۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۳:۱۷

واعظ زاده عنوان کرد:

خلاء فرهنگ علم جویی در کشور / آغاز تلاش ایران برای اثربخشی در جهان علم

خلاء فرهنگ علم جویی در کشور / آغاز تلاش ایران برای اثربخشی در جهان علم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: باید فرهنگ جدید علم جویی و تولید علم که همواره جای آن در کشور خالی بوده است، ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده ظهر امروز در هفتمین جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر و نوآور بسیجی، شاهد و ایثارگر افزود: تلاش علمی با وجود ایمان عمیق تر و سریع تر صورت می گیرد. پژوهشگر معتقد به اینکه جواب سوالهایش به روشنی در هستی وجود دارد موفق تر از کسی گام بر می دارد که به وجود جواب خود در این جهان شک دارد.

وی خاطرنشان کرد: در جریان حملات اسرائیل به مردم مظلوم غزه به خوبی شاهد آن بودیم که چگونه ایمان مردم غزه بر بال علم و فناوری به سراسر عالم پرواز کرد و اجازه نداد این حملات بی رحمانه در سکوت و بی خبری دنیا مخفی بماند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به دستاوردهای علمی کشور در سالهای اخیر ادامه داد: تلاش کشور برای اثر بخشی در جهان علم آغاز شده اما تنها نباید به مسئله کمیت در این بعد توجه کنیم بلکه باید در بعد کیفیت نیز به علم جهان بیافزاییم.

واعظ زاده اظهار داشت: یکی از حوزه های ضروری در بعد علمی به صحنه آوردن و استفاده از آن برای مردم است. درماههای اخیر منابع بسیار زیادی که در موسسات دولتی وجود داشت به امر پژوهشی اختصاص یافت.

وی تاکید کرد: در چند ماه اخیر بیش از چهار هزار میلیارد ریال تفاهم نامه همکاری بین دانشگاهها و پژوهشگاهها و دستگاههای مختلف دولتی منعقد شده است که باید به مرحله اجرا برسد. باید کشور در زمینه هایی فعالیت کند که سریع تر به موفقیت برسد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: از ابتدای سال جاری هفت فناوری راهبری در کشور ترسیم شد و بیش از 500 میلیارد ریال در این خصوص در اختیار دانشگاهها و دستگاههای مختلف کشور قرار گرفت.

واعظ زاده خاطر نشان کرد: همچنین با مصوبه دولت سیاست مشخص و واحد پژوهشی برای تمام مراکز پژوهشی تدوین و ابلاغ شد و پس از آن بلافاصله تلاش برای تحقق این سیاست آغاز شد که در هفته گذشته اولین ارزیابی تحقق این سیاستها صورت گرفت.

وی با اشاره به توجه ویژه به نخبگان در طول سالهای اخیر گفت: در سالهای اخیر چهار هزار نفر از برجستگان و نخبگان کشور شناسایی و مورد حمایت مالی موثر قرار گرفتند. بسیج دانشجویی نیز به عنوان یکی از مراکز نخبه پرور وارد این جریان شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تجاری سای علم و فناوری را از سیاست های اصلی دولت خواند و تاکید کرد: در راستای تجاری سازی علم و فناوری طرح های بزرگی در دست برنامه ریزی و اجرا است. همچنین در همین راستا منابع پارک های علم و فناوری و مراکز رشد به دو برابر ارتقاء یافته است.

واعظ زاده اضافه کرد: لایحه جدیدی نیز به منظور حمایت از طرح های دانش بنیان به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است که در صورت تصویب مجلس تحول اساسی در علم و فناوری کشور صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در راستای حمایت های علمی و فناوری از انجمن های علمی کشور نزدیک به  پنج برابر بودجه سالانه به این انجمن ها کمک شده است.

کد خبر 823841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha