپ مقاله ای از وی در روزنامه فایننشال تایمز صورت می گیرد که به کاخ سفید هشدار داده بود در صورتی که آمریکا بر اسرائیل فشار وارد نکند و حملات اخیر به نوار غزه را محکوم نکند، ممکن است مردم عربستان به جهاد(بر ضد آمریکا و رژیم صهیونیستی) بپیوندند.

در مقاله وی آمده بود: ایالات متحده اگر خواهان ادامه ایفای نقش رهبری در خاورمیانه و حفظ ائتلاف راهبردی خود به ویژه با عربستان است؛ باید سیاستهای خود در قبال اسرائیل و فلسطین را به طور کلی مورد بازنگری قرار دهد.

فیصل نوشت که جنگ (رژیم صهیونیستی) علیه نوار غزه مسلمانان منطقه را متحد کرد و درخواستها برای جهاد زیاد است.

لازم به ذکر است که عربستان به همراه مصر متهم به همدستی با رژیم اسرائیل در حمله به نوار غزه هستند و سکوت و انفعال آنها به همراه برخی دیگر کشورهای عربی مشوقی برای جنایات بیشتر صهیونیستها علیه ملت فلسطین بود.

شهادت بیش از 1300 فلسطینی و زخمی شدن بیش از 5300 نفر که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند نتیجه 22 روز حملات جنون آمیز صهیونیستها به نوارغزه با هدف تسلیم مردم و مقاومت بود که در نهایت آنها شامگاه 28 دی با اعلام آتش بس رسما به شکست خود در ماجراجویی غزه اعتراف کردند تا به پرونده شکستهای مفتضحانه اسرائیل در برابر مقاومت افزوده شود؛ صهیونیستها در جولای 2006 نیز پس از 33 روزه حملات وحشیانه به مناطق مسکونی و تاسیسات زیربنایی لبنان در نهایت در برابر رزمندگان مقاومت به رهبری حزب الله شکست خفت باری متحمل شدند.

کد خبر 822736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha