به گزارش خبرنگار مهر، با آنکه در نمایشگاه امسال شرکتکنندگان در مقایسه با سال قبل استقبال بیشتری داشتهاند و از سویی اهتمام شرکتهای چاپ و بستهبندی با طراحی غرفههای شکیلتر به نمایش در آمده اما فضایی که برای برپایی نمایشگاه اختصاص یافته تغییری نکرده است.
جلیل غفاری رهبر، رئیس اتحادیه صحافان در این مورد گفت: امسال فضای اختصاص داده شده تغییری نکرده است و همچنین آمار شرکت کنندگان از 480 شرکت کننده درسال گذشته به بیش از500 شرکتکننده در نمایشگاه امسال افزایش یافته است. همچنین افزایش بازدیدکنندگان در نمایشگاه امسال از دیگر ویژگیهایی بود که رؤسای اتحایههای چاپ به آن اذعان داشتند و معتقد بودند که سرمای شدید سال قبل مانع از مراجعه علاقمندان صنعت چاپ بود.
نظرسنجی از بازدیدکنندگان
در روز دوم مسئولان شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی با به کارگماردن پرسشگران در سطح نمایشگاه از مردم نظر سنجی کردند. پرسشگران با در دست داشتن فرمهایی نظر بازدیدکنندگان را در خصوص عملکرد مسئولان برگزار کننده نمایشگاه، وضعیت سرویسدهی، وسایل رفاهی، نحوه طراحی غرفه و کیفیت محصولات ارئه شده جویا شدند.
با این همه غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان و حسینی عضو هیئت مدیره اتحادیه صحافان در گفتگو با خبرنگار مهر از نبود آمار دقیق از بازدید کنندان گلایه داشتند. آنها معتقد بودند که به علت وجود چهار درب ورودی امکان محاسبه دقیقی از حضور بازدید کنندگان وجود ندارد و باید یک درب ورودی ایجاد میشد تا به آسانی از تعداد بازدیدکنندگان آمار بگیرند.
وضعیت رفاهی نمایشگاه در دومین روز برپایی آن وضعیت بهتری نسبت به روز قبل داشت چنانکه مسئول غرفه شرکت چاپ و بسته بندی کشور ترکیه نحوه سرویس دهی و طراحی غرفهها و و فضای اختصاص داده شده به غرفه را خوب ارزیابی کرد.
نبود امکان دستیابی به شبکه اینترنت
بوراک آراسلی مسئول غرفه شرکت دورام دوغا ترکیه ضمن بیان اینکه سرویس رفاهی خوبی در نمایشگاه وجود دارد تنها مشکل نمایشگاه را نبودن سیستم بیسیم اینترنت دانست که سبب شده تا غرفهها نتوانند به شبکه جهانی اینترنت متصل شوند.
وی همچنین در مقایسه نمایشگاه چاپ و بسته بندی ایران با نمایشگاههای ترکیه اظهار داشت: نمایشگاههای ترکیه عموما در فضایی باز و بدون سقف برگزار می شود. دیگر اینکه در نمایشگاههای ما دستگاههای چاپ عمدتا ساخت ایتالیا و اروپا هستند در حالی که در نمایشگاه ایران اغلب تجهیزات ساخت آسیاست.
مسئول غرفه شرکت لیسوی ژاپن تصریح کرد: امسال تعرفههای ارزی بالاست به طوری که در مقایسه با دوره قبل 15 درصد افزایش داشته است.
آموزش در حاشیه قرار دارد
یکی از اشکالاتی که کارشناسان و بازدیدکنندگان به نمایشگاه چاپ و بستهبندی ایراد میکنند چربیدن وجوه اقتصادی به وجوه فرهنگی و آموزشی آن است و اگر چه قرار بود این نمایشگاه نشان دهنده توانمندیهای صنعت چاپ و نوآوریهای مرتبط با آن باشد اما تا امروز هیچ برنامه آموزشی در این نمایشگاه برگزار نشده است.
نظر شما