به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، در این همایش یک روزه که عصر امروز به مناسبت هفته مقابله با سرطان (8تا 15بهمن) برگزارشد تغییر نگرش نسبت به بیماری سرطان و راه های مقابله و پیشگیری از آن مورد بررسی قرار گرفت.
در جلسه مذکور دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور به شمار می آید، افزود: با توجه به این نکته باید همواره به راهکارهای مقابله با این بیماری و لزوم پیشگیری از ابتلا به آن توجهات لازم صورت گیرد.
زهره مظلوم از غذاهای سریع، مواد پرچربی، استرس، اضافه وزن، کم تحرکی و... به عنوان عوامل موثر در ابتلا به سرطان یاد کرد و افزود:روش طبخ غذا به صورت سرخ کردن در حرارت بالا یکی از عواملی بوده که نقش بسیار مهمی در ابتلا به بیماری سرطان ایفا می کند.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از سرطان باید به اضافه وزن و چاقی توجه زیادی صورت گیرد، افزود: گیاهخواری درست و قانونمند و کاهش گوشتخواری در این راستا نقش موثری داشته و درصد ابتلا به چاقی و در نهایت سرطان را کاهش می دهد.
سرطان دستگاه گوارش سرطانی رایج در شیراز
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه سخنان خود با اعلام اینکه یکی از سرطانهای رایج در شهر شیراز سرطان روده بزرگ است، افزود: این نوع سرطان بیشتر به نوع تغذیه انسان مربوط می شود که برای پیشگیری از آن باید به مصرف مناسب حبوبات توجه خاصی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مصرف ویتامین E مثل دانه های روغنی، کلسیوم که بیشتر در لبنیات کم چرب نهفته است از جمله راهکاری پیشگیری ازابتلا به سرطان است که باید به این بخش نیز اهمیت زیادی قائل شد.
مظلوم در ادامه از مصرف آب به عنوان یکی از عوامل موثر در کاهش ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان یاد کرد و افزود: آب می تواند سموم در بدن را به صورت مناسبی رقیق و در خود حل کند از این رو پیشنهاد می شود که افراد روزانه پنج لیوان آب مصرف کنند.
ازسوء تغذیه تا چاقی
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر جامعه ما به خاطر رشد و گسترش تکنولوژی به گوشتخواری روی آورده است، عنوان کرد: تا سالهای گذشته در جامعه با مشکل سوء تغذیه مواجه بودیم اما در پی رشد تکنولوژی اجتماع رو به سوی گوشتخواری رفته و نتیجه این امر نیز چاقی و اضافه وزن در جوانان است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر جامعه ما به سوی گوشتخواری حرکت کرده و برای جلوگیری از این روند باید گیاهخواری را نیز که تاثیری مناسب در کاهش وزن دارد به فهرست غذایی خود اضافه کنیم اما این گیاهخواری نیز باید به صورت علمی و با روشی درست انجام شود.
مظلوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم توجه به روشهای رفتار با بیمارانی که تحت معالجه شیمی درمانی قرار گرفته یا شیمی درمانی آنها تمام شده است، گفت: برای این مواقع نیز باید به روش صحیح تغزیه بیماران و افرادی که تحت درمان هستند توجه داشته باشیم.
وی از کم اشتهایی، کابوسهای حین خواب و آسیب دیدگی سیستم گوارشی بدن به عنوان عوارض شیمی درمانی یاد کرد که تا برطرف شدن این عوارض باید در روش تغذیه برنامه ریزی درستی ایجاد شود و افزود: برخی از افرادی که دچار سرطان می شوند در پی استفاده از داروهای شیمی درمانی دچار سوء تغذیه شده و به خاطر عدم درک مناسبی از روش تغذیه از دست میروند به همین خاطر باید در تغذیه بیمارانی که شیمی درمانی شده اند به نکاتی پزشکی توجه خاصی صورت داد.
مظلوم اضافه کرد: پس از شیمی درمانی باید به طور حتم به بیمار غذاهای سبک و خورانده شود تا برای هضم آن مشکل نداشته باشد علاوه بر این می توان ازمایعات شیرین مثل آب سیب نیز استفاده شود اما به طور جدی از تغذیه بیمار شیمی درمانی شده با گوشت، غذاهای پرچرب، مایعات اسیدی و... باید خودداری کرد.
نظر شما