به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، دکتر جواد فرونچی، استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز و مجری این طرح پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران افزود: این طرح تحت عنوان سیستم طیف سنج امپدانس الکتریکی برای تشخیص و تمایز بافت سرطانی از سالم بکار گرفته شده است.
وی اظهار داشت: به کارگیری تشخیص های پزشکی از جمله تمایز بافت سرطانی در مثانه، معده، سینه، پروستات از جمله اهداف اجرای این طرح پژوهشی بوده است.
دکتر فرونچی با اشاره به روش کار این سیستم یادآور شد: در این سیستم از طیف سنجی امپدانس الکتریکی برای تشخیص بافت سرطانی از سالم استفاده شده است که عملکرد سیستم به این صورت است که با استفاده از تزریق جریان به بافت با دامنه مشخص و در رنجهای فرکانسی قابل تنظیم MHZ 10~ HZ 1 و اندازه گیری ولتاژ حاصل می توان امپدانس حاصل از بافت زیر پروبها را به دست آورد.
به گفته وی، می توان با تغییر فرکانس، طیف امپدانسی را بدست آورد، و به این ترتیب امپدانس الکتریکی گویای تغییرات امپدانسی و تمایز بافت سرطانی و سالم از همدیگر خواهد بود.
دکتر فرونچی، رنج فرکانس وسیع در مقایسه با سیستم های مشابه موجود، امپدانس خروجی بالا در قسمت منبع جریان سیستم، انتخاب محدوده و تعداد فرکانس های خروجی و انجام دمدولاسیون در حوزه دیجیتال را از جمله مزایای این روش نسبت به روشهای قبلی اعلام کرد.
به گفته این محقق و پژوهشگر، این طرح طی مدت 18 ماه و با هزینه یکصد میلیون ریال به اتمام رسیده است.
به گفته وی، دکتر احمد کشتکار از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه فیزیک پزشکی و مهندس فهیمه دهخدا دانشجوی دانشکده برق و کامپیوتر از دیگر اعضای این طرح پژوهشی هستند.
نظر شما