۹ بهمن ۱۳۸۷، ۱۹:۴۶

حجت‌الاسلام مبلغی:

جامعه‌ سالم سرشار از پرسشهاست

جامعه‌ سالم سرشار از پرسشهاست

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اخفای پرسش یعنی تبدیل انسان به یک انسان مردد و مضطرب لذا هر اندازه جامعه ای پرسشگر باشد، تردید در آن جامعه کمتر است و ما باید زمینه‌ای فراهم کنیم که همه بتوانند به راحتی پرسش کنند و در حد امکان جواب قانع کننده بگیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش "قرآن، انسان و پرسش" با حضور رئیس مجلس خبرگان  و مجمع تشخیص مصلحت نظام و شرکت حدود 200 تن از فضلا، اندیشمندان ، طلاب و اساتید دانشگاهها در تالار شیخ صدوق حرم مطهر حضرت عبدالعظیم الحسنی امروز برگزار شد.

در این همایش علمی - تخصصی که توسط مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، بیش از 25 سازمان و موسسه دینی همکاری داشتند.

حجت‌الاسلام علی مخدوم دبیر همایش و سرپرست رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی گفت: حدود 50 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که مقالات برتر علاوه بر چاپ در یک مجموعه، روی سایت های وابسته به مراکز پاسخگویی قرار خواهد گرفت.

مخدوم افزود: طی 18 ماهی که از تاسیس مرکز ملی پاسخگویی می گذرد، حدود 2 میلیون نفر با این مرکز تماس گرفته اند که بیشتر پرسشگران پاسخهای خود را دریافت کرده اند.

وی گفت: تاکنون برای بالا بردن روحیه پرسشگری و پاسخگویی دینی، سه نشست علمی تخصصی برگزار شده است.

وی اظهار داشت: پرسش و شبهه در قرآن، پرسش و ویژگی های انسان و قرآن پرسش و محدوده علم بشری: پرسش و شبهه ابزاری دوگانه، سطوح پرسش و پاسخ قرآنی، ارائه گزیده ها و نمونه هایی از پرسش و پاسخ در عهد ائمه اطهار(ع) و بررسی شیوه پاسخگویی ائمه اطهار(ع) و آسیب شناسی مراکز پاسخگویی به سئوالات قرآنی و ارائه پیشنهادات برای اصلاح و توسعه امر پاسخگویی از محورهای اصلی همایش قرآن انسان  و پرسش است که مقالات نیز به طور عمده بر این محورها استوار است.

دبیر همایش قرآن، انسان و پرسش  به اهداف مهم برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: تبیین جایگاه پرسش و شبهه در قرآن، ضرورت پرداختن به سئوالات و شبهات دینی نگرش کارشناسانه به پرسشهای قرآنی، ضرورت ایجاد مراکز پاسخگویی قرآنی، آسیب شناسی مراکز پاسخگویی به سئوالات دینی بویژه مراکز قرآن، در نظر گرفتن سهم مراکز دولتی و غیردولتی در امر پاسخگویی به سئوالات قرآنی، تبیین جایگاه حوزه و دانشگاه در قبال سئوالات و شبهات قرآنی از دو منظر دریافت سئوالات و پاسخ به آنها و عمل به فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی برای اجرای نهضت پاسخگویی به سئوالات دینی را از اهداف مهم این همایش اعلام کرد.

وی همچنین از آستان مقدس حضرت عبدالعظیم، آستان قدس رضوی، اتحادیه تشکلهای قرآنی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، جمعیت قرآنی استان تهران، دارالقرآن زنجان، دانشگاه امام صادق(ع) ، دانشکده علوم حدیث، رادیو قرآن، رادیو معارف، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی ، سازمان دارالقرآن کریم، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری ، سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان(خبرگزاری قرآن)، سازمان ملی جوانان، سیمای قرآن، شهرداری تهران، فرهنگسرای قرآن، مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی مرکز المصطفی العالمیه، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، معاونت اجتماعی و ارشاد نیروی انتظامی و موسسه مهد قرآن که در برگزاری این همایش مشارکت و همکاری کرده اند قدردانی کرد.

حجت‌الاسلام احمد مبلغی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز گفت: پرسش از دیدگاه قرآن خط قرمز ندارد و تاکید قرآن این است که هر چه می خواهی سئوال کن.

وی با اشاره به اینکه پرسش از دیدگاه قرآن باید جواب پیدا کند افزود: سؤال و پرسش در نهاد انسانها قرار دارد و بخشی از وجود انسان است.

مبلغی اظهار داشت: اخفای پرسش یعنی تبدیل انسان به یک انسان مردد و مضطرب ، لذا هراندازه جامعه ای پرسشگر باشد، تردید در آن جامعه کمتر است و ما باید زمینه‌ای فراهم کنیم که همه بتوانند به‌راحتی پرسش کنند و در حد امکان جواب قانع کننده بگیرند.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی با راه اندازی مرکز ملی پاسخگویی به شبهات و سئوالات دینی زمینه‌های لازم را برای نهضت پاسخگویی فراهم کرده است.

در ادامه همایش حجت الاسلام ترکاشوند، پیام آیت الله سبحانی را در سه محور "قرآن و پرسش و پاسخ هدفمند"، "شرایط پرسشگر" و "شرایط پاسخگو" قرائت کرد.

در همایش یک روزه قرآن، انسان و پرسش حجج الاسلام اسدی، زیبائی نژاد، کریمی، خسروپناه و همچنین نقی پور یکی از پژوهشگران علوم دینی، مقالات و سخنرانی هایی را با عناوین پاسخ امام رضا(ع) به پرسشها و چالشهای دینی، علل پیدایش سئوالات در جامعه امروز، شبهه ابزاری در دست مخالفان، سئوالات و شبهات فرصت یا  تهدید و پرسشگری و جواب‌خواهی به ترتیب ارائه کردند.

کد خبر 824929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha