به گزارش خبرنگار مهر از قزوین، کیومرث فلاح در جمع خبرنگاران استان گفت: در ایام دهه فجر 25 طرح عمرانی آبرسانی روستایی با اعتباری بالغ بر 47 میلیارد ریال افتتاح میشود که با بهرهبرداری از آنها بیش از هفت هزار و 750 خانوار روستایی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند میشوند.
مدیر عاما آب و فاضلاب روستایی استان قزوین افزود : این طرحها در سه مجتمع رزجرد با هشت روستا، رجایی دشت با هشت روستا و داخرجین با سه روستا با استفاده از منابع تأمین آب مشترک اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین انتقال آب آشامیدنی روستای یارود، تأمین آب روستاهای دورچاک، توسعه و بازسازی تأسیسات آب روستای جمجرد، لولهکشی آب روستای رامشان، آبرسانی به روستای دیزج و اجرای خط انتقال آب روستای گرمارود سینا در حوزه شهرستانهای قزوین و البرز را از جمله پروژههای افتتاحی در ایام دهه فجر دانست.
وی افزود: آبرسانی به روستاهای حسنآباد سادات، اَک، قرمز آباد، علنقیه و قلعه قرهداش، توسعه و بازسازی تأسیسات آب روستاهای گنبدک، مرگسین و شاکین و لولهکشی آب روستای سگزناب از پروژههای آماده افتتاح شهرستان تاکستان است.
فلاح خاطرنشان کرد: در روستاهای شهرستان بوئین زهرا نیز لولهکشی آب شهرک مدرس، تأمین و توزیع آب روستای علیآباد، تأمین آب آشامیدنی روستای اسماعیلآباد، آبرسانی به روستای شارد و توسعه و بازسازی تأسیسات آب روستاهای پرسپانج و عصمتآباد از دیگر پروژههایی است که در ایام مبارک دهه فجر افتتاح میشود.
کیومرث فلاح در ادامه این نشست خبری با تشریح کارهای انجام شده پس از انقلاب اظهار داشت: استان قزوین تا قبل از تأسیس شرکت آب و فاضلاب روستایی در سال 1376، دارای 936 روستا بود که با توجه به شهر شدن برخی مناطق، هماکنون دارای 900 روستاست که جمعیت 633 روستا بالای 20 خانوار است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین عنوان کرد: شاخص بهرهمندی ازآب آشامیدنی سالم در ابتدای سال 58 را 12 درصد و قبل از تأسیس شرکت 40 درصد بود که خوشبختانه امروز بیش از 81 درصد از جمعیت روستایی ما از آب آشامیدنی سالم بهرهمند شده اند.
وی یادآور شد: در حال حاضر 98 و 9 دهم درصد جمعیت روستایی استان آب شرب دارند که از این میان 81 درصد آنها زیر پوشش شرکت آبفار قرار گرفته و از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند هستند.
فلاح از تحت پوشش قرار گرفتن 367 روستای استان توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی خبر داد و افزود: خط انتقال آب آشامیدنی در روستاهای استان ابتدای سال 58، 350 کیلومتر بود که با تأسیس شرکت آبفار به 756 کیلومتر رسید و امروز خط انتقال آب آشامیدنی به یک هزار و 500 کیلومتر رسیده است.
وی عنوان داشت: شبکه آب آشامیدنی نیز از 300 کیلومتر در ابتدای سال 58 و از 501 کیلومتر در قبل از تأسیس شرکت به 2 هزار و 220 کیلومتر در شرایط کنونی رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین با اشاره به منابع تأمین آب توضیح داد: تعداد منابع تأمین آب شامل چاه، چشمه و قنات در استان در ابتدای انقلاب 130 مورد، قبل از تأسیس شرکت 322 مورد و امروز 799 مورد است، همچنین حجم مخازن زمینی و هوایی در ابتدای سال 58 حدود هشت هزار و 300 متر مکعب، قبل از تأسیس شرکت 18 هزار و 371 متر مکعب و در حال حاضر 61 هزار و 605 متر مکعب است.
وی یادآور شد: در حال حاضر تعداد آزمایشگاههای آب از نوع میکروبی و شیمیایی چهار باب و دستگاه کلرزن 320 عدد است که استان تا ابتدای انقلاب و حتی تا قبل از تأسیس شرکت فاقد این تعداد آزمایشگاه و دستگاه کلرزن بود.
فلاح تأکید کرد: امروز در کنار تامین آب شرب روستاها ،مسئله بهداشت آب نیز دراولویت کاری ما قرار دارد و تلاش می کنیم تا روستاییان از آب شربی با کیفیت و بهداشتی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به افزایش اعتبارات شرکت آب و فاضلاب روستایی بیان داشت: از ابتدای سال 1377 زمان تأسیس شرکت آب و فاضلاب روستایی تا پایان سال 1383، اعتبارات این شرکت در مجموع 15 میلیارد و 303 میلیون تومان بوده که از این میزان 13 میلیارد و 260 میلیون تومان آن تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین خاطر نشان کرد: در زمان فعالیت دولت نهم از ابتدای سال 84 تا دی ماه سال 87، اعتبارات شرکت آب و فاضلاب روستایی 27 میلیارد تومان بوده که از این میزان 22 میلیارد تومان تخصیص یافته و از مجموع 44 میلیارد تومان اعتبار شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون، 80 درصد آن تخصیص یافته است.
فلاح افزود : هماکنون روستاهای استان قزوین دارای 165 حلقه چاه دستی، 152 حلقه چاه عمیق و 65 مورد قنات برای تأمین آب هستند و 177 مورد بهسازی چشمه نیز در استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به بحران خشکسالی و تعداد روستاهای آسیبدیده در اثر کمآبی اظهار داشت: بر اثر خشکسالی 164 روستا در استان قزوین دچار مشکل کمآبی شدند که از این تعداد 68 روستا در قزوین، 35 روستا در تاکستان، 11 روستا در آبیک، 45 روستا در بوئین زهرا و پنج روستا در البرز قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین تصریح کرد: مشکل آب در 104 روستای استان با جیرهبندی آب رفع شد و به 60 روستا نیز به صورت سیار آبرسانی شد.
وی تأکید کرد: لازم است روستاییان بیش از پیش در مصرف آب صرفهجویی کرده و از این آب سالم و بهداشتی، بهینه استفاده کنند تا در سال آینده با مشکل کم آبی مواجه نشویم.
نظر شما