در این باره صالحی پور فرماندار کازرون در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: کسانی باید پاسخگوی مردم ایران باشند که به مردم روستاهای اطراف دریاچه قول ساخته شدن جاده ای برای سهولت در عبور و مرور آنها را داده بودند. همانهایی که از سختی راه عده ای از مردم روستانشین برای رفت و آمد سوء استفاده کرده و زیباترین تالاب آب شیرین ایران را می خواهند نابود کنند.
نمایی از دریاچه پریشان پیش از تخریب
به گفته فرماندار کازرون برخی از مسئولان که در تریبونهای عمومی از کلنگ زنی جاده در دریاچه پریشان سخن گفته بودند باید پاسخگوی وضع به وجود آمده باشند.
با این همه مرور وقایع رخ داده در جریان تخریب تالاب بین المللی پریشان که با واکنش سازمان محیط زیست و مسئولان دیگر شهر مواجه شده است نشان می دهد اقدام اداره راه شهرستان کازرون برای ساختن جاده و حضور ماشینهای راهسازی در دریاچه نیمه جان پریشان با نوعی سازمان یافتگی همراه بوده است.
همان نما از دریاچه پس از تخریب
گرچه فرماندارکازرون در این باره چنین اظهار نظر می کند که هیچ نشست و هماهنگی بین مسئولان برای اتخاذ چنین تصمیمی گرفته نشد و برخی از افراد مسئول به تنهایی این کار را انجام داده اند و تا این لحظه نیز هیچ برنامه و نشستی از سوی مسئولان شهرستان برای پیگیری این جاده سازی غیر قانونی که دریاچه پریشان را با خطر جدی مواجه کرده است تدارک دیده نشده است.
صالحی پور تاکید کرد: من به اداره راه تذکر دادم که این چه کاری است می کنید ولی ظاهراً نماینده این شهر بدون هماهنگی با هیچکس به تنهایی چنین تصمیمی گرفته و راهسازان نیز با او همراهی کرده اند. این در حالی است که ما گفتیم این جاده سازی را متوقف کنید تا کارشناسان و همین طور سازمان محیط زیست که قرار است بیایند و نظر بدهند کارشان را تمام کنند و مسئله را بررسی کنند.
دریاچه پریشان پیش از تخریب
این در حالی است که علیرضا دهقان ناصرآبادی نماینده مردم کازرون پیشتر قول توقف کامل پروژه راهسازی در حاشیه دریاچه پریشان را در دیدارهای غیررسمی به فعالان زیست محیطی داده است. از سوی دیگر، فعالان محیط زیست در کازرون در نامه ای با اشاره به خطراتی که محیط زیست و میراث طبیعی و تاریخی کازرون را تهدید می کند پیشنهادات خود را پیرامون حفاظت از این منابع خدادادی با این نماینده در میان گذاشته اند.
دریاچه پریشان پیش از تخریب محیطی
در این باره محسن عباسپور فعال محیط زیست و عضو انجمنهای غیر دولتی شهر کازرون از تلاش گروههای فعال برای نجات دریاچه پرشان خبر داد و به خبرنگار مهر گفت یکی از مقصران این اتفاقات مسئولان طرح تالابهای کشورهستند که نتوانسته توضیح دهند که خشک شدن دریاچه ها و تالابهایی مثل دریاچه پریشان نوعی اتفاق فصلی است و نباید حریم دریاچه با تهدید و هجوم عناصر غیر طبیعی مواجه شود و این می شود که مردم و مسوالان با خشک شدن قسمتی از دریاچه به سمت بهره برداری از زمینهای کنار تالاب هجوم می آورند و عده ای راه می سازند و عده ای هم آن را به زمینهای کشاورزی خود اضافه می کنند.
دریاچه پریشان پیش از تخریب
همچنین "لسا پورک" مشاور تالاب پریشان در طرح ملی تالابهای کشور ضمن اشاره به اهمیت تنوع زیستی و ضرورت محافظت این مکان شناخته شده به خبرنگار مهر گفت: منطقه به خاطر این طرح جزو مناطق حساس شناخته شده است و این شناسایی البته به هیچ وجه مانع توسعه منطقه نمی شود و ما نظرمان این است که مسولان با هماهنگی تشکلهای غیر دولتی به یک وحدت برسند.
دریاچه پریشان در حین تخریب
وی با ابراز مخالفت خود با روشهای خطرناک و ضد محیط زیستی در چنین مناطق مهم و شناخته شده ای اضافه کرد: البته محیط زیست در تمام دنیا به این نتیجه رسیده است که نمی شود به هیچ چیزطبیعی دست نزد ولی باید ببینیم این مناطق حساس از چه اهمیت و ارزشی برخوردارند.
نظر شما