۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۵:۲۰

آموزش و ترویج رشته های صنایع دستی در گلستان توسعه می یابد

آموزش و ترویج رشته های صنایع دستی در گلستان توسعه می یابد

گرگان - خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: آموزش و ترویج رشته های صنایع دستی در استان توسعه می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، انوشیروان گرائیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان در این زمینه افزود: با توجه به اهمیت امر آموزش و ترویج رشته های صنایع دستی، آموزش این رشته ها گسترش می یابد.

وی اظهار داشت: نظر به اهمیت آموزش و ترویج رشته های صنایع دستی برای اقشار مختلف جامعه، دوره های آموزشی این رشته ها  برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: این دوره ها جهت افراد تحت پوشش سازمانهای بنیاد شهید و امور ایثارگران، اوقاف و امور خیریه، تربیت بدنی، نهضت سواد آموزی، کمیته امداد،  بنیاد توسعه کارآفرینی و تیپ یکم نینوا برگزار می شود تا این افراد با صنایع دستی استان آشنا شده و این رشته ها رونق یابد.

به گفته گرائیلی، در صورت موافقت سایر ارگانها، این سازمان آمادگی دارد کلاس های آموزشی و ترویجی را برگزار نماید.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: هزار و 535 نفر سال جاری در این استان آموزشهای لازم صنایع دستی را فراگرفته اند که این تعداد طی دو مرحله در سال جاری از آموزشهای لازم دررشته های مختلف صنایع دستی بهره مند شدند.

وی اظهار داشت: دوره اول آموزش صنایع دستی در این استان در 14 شهر و 15 مرکز آموزش نظیر کلاله، گنبد، مینودشت، آزادشهر، علی آباد کتول و ... برگزار شد.

وی تصریح کرد: همچنین دوره دوم آموزش رشته های صنایع دستی نیز در 11 شهر، 22 مرکز آموزش و 20 رشته نظیر پلاس یافی، معرق، تراش سنگ، جاجیم بافی، گلیم بافی و غیره برگزار شد که در مجموع 792 نفر در این کلاسهای آموزشی شرکت کردند.

به گفته گراییلی، برگزاری کلاسها و دوره های آموزشی در رشته های منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن نیز در دست بررسی است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی گلستان ادامه داد: زیورآلات ترکمن، سوزن دوزی ترکمن، سوزن دوزی شاهکوه، مسگری و نمدمالی از جمله رشته های منسوخ شده و درحال فراموشی استان استان که به رونق دوباره نیاز دارد.

وی بیان داشت: مقرر است  23 رشته صنایع دستی در 12 مرکز آموزشی طی دوره سوم در این استان آموزش داده شود و علاقمندان می توانند به مراکز صنایع دستی شهرستانها مراجعه کنند.

وی یادآور شد: ارائه این آموزشها برای متقاضیان به صورت رایگان است.

بیش از 80 هزار صنعتگر صنایع دستی در 90 رشته غیربومی و 40 رشته بومی در استان گلستان فعالیت دارند.

کد خبر 823820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha